Rejser til Pesaro

Den hyggelige lille by Pesaro, som ligger helt ud til Adriaterhavet, byder på en charmerende bymidte og fin sandstrand. Her slipper du for masseturismen og kan nyde det ægte Italien ved kysten. Rejs til Pesaro med Escapeaway og tag del i herlighederne.

Den berømte og højt respekterede opera-komponist Rossini blev født i 1792 i denne by i Marche og voksede op her. I dag kan du besøge hans fødehjem i byen, som nu er omdannet til et museum. Og hvert år i august finder "Rossini Opera Festival" sted til ære for den berømte komponist.

Pesaro er en livlig, men på ingen måde hektisk havneby med store gader og elegante paladser fra renæssancen. Blandt byens seværdigheder er det interessante museum - Musei Civici - med historiske værker af berømte kunstnere og det arkæologiske museum.

I den hyggelige, gamle bydel finder du masser af shopping-muligheder, samt gode restauranter. God mad, især havfisk og skaldyr, finder du også langs den hyggelige strandpromenade, som på ingen måde er overrendt af turister.

Velkommen til Italien med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Pesaro i Marche-regionen hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie. Du kan benytte søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt håndplukkede og udvalgte hoteller i Pesaro med gode anmeldelser. Kombinér hotellet med en billig flybillet til fx. Rimini lufthavn med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Simpelt og fleksibelt - sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Læs også om rejser til Riccione
>> Læs om rejser til Adriaterhavskysten her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Pesaro

Seværdigheder

Du kan her læse om de største seværdigheder, som du kan opleve på en rejse til Pesaro. God fornøjelse og god rejse!

Casa Rossini

Casa Rossini er et museum dedikeret til den store komponist Gioachino Rossini beliggende i den bygning, hvor kunstneren blev født i 1792, og som d. 25. februar 1904 blev erklæret et nationalt monument. Rossini-huset, som har fire etager og en kælder, blev bygget i det femtende århundrede med efterfølgende ombygninger. 

Inde i bygningen, som kan opleves ved at følge en bestemt biografisk rute, er der en bred vifte af dokumentar-materiale, der giver et bredt billede af komponistens liv og arbejde. Den centrale del af samlingen er donationen fra den store parisiske samler Alphonse Hubert Martel.

Pesaro katedral

Pesaro katedral er dedikeret Jomfru Maria og er sædet for bispedømmet Pesaro. Den nuværende kirkebygning har en meget gammel oprindelse med eksistensen af to tidlige kristne kirker: den første fra det fjerde århundrede, og den anden fra den anden halvdel af det sjette århundrede, efter at den første blev ødelagt under de gotiske krige mellem år 535 og 553. 

Kirken blev en katedral i det syvende århundrede, og på samme tidspunkt blev relikvierne til byens - og kirkens oprindelige - helgen, San Terenzio, overført til katedralen. Den blev senere fuldstændig genopbygget i barok-stil med den deraf følgende ødelæggelse af apsen og klokketårnet og indviet til Jomfru Maria i 1663. I slutningen af det nittende århundrede og begyndelsen af det tyvende århundrede blev bygningen atter ombygget, nu i neoklacissistisk stil.

Villa Imperiale 

Den kejserlige villa, beliggende lidt uden for Pesaro, er bygget i renæssancen eller manierismen. Det er nu en privat bolig, men værelserne med freskoer og de vide renæssance-haver er tilgængelige for gæster.

De indvendige freskoer er skabt af en række kendte manieristiske malere, herunder Dosso og Battista Dossi, Camillo Mantovano, Raffaellino del Colle, Bronzino og Francesco Menzocchi.

Villaen stammer fra perioden 1523 til 1538, hvor hertugen af Urbino, Francesco Maria I della Rovere, lod et tidligere slot på stedet ombygge til en elegant villa, der kom til at hedde Villa di Delizia. I 1635 blev villaen en del af den berømte Medici-familie ved ægteskab mellem Ferdinand II af Medici og Vittoria della Rovere.