Bondegårdsferie på en Agriturismo i Marche

Marche - ferie på en agriturismo midt i Italiens skjulte skat

Kender du den italienske region Marche? Den er en af Italiens bedst bevarede hemmeligheder, og indtil videre relativt ukendt blandt skandinaver. Men du kan med fordel benytte dig af chancen for at lære denne skønne region at kende, for i Marche er naturen vidunderlig, landsbyerne charmerende, vandet azurblåt og sandstrandene lange og kridhvide.

Marche er et slaraffenland for gourmander

Hvis du vil kombinere en ferie på landet med badeferie er en rejse til Marche et godt valg, for her er du aldrig langt fra kysten. Interesserer du dig for kultur, er der heller ingen grund til at fortvivle, for i Marche venter byer som Urbino og Urbania på dig med mange kulturelle oplevelser på menuen. Og nu vi snakker om menuer, så er Marche kendt for sit fremragende køkken, hvor blandt andre byen Apecchio i de grønne, frodige og utroligt smukke Trøffeldale udmærker sig som gourmetdestination. 

Apecchio er også kendt for sit behagelige, milde klima, og både arkitekturen og atmosfæren er hyggelig og autentisk. Byerne Acqualagne og Piobicco byder også på gourmetoplevelser midt i den drømmeagtigt smukke natur - og der er nok ingen grund til at fremhæve, at navnet Trøffeldalene, hvor disse byer ligger, ikke er tilfældigt valgt.

Kombiner sol og bad med bondelandets ro

Noget af det gode ved at holde ferie på en agriturismo i Italien er, at det italienske bondeland er så skønt og fyldt med charme, at du får en helt særlig ro i sjælen, når du indånder den friske luft med de krydrede blomsterdufte, lytter til cikadernes sang om aftenen eller går tur mellem endeløse vinranker. I Marche er landskabet blødere end mange andre steder i Italien, og de bølgende, skovklædte bakker kan næsten få et fløjlsagtigt skær i solnedgangen, når du kigger ud over dem mod horisonten. 

De fine, hvide sandstrande er til gengæld mange steder omkranset af stejle klipper, og selvom nogle af strandene er meget velbesøgte, kan du godt finde en strækning her og der, hvor der ikke er meget andet end lyden af bølgeskvulp, der forstyrrer roen. Når du holder ferie på en agriturismo i Marche, er det nemt at kombinere bondegårdsferie med sol og strand, og hele familien vil elske at bade i Adriaterhavet, for derefter at kunne vende hjem til lækker mad på gården.

Et par eksempler på gode agriturismoer i Marche:

Casale il Tiglio
Dette skønt beliggende, nyopførte landsted ikke langt fra Apecchio befinder sig kun 500 m. fra den nærmeste landsby, hvilket kan være praktisk. Når du vil tilbringe dagen på stranden, skal du blot sætte dig i bilen og køre en ganske overskuelig og behagelig tur - det samme, når du vil ud at opleve Marches spændende kulturbyer. Agriturismoen har en restaurant, der serverer en lækker to-retters menu, som du også kan nyde som take-away i din lejlighed. Her er der plads til hele familien, og hvis du ikke vil køre til stranden, kan du altid vælge at hoppe i poolen i stedet. Vælg mellem 7 forskellige lejligheder.

Agriturismo Ca Cirigiolo

En autentisk gård med masser af plads og historie. Den blev opført i 1700-tallet, efter al sandsynlighed af benediktinermunke fra det nærliggende kloster. Her bor du i behagelig køreafstand til flere kendte kulturbyer, eksempelvis Gubbio, Assisi og Perugia, og kun 4 km. fra Apecchio. Rammerne om en afslappende ferie er sat, hvor børnene kan lege i de grønne omgivelser, og hele familien kan køle sig ned i poolen, når eftermiddagsheden trænger sig på. Agriturismo Ca Cirigiolo har en lille restaurant, hvor du mod forudbestilling kan få serveret velsmagende egnsretter. Vælg mellem forskellige lejligheder, eller lej hele gården.

Ønsker du at vide mere om agriturismoferie i Marche, eller se flere forslag til gårde i regionen, hvor du og din familie kan holde ferie, er du altid velkommen til at søge på vores hjemmeside eller ringe til os. Vores eksperter, der kender Italien ud og ind, sidder klar til at give dig masser af gode råd og tips.

>> Læs mere om agriturismo

Kort over Marche