Rejser til Termoli

Smukke Termoli tager sig godt ud fra alle sider: blandt elementerne som er med til at fuldende dette billede er Svevo-fæstningen, den gamle bykerne med ringmur og kulørte husfacader, de traditionelle fiskeposter trabucchi og endelig den lange, brede sandstrand.

Man tror, man kender Italien til bunds - og alligevel formår den historiske kystby Termoli at dukke op som en yderst behagelig overraskelse langs Adriaterhavskysten i den lille oversete region Molise.

Termoli er smuk! En lang række elementer gør, at Termoli tager sig godt ud fra alle sider: blandt disse elementer kan man med lethed fremhæve Svevo-fæstningen, den gamle bykerne med ringmur og kulørte husfacader, de traditionelle fiskeposter trabucchi og endelig den lange, brede sandstrand samt det gennemsigtige Middelshavsvand.

Den gamle bydel

Den gamle bydel, Borgo Vecchio, ligger hævet over havet på et fremspring og virker tilsyneladende uindtagelig med sin beliggenhed og den ubrudte ringmur. Der har også været god grund til at passe på byen, for fjenderne, som gennem tiderne har lagt vejen forbi, har været mange. Den velbevarede, gamle bykerne er sammenstrikket af et virvar af små gyder, hvoraf mange ved vejs ende åbner sig i små stemningsfulde torvepladser eller mod det uendelige hav. Særlige bygningsværker i den gamle bydel er den romanske domkirke fra 1200-tallet og fæstningen Castello Svevo, som kan dateres helt tilbage til normannerne omkring år 1000 - den fungerer i dag som regionalhistorisk museum. I den gamle bydel ligger der et par enkelte spisesteder - ellers finder man primært byens forretningsliv i gaderne, som grænser op til. I byen fejres hvert år den 3. august helgenen San Basso ude på vandet, mens man den 15. august fejrer Solimano II's plyndringstogt med masser af fyrværkeri.

Stranden

For foden af den gamle bydel begynder den lange, hvide sandstrand, som lader til at fortsætte, så længe øjet kan følge med. Det første lille stykke er offentligt og derfor gratis, mens resten er serviceret strand med lidoer. Stranden er tildelt det Blå Flag som bevis for sin høje standard. Der er gode parkeringsmuligheder i Via Oliviero, som ligger centralt både i forhold til strand og den gamle bydel.

Hvordan kommer jeg derhen?

Termoli ligger i regionen Molise langs Adriaterhavskysten. Mod nord grænser den op til Abruzzo og mod syd til Apulien. Man kan med fordel flyve til Pescara, hvorfra der er ca. 110 km til Termoli. Alternativt er der godt 300 km fra Rom, godt 200 km fra Napoli og godt 200 km også fra Bari, som er det bedste alternativ, da der er motorvej hele vejen og kun tager ca. 2 timer. Der er togstation i byen, ligesom motorvej A14 (Bologna-Bari) går lige til døren.

Nærområdet og udflugtsmuligheder

Termoli er så heldig at have en velfungerende havn, hvorfra den primære rute til Tremiti-øerne udgår. Der sejles i øvrigt til øerne via sekundære ruter fra Rodi Garganico, Peschici og Vieste. Havnen har gode parkeringsmuligheder og Tremiti-øerne er oplagte som heldagsudflugt med base i Termoli. Af andre udflugtsmuligheder anbefaler vi den historiske kystby Vasto (30 km) eller Gargano Nationalpark, som med sin regnskovslignende vegetation, smukke sandstrande og kridtklinter blot ligger en times kørsel væk. Endelig kan det anbefales at udforske hjemmeregionen Molise, hvor man om nogen steder har mulighed for at opsøge det autentiske og originale. Prøv fx Agnone som er verdenskendt for sin fremstilling af kirkeklokker.Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Termoli