Rejser til Monterado

På en bakketop i den nordlige del af Marche-regionen omgivet af rullende bakker, olivenlunde, vinmarker og solsikker, og få kilometer fra den skønne Adriaterhavskyst, finder du den charmerende by Monterado. Book din rejse til Monterado med Escapeaway i dag!

Den lille, charmerende landsby Monterado ligger på en bakketop i den nordlige del af Marche-regionen omgivet af rullende bakker, olivenlunde, vinmarker og solsikker, få kilometer fra kystbyen Senigallia; fra byens højderyg kan du se kysten og havet i klart vejr. 

Byen er et ideelt udgangspunkt for en autentisk og afslappende ferie i den skønne, men ofte oversete Marche-region med kun omkring 10 kilometers afstand - ca. et kvarters kørsel - til Adriaterhavets smukke strande og med gode udflugtsmuligheder til nogle af Norditaliens største kulturelle og historiske seværdigheder, såsom Bologna og Firenze, der ligger henholdsvis 2 og 3 timers kørsel væk. 

Velkommen til denne del af Italien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Monterado og andre rejsemål i regionen hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse.

Mange kombinationsmuligheder

Du kan på den måde kombinere en badeferie ved Adriaterhavskysten med rolig landsbyidyl, Marche-regionens vidunderlige landskaber og nogle af det centrale og nordlige Italiens største metropoler.

Monterado er lille og har næppe to tusinde indbyggere, men ikke desto mindre har den en lille charmerende plads (piazza), en fremragende restaurant og et par butikker. Hvis du får brug for lidt større indkøb og flere steder at vælge imellem til måltiderne, ligger kystbyerne Fano og Senigallia kun et ca. kvarters kørsel væk og byder på et fint udvalg af restauranter, butikker, fortovscafeer og indkøbsmuligheder. Den summende by Ancona og den smukke kystnære by, Conero, er også inden for rækkevidde. 

Oplevelser og seværdigheder

Monterado har en lang historie med sit slot, Castello di Monterado, da byen oprindeligt blev grundlagt i forbindelse med den magtfulde Malatesta-families opførsel af slottet, som familien holdt indtil 1462. Det nuværende slot, som mere er et palads end en fæstning, blev bygget i 1732, inden for byens mure, og har udsigt over velplejede haver og små skovområder. I dag er slottet forvandlet til et fint hotel. 

Foruden Castello di Monterado anbefales det at besøge de smukke landsbyer Corinaldo og Mondavio og at udforske de skønne bakker omkring Monterado.

Dagsudflugter

Urbino, der ligger kun ca. en times kørsel fra byen, er et oplagt udflugtsmål for en halvdags- eller heldagstur. Renæssancebyen, der ligger smukt omgivet af bakker, er en af Italiens største arkitektoniske perler og .

Det anbefales også at tage på en dagsudflugt til en eller flere af det centrale og nordlige Italiens største kulturelle og historiske seværdigheder, såsom Bologna og Firenze, der ligger længere væk end for eksempel Urbino, men tilgengæld byder på fantastiske oplevelser. 

Oplev for eksempel Firenzes mange unikke arkitektoniske og kunstneriske skatte fra renæssancetiden eller Bolognas rige udbud af spændende romerske fund, sjældne middelalderskatte og det enestående universitet, der er verdens første universitet og dermed også verdens ældste. Selv om begge ligger længere væk end for eksempel Urbino, er turen stadig overkommelig, idet de ligger henholdsvis ca. 3 og 2 timers kørsel væk fra Monterado. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Monterado