Frasassi Grotterne

Le Grotte di Frasassi ligger i Genga, tæt på Fabriano. Disse smukke drypstenshuler blev først opdaget i 1971. Farverne er meget velbevarede, da de kun har været udsat for få års slid og lyspåvirkning, og de er således nogle af Europas mest spetakulære huler.

Guide ture

At træde ind i hulerne er som at træde ind i en ny, eventyrlig verden af farver, lyde og lys, man føler sig næsten hensat til et sceneri fra H.C. Andersens Snedronningen . Der er guidede ture i hulerne hver anden time i dagtimerne året rundt. Turene tager ca. 75 min. Læs mere på http://www.frasassi.com

Natur skønt område

Hulerne er i sig selv et imponerende syn, og en udflugt man bør unde sig selv, hvis man er på de kanter. Men også området omkring grotterne, Parco Naturale della Gola della Rossa er naturskønt, og indbyder til trekking, cykelture og afslapning. Området er fredet, og udover at være et oplagt mål for naturelskere, kan man her nyde stemningen i de mange, små middelalderbyer, der ligger spredt rundt om i bakkerne. Gengas historiske middelaldercentrum er velbevaret og meget hyggeligt, og i San Vittore delle Chiuse kan man besøge abbediet, L'Abbazia di San Vittore delle Chiuse , et af regionens kønneste romanske monumenter.