Rejser til Ripatransone

På en ferie i den idylliske by Ripatransone kan du udforske baglandets landsbyliv og uberørte natur samtidig med, at du har kilometervis af brede sandstrande inden for din rækkevide. Book en rejse til Ripatransone med Escapeaway i dag!

Ripatransone er en klassisk bakketopslandsby cirka 12 kilometer fra Italiens solrige Adriaterhavskyst. Den lille by, som lokalt blot kaldes for Ripa, har omkring 4.500 indbyggere og hører ligesom resten af Marche-regionen ikke til blandt landets mest kendte rejsemål. Er det en ferie i det "rigtige" Italien med hyggelig landsbystemning, smuk natur og ikke mindst lange badestrande, du  søger, er en rejse til Ripatransone dog oplagt.

Formidable udsigter

Det er beliggenheden i omkring 500 meters høje over havet, der giver byen dens største attraktion: de betagende udsigter over det omkringliggende landskabs olivenlunde og vinmarker. Det er da også en fornøjelse at slå sig ned på en af byens restauranter med udsigt eller på en bænk ved et af udsigtspunkterne rundt om byen og blot falde i staver over det flotte vue. På en klar dag kan du se helt ud til havet og Gran Sasso-bjergene.

Mange af byens besøgende går dog også på jagt efter en  seværdighed af en helt anden slags, Italiens smalleste gyde. I Ripatransone bryster man sig således af, at en smal passage mellem to af de gamle huse, er den smalleste af sin slags i hele landet. De fleste voksne vil da også skulle gå sidelæns for at komme gennem det smalleste punkt, der er blot 38 cm bredt. Denne attraktion er nok ikke for folk med klaustrofobi, men heldigvis er der talrige andre charmende (lidt bredere) gader og torve rundt om i byen at udforske.

Når du går rundt i byens brostensbelagte gader, vil du tydeligt fornemme, at Ripatransone har en lang historie. Byen nævnes første gang under dette navn i det 6. århundrede, men Ripatransone har eksisteret meget længere og har gennem tiden ofte været ombejlet. I middelalderen blev her bygget adskillige borge på byens bakker, som var fobundet af mure. Resterne står stadig i dag og er med til at give Ripatransone en særlig atmosfære.

Ikke langt til strande og seværdigheder

Der ligger kun en håndfuld spisesteder og minimarkeder i Ripatransone. Selvom det er nok til, at du kan udforske det lokale køkkens velsmagende retter og købe de daglige fornødenheder, er det en fordel at have en bil til rådighed. Så kan du for eksempel køre ud til San Benedetto del Tronto ved kysten (15 kilometer), hvor der udover badestrande er både et rigt restaurantliv og gode indkøbsmuligheder.

Rejser du til Ripatransone, har du udover de lange sandstrande også mange andre spændende byer og seværdigheder inden for rækkevidde. Der er for eksempel ikke lang til Ascoli Piceno (37 kilometer), der af kendere betragtes som en af Marche-regionens smukkeste byer. Her finder du et væld af imponerende, historiske bygningsværker og ikke mindst talrige caféer, restauranter og butikker. Er det naturoplevelser, du søger, bør du også lave en udflugt til Monti Sibillini Nationalparken. Her kan du udforske dybe kløfter, skove og ikke mindst små, velbevarede middelalderbyer som Arquata del Tronto og Montemonaco.

Book en rejse til Ripatransone

Med Escapeaway kan du nemt booke en problemfri og sikker rejse til Ripatransone, med mulighed for afrejse fra lufthavnen i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Den smarte søgemaskine støvsuger hele tiden nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og sætter dem sammen med vores udvalgte hoteller i Ripatransone. Vi samler det hele i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken og få den bedste oplevelse når du kommer frem. God tur!

>> Læs også om rejser til Grottammare
>> Prøv ophold på et Agriturismo i Marche

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Ripatransone

Hvad siger gæsterne i Ripatransone?

9,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser