Rejser til Fano

Fano har taget navn efter lykkens gudinde, og om lykken stadig tilsmiler besøgende vides ikke, men hvis lykken er en kombineret badeferie, der tilgodeser ønsket om at nyde kultur og natur, så er Fano det rette udgangspunkt. Her er togstation, shoppinggade og to strande.

Fano har taget navn efter et tempel, der før Romertiden blev rejst til ære for lykkens gudinde. I dag er der tale om en charmerende kystby, der kan bryste sig af et attraktivt historisk centrum og en flittig fiskerihavn. Om lykken så stadig tilsmiler fiskerne og byens borgere, må man selv dømme om.

Sol, strand & kultur samt togstation

Byen er et skønt udgangspunkt for en badeferie, hvor man ikke glemmer sin geografiske placering midt i Italien. Her er der blandt andet en smuk romersk triumfbue, byen rummer flere historier fra dengang Via Flaminia, der udgår fra Rom og her forbindes med kysten, var en livsvigtig færdselsåre. Byen huser flere seværdige bygninger og råder samtidig over togstation, shoppinggade og to yndede badestrande: Mod sydøst i retning mod Ancona finder man en lang strand med grus Spiaggia Sassonia og mod nordvest i retning mod Pesaro og Rimini finder man Spiaggia Lido, der er lidt kortere men dækket af sand og private Lido'er, der udlejer parasoller og liggestole til de solhungrende feriegæster. Både syd og nord for Fano finder man desuden indbydende strande, der ofte er mindre befolkede og som både råder over offentlig som privat strand.

Aktivitet i og omkring Fano

Mellem de to strande finder man fiskerihavnen, hvor man kan følge fiskernes daglige rutine og købe fristende frisk fisk og skaldyr ved bådsrælingen.

I baglandet mødes man af en smuk og frodig bakkerig natur, der præges af årstidens skiften i farver, og som leder til seværdige byer som Urbino, Gubbio og ultimativt til den lange dagsudflugt universitetsbyen Perugia.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Fano