Rejser til Arquata del Tronto

Byen ligger strategisk placeret, i den bjergkæde der knytter regionerne Marche, Lazio, Umbrien og Abruzzo sammen. Byen er Europas eneste, der er delt ml. to nationalparker; Gran Sasso og Lega-bjergene til den ene side, og Monti Sibillini til den anden.

Naturskønt område

Området omkring Arquata del Tronto er, med dets mange skove, enge og floder, en af de smukkeste dele af Appeninerne. På grund af områdets naturskønhed, kommer der både sommer og vinter en del turister, dog uden at byen af den grund opleves overrendt. Mod nord er byen lukket af Monte Vettore (2478 meter) og mod syd af Monte Pizzo di Sevo (2419 meter). Disse to bjergtinder er Sibillini-bjergenes højeste.

Byfester i Arquata del Tronto:

- La Discesa delle Fate eller ’Feernes Nedstigning’er en byfest, der finder sted hvert år i august (15. Og 16.). Her kan man bl.a. opleve optog fra byen og til den sagnomspundne Sibilla-grotte. Sagnet fortæller at man fra grotten havde direkte adgang til det underjordiske rige Sibilla.
- Marrone che Passione: Om efteråret er kastanjer er et af områdets store attraktioner. Fra nær og fjern strømmer ’i marchigiani’ til, og samler de dejlige nødder. I Trisungo, få kilometer fra Arquata del Tronto, afholder man hvert år, sidste søndag i oktober, kastanjefest. Overalt i byen kan man denne dag nyde kastanjen, tilberedt på mange forskellige måder. Men der bydes også på andre lækre lokalt producerede produkter som pølse, ost og skinke.
- Discesa della Regina Giovanna: I Arquatas historiske centrum fejrer man hvert år, d. 19. August, ’La Discesa della Regina Giovanna’. Det er en historisk fest, hvor man, iklædte historiske dragter, fejrer Dronningen af Riget Napoli, Giovanna d’Angios ophold i Arquata fra 1420 til 1435. Deltagerne bevæger sig, iklædt middelalderkostumer, fra byens fæstning og ned i byens centrum, hvor der efterfølgende er dans og leg i byens gader.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Arquata del Tronto