Rejser til Monte San Vito

Monte San Vito ligger omkring 24 kilometer fra havnebyen Ancona. Det historiske centrum, Centro Storico, ligger på en bakketop. Her kan du gå på opdagelse i stemningsfulde, smalle gader, der snor sig rundt om barokkirken med den iøjefaldende kuppel og andre smukke bygninger som for eksempel Palazzo Malatesta fra det 15. århundrede. 

Det tager kun et kvarters tid at køre fra Monte San Vito ud til de lange strande ved det azurblå Adriaterhav, hvis du vil nyde en afslappende dag ved vandet på en sommerrejse. Du kan dog rejse til Monte San Vito hele året. Denne hyggelige middelalderlandsby ligger nemlig i et skønt, landligt område, der i foråret og sensommeren for eksempel indbyder til både cykel- og gåture. Det er et område med talrige andre småbyer, som du kan udforske.

Sammenlignet med de nærliggende kystbyer, hvor der særligt i sommerhøjsæsonen er liv og leben, er stemningen mere afdæmpet i Monte San Vito. Turisme er ikke ukendt her, men der er først og fremmest det autentiske landsbyliv, du vil opleve, hvis du rejser til Monte San Vito. Der er nogle få, men gode spisesteder i byen, hvor du kan glæde dig til at stifte bekendtskab med lækre lokale delikatesser. Byen er kendt for sin olivenolie, som du naturligvis skal prøve.

Ægte italiensk landsbyliv

Herhjemme er vi vant til at små landsbyer det meste af tiden ligger øde uden liv i gaderne. Det er noget helt andet, du kan opleve på rejsen til Monte San Vito. Her udnytter både byens egne, faste indbyggere og besøgende de lune sommeraftener til at mødes på fortovsrestauranterne og barerne eller til en snak, når der er marked. Byen har også et lillebitte teater, La Fortuna, der er en perle fra fortiden, som hele året bruges til dilettantteater og små koncerter.

Der er adskillige andre småbyer i nærområdet, som ligeledes har charmerende gamle bykerner med restauranter og markeder, du kan bruge meget af ferien på at udforske. Det anbefales at have en bil til rådighed for at kunne komme nemt omkring uden at være afhængig af fåtallige busforbindelser. Så kan du også nemt køre en tur til områdets lidt større byer som for eksempel Jetsi (ca. 40.000 indb). Den har stadig mange af de palæer og villaer, der vidner om byen opblomstring i middelalderen og renæssancen. De giver byen en vis elegance. Her og især i Ancona (ca. 102.000 indb.) er der desuden gode shoppingmuligheder.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Monte San Vito