Rejser til Ancona

Ancona er en af de større kunstbyer på Marches kyst og en vigtig havneby med et storslået centrum og en rig historie. Book din rejse til Ancona med Escapeaway i dag!

På Italiens østkyst ligger en af landets bedst bevarede hemmeligheder – Marche regionen. Ancona er regionens hovedstad, en levende hovedstad – faktisk en af Italiens vigtigste – der har blomstret op de seneste år i forbindelse med restaurering og renovering af historiske monumenter, bygninger og pladser. Byen er derfor et besøg værd i dag. 

Velkommen til Italien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til destinationer i Marche-regionen og i området omkring Ancona hvor du bor på håndplukkede hoteller på din rejse. Book din rejse til Ancona som en samlet pakkerejse inkl. fly, hotel og lejebil. Hvis du selv hellere vil arrangere rejsen til Italien kan du naturligvis også blot bestille dit hotelophold igennem Escapeaway.

>> Læs også om rejser til Monterado

Hoteller i Ancona

Byen er oprindelig græsk

Byens historie har meget med havet at gøre – byen blev grundlagt af antikke grækere i Siracusa (387 f.Kr.). Det gjorde den netop på grund af sin placering ude ved havet. Ancona stikker lidt ud fra land og derfor er det et optimalt sted at bygge en havn. Formen mindede grækerne om en albue, hvilket er hvorfor de gav stedet navnet ”Ankon”, der betyder albue på græsk. 

Havnen og det omkringliggende landskab blev hurtigt et vigtigt strategisk punkt for erhvervsdrivende i området, især for dem, der handlede med østen. Grækerne beholdt syringen af området i omkring hundrede år. I den tid opbyggede de mange af de monumenter der stadig står i dag. Herefter besatte romerne byen i omkring 268 f.Kr.  

En rejse til Ancona er også et møde med en levende by, der er fuld af kultur. Byens historie og dens monumenter er yderst populære blandt de besøgende. Nutiden og historien lever altså side om side. Ancona er opdelt i to dele; den historiske del, der ligger på bjerget Monte Guasco, og den mere moderne del, der ligger langs kysten. 

Seværdigheder og aktiviteter i Ancona

Ved at besøge byens seværdigheder, monumenter og museer kan du nemt få tiden til at gå på din ferie i Ancona. Du må ikke gå glip af Mole Vanvitelliana (også kaldet Lazzaretto di Ancona), der er en pentagon-formet konstruktion, bygget på en kunstig ø ved Ancona havn. Anlægget er blevet brugt til forskellige formål - primært militært - men i dag huser det et museum, der hedder Tattile Omero. Dertil ligger der også S. Agostinos kirke, der bestemt også er et besøg værd. 

For dig, der er interesseret i kunst, er der også godt nyt. I kirken St. Dominico kan du se originale værker som ”Korsfæstelsen af Titian” og ”Guercino's Dommens Dag”. Hertil er der det kommunale kunstgalleri ”Francesco Podesti” og galleriet for moderne kunst ”Galleria d'Arte Modern”, hvor de udstiller værker fra kunstnere som Tiziano, Carlo Crivelli og Lorenzo Lotto. 

Vil du være aktiv på din ferie i Ancona, er der rig mulighed for, at du i byen og i det omkringliggende landskab, kan tage på hyggelige cykel eller vandreture.

Med sin beliggenhed ved havet er det ikke mærkeligt, at sol og strand er blandt hovedaktiviteterne, hvis man rejser til Ancona om sommeren. Byen og provinsen har masser af fine strande og bugter hvor du kan tage en pause fra byen ved det glitrende hav. Mange strande i området er en blanding af sand og småsten, og nogle af dem er kun tilgængelige med båd. Det kan være en spændene udflugt for både unge og gamle. 

Gastronomiske specialiteter i Ancona

Med sin beliggenhed på Italiens østkyst er regionen Marche – med Ancona i spidsen – det sted, hvor nord møder syd. Regionen er også et af de få steder i Italien, hvor du kan nå højden på 2000 meter (på Mount Vettore-bjerget i Monti Sibillini National Park) over havet på mindre end en time. Dette landskab giver også mange muligheder for, at de kulinariske muligheder er mange. Det vil du hurtigt opleve på din ferie. Maden i regionen er derfor en blanding af fisk og skaldyr, grøntsager og forskellige kornarter, der vokser på bakkerne, samt kødretter fra de høje bjerge.

Når du rejser til Ancone kan du eksempelvis prøve specialiteter som; Vincisgrassi (en variant af den mere traditionelle lasagne), Brodetti di Pesce (en fiskegryde svarende til den franske ret ” Bouillabaisse”), Fava ’ngreccia (grønne marinerede bønner serveret med en sauce af ansjoser, kapers, olie og persille) eller Coniglio in Porchetta (bogstaveligt talt en kanin i porchetta), hvis du ønsker at bringe nogle autentiske mad-minder med dig hjem fra din ferie.

Book rejsen til Ancona hos Escapeaway

Med Escapeaway kan du rejse til Ancona fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Vi giver dig flybilletter med rutefly til nettets bedste priser, pakker det sammen med vores udvalgte hoteller i Ancona, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs også om agriturismo i Marche
>> Læs også om rejser til Umbrien

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her