Rejser til Macerata Feltria

Macerata Feltria ligger i en grøn dal i hjertet af den historiske region Montefeltro på grænsen mellem nutidens regioner Marche, Emilia-Romagna og Toscana. Det er en by med en lang historie. I romertiden var den kendt som Pitinum Pisaurense, men allerede før det lå der her på stedet en gammel keltisk landsby. Den romerske by blev helt ødelagt af de germanske østgotere, men siden genopbygget. Macerata betyder "bygget ud af ruiner".

I dag er der dog ikke noget som helst forfaldent eller ruin-agtigt over Macerata Feltria. Den er tværtimod en meget velbevaret og levende by, du rejser til. Det er uden tvivl takket være den utroligt charmerende gamle bymidte med de brostensbelagte gader og pastelfarvede huse, at byen er optaget i foreningen I Borghi più belli d'Italia (Italiens smukkeste landsbyer). Giv dig selv god tid til at spadsere en tur i de gamle gader for at suge stemningen til dig.

Uspoleret natur og italiensk kultur

Der er et interessant arkæologisk museum i Macerata Feltria, hvis du vil vide mere om byen og områdets historie. En anden attraktion som er hele rejsen værd, er de naturskønne omgivelser, der indbyder til vandre- eller cykelture. Få kilometer væk ligger en naturpark, hvor du nemt kan bruge dagevis på at udforske skønt og uspoleret natur. Trænger du efter efter aktiviteterne til en forfriskning, er der en lille håndfuld gode spisesteder hjemme i Macerata Feltria.

Udover de naturskønne omgivelser får du på en rejse til Macerata Feltria også et glimrende udgangspunkt for udflugter til en hel perlerække af stemningsfulde byer. På omkring 45 minutter kan du for eksempel køre til San Marino, som faktisk er en selvstændig nation, verdens femtemindste land. Det er dog bare ét af områdets mange udflugtsmål. Det kan for eksempel også varmt anbefales at køre en tur til Urbino, der takket være sin fantastiske arkitektur er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Rejser du til Macerata Feltria, får du med andre ord chancen for at opleve det bedste af Marche, en region som endnu med rette kan kaldes for "Italiens bedst bevarede hemmelighed." Her er rig mulighed for at kombinere aktive naturoplevelser med autentisk italiensk kultur og ren afslapning. Tjek det aktuelle udvalg af rejser i søgemaskinen her på siden, hvor du nemt kan finde godt anmeldte hoteller og de billigste flybilletter til en af de nærmeste lufthavne.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Macerata Feltria