Rejser til Cagli

Byens vartegn er uden tvivl det store tårn -Torrione Martiniano – den sidste tilbageværende rest af byens fæstning fra 1460.

Cagli er nok den kønneste, og historisk set, den mest betydningsfulde af byerne i det bjergområde der engang hørte under Fyrstedømmet Urbino. Adskillige adelsfamilier har gennem tiderne beboet Cagli, og de mange gamle palæer og kirker – der er 18 i alt - samt byens teater er i de seneste år blevet grundigt renoveret, så byen i dag fremstår ganske velholdt. Caglis vartegn er uden tvivl det store tårn -Torrione Martiniano – den eneste bevarede rest af byens fæstning fra 1460.

Værd at besøge

Rådhuset 'Palazzo Pubblico', der dominerer det centrale torv, er et besøg værd. Bygningen er fra 1200-tallet, og er senere blevet restaureret ved forskellige lejligheder, bl.a. af renæssancefyrsten Federico da Montefeltro i slutningen af 1400-tallet. Inde i bygningen kan man i 'Sala del General Consiglio' opleve imponerende, farvestrålende fresker fra midten af 1500-tallet. Vi anbefaler ligeledes at man aflægger et besøg på Det Arkæologiske Museum, kirken S. Francesco samt byens charmerende teater fra slutningen af 1700-tallet.

Byfest i august

Anden søndag i august afholdes den årlige byfest, en begivenhed som byens indbyggere gør meget ud af. Så er det tid at få luftet de gamle egnsdragter, og det historiske centrum emmer på denne dag af stemning og fest. Hvis man befinder sig i Marche denne søndag, kan vi kun anbefale at man aflægger byen et besøg.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Cagli

Hvad siger gæsterne i Cagli?

8,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser