Rejser til Macerata

Macerate er en lille by i regionen Marche, på Italiens østkyst ved Adriaterhavet. Her kan du opleve en lokalt præget lille by med skøn natur, en venlig lokalbefolkning og smuk kyst med fine sandstrande. Book din rejse til Macerata med Escapeaway i dag!

Denne lille hovedstad i provinsen af samme navn er placeret på en bakke mellem floderne Chienti og Potenza i regionen Marche. Macerata er en ukendt plet på kortet for turisme, men det er netop dét, der gør den lille by så tiltalende. Her er du stadig i "bella Italia", uden masseturisme, men til gengæld med en masse varm gæstfrihed.

Byens torv, Piazza della Libertà, byder på mange seværdigheder, såsom klokke-tårnet, Palazzo dei Priori (rådhuset), universitetet og Loggia dei Mercanti - en loggia (buegang båret af søjler) i renæssancestil. Du bør ikke undlade at stige op i klokketårnet, der med sine 64 meter giver en storslået udsigt over byen og de smukke omgivelser.

I slutningen af juli og begyndelsen af august tiltrækker byen hovedsageligt operafans, som strømmer til byens enorme open air opera-scene, Sferisterio, som med 2.800 pladser er et unikt sted at opleve en opera-festival. For opera-fans er dette en uforglemmelig tid på året i Macerata.

>> Læs også om rejser til Portonovo i Marche

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Macerata

Seværdigheder

Du kan her læse om de største seværdigheder i Macerata, herunder om byens kendte palads. God fornøjelse og god rejse til Macerata!

Palazzo Buonaccorsi

Palazzo Buonaccorsi, beliggende på Via Don Minzoni 24 i det historiske centrum, lå oprindeligt inden for byens tidligere middelalderlige bymure. 

Paladset blev bygget af Buonaccorsi-familien, ledet af Simone den Ældre, som var steget til en fremtrædende plads i byen fra midten af det 17. århundrede og som ville  bygge et palads, der stod mål med familiens stigende status. Efter Simones død i 1708 fortsatte hans søn Raimondo projektet. Slottet omfatter det tidligere Palazzo Centini og andre huse på stedet.

I dag huser paladset et pinakotek (billedgalleri), et vogn-museum (Museo della Carrozza), samt et bibliotek (Biblioteca "Amedeo Ricci" ).

Macerata katedral

Macerata katedral er en lille romersk-katolsk kirke i renæssance-stil, dedikeret til Skt. Julian.

Katedralen blev bygget i 1459-1464 efter en tegning af Cosimo Morelli og efterfølgende restaureret i 1771. Facaden og det  firkantede klokketårn, som blev opført i 1478 og som rager ud over piazzaen, står endnu ufærdige.

Katedralens interiør blev indrettet i neoklassisk stil og er kendetegnet ved store dobbelte søjlekolonner, som opdeler de tre skibe og kuplen. Hovedalter-stykket af Cristoforo Unterberger afbilder helgenen Skt. Julian, der sammen med madonnaen (Jomfru Maria) og hendes barn går i forbøn hos Gud for at mildne pestens virkninger.

Santa Maria della Misericordia 

Santa Maria della Misericordia er en romersk-katolsk basilike-kirke i renæssance-stil, bsom ligger på Piazza San Vincenzo Maria Strambi ved siden af katedralen.

Kirken, der blev opført i 1734 efter Luigi Vanvitellis tegninger, er rigt dekoreret med fresker, marmor og stucco (stuk). I hovedskibet skildrer freskerne, der er malet af Francesco Mancini, Jomfru Marias liv, herunder en loftsfreske, der skildrer Jomfru Marias himmelfart, samt forskellige væg-motiver.

Sådan booker du en billig rejse til Macerata

Med Escapeaway kan du bruge den smarte søgemaskine til at booke en nem og sikker rejse til Macerata. Vælg mellem afrejse fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte til fx. Perugia lufthavn, eller med en mellemlanding undervejs. Vi finder billige flybilletter med rutefly og sætter dem sammen med udvalgte hoteller i Macerata, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt samlet i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs også om rejser til Ancona
>> Læs om ferieboliger i Italien