Rejser til Norditalien

Nyd det farverige og smukke Norditalien med Escapeaway. Book en rejse til Norditalien med fly, billeje og feriebolig.

En rejse til Norditalien bringer dig frem til klassiske rejsemål som Gardasøen, Milano, Dolomitterne, Venedig og naturligvis Toscana. Find fleksible flyafgange, og kombinér med en unik feriebolig og en lejebil i lufthavnen - så har du ultimativ frihed på rejsen. Tag på ferie i Norditalien med Escapeaway og vælg mellem mange hundrede særligt udvalgte hoteller, ferieboliger og ferielejligheder. Book online og få de bedste priser og det stærkeste udvalg.

Italien er et land, der bliver ved med at fascinere sine besøgende. Noget af det, der karakteriserer Italien – ud over usædvanligt lækker mad, smuk arkitektur og et skønt klima – er landets enorme variation. Uspolerede bjerge, dybe søer, vulkaner, hvide sandstrande, frodige, grønne landskaber, pulserende storbyer og charmerende landsbyer: Italien har det hele og meget mere til.

Store forskelle på Norditalien og resten

Landets 20 regioner er alle vidt forskellige, men en vigtig skillelinje i Italien går mellem nord og syd. Der eksisterer ikke en helt præcis definition på, hvad der er Norditalien, og hvad der er Syditalien. Der er både ægte kontroverser mellem nord og syd, som eksempelvis det politiske parti Lega Nords lejlighedsvist udtrykte ønske om at løsrive de to dele fra hinanden, og mere humoristiske og venskabelige drillerier mellem nord- og syditalienere. Det sidste fylder heldigvis mest, og som feriegæst har du kun glæde af, at nord og syd konkurrerer om, hvem, der kan lave den bedste mad, eller hvem, der kan tage mest varmt og imødekommende imod gæster.

Følgende regioner vil de fleste betegne som tilhørende den nordlige del af Italien – og her er et par korte anbefalinger til din ferie i hver enkelt region:

Stor kulturel variation og de smukkeste byer

Hvis du er til byferie og gerne vil kombinere det med en tur til Norditalien, tænker du på den helt rigtige måde. I Norditalien ligger nogle af Europas mest storslåede byer, og både Firenze, Venedig, Milano og Siena står som mesterværker i sig selv. Disse byers arkitektur vil få dig til at tabe vejret over menneskers genialitet og sans for æstetik, samt over Italiens kulturelle rigdom. Inden for Norditaliens uformelle grænser vil du opleve stor variation regionerne imellem. I Piemonte vil du visse steder nærmest føle dig, som var du i Frankrig, i Sydtyrol er tysk det dominerende sprog, og i Friuli-Venezia-Giulia i det nordøstligste hjørne møder du en imponerende etnisk og sprogmæssig cocktail, der inkluderer slovensk. Generelt er tendensen, at jo mere, du bevæger dig mod midten af Italien, jo mere ærke-italiensk bliver kulturen i den forstand, som de fleste danskere forestiller sig det. Når du så kommer til Syditalien, bliver kulturen langsomt mere latinsk og med præg af mellemøstlige træk.

Få det bedste ud af din ferie i Norditalien

Det eventyrligt smukke og varierede Norditalien er en fryd at udforske, og hvis du vælger at rejse med Escapeaway, kan du bo på nogle af områdets dejligste hoteller og gøre brug af vores store ekspertise i Italien før og under din rejse, eller måske booke en feriebolig i en afsides landsby - valget er dit. Vores lokalkendskab hjælper dig med at få det optimale ud af din ferie i Norditalien. Det er svært at fatte sig i korthed, når man skal beskrive Norditalien, der som område er usædvanligt rigt på både natur, kultur og historie. Faktisk er det svært i det hele taget at beskrive det – der er ingen tvivl om, at Norditalien er noget, man skal opleve selv. Vi vil dog alligevel forsøge at give dig et indtryk af de mange attraktive muligheder, du har, når du beslutter dig for at din rejse skal gå til Norditalien.

Kør-selv-ferie til Norditalien

Der er, som vi kort skitserede på listen over de norditalienske regioner, mange måder at gøre det på, når du vil holde ferie i Norditalien.
Du kan udforske Norditaliens fantastiske landskaber, slotte og småbyer på en kør-selv-ferie, hvor du har maksimal frihed og fleksibilitet. Sådan en oplevelsesrig ferie, hvor kun I selv fastsætter rammerne, vil både du selv, din partner og dine børn huske tilbage på glæde i mange år fremover.

Top 3 rejsemål for kør-selv-ferie til det nordlige Italien
- Kør-selv ferie til Gardasøen
- Kør-selv ferie til Piemonte
- Kør-selv ferie til Bibione og Lido di Jesolo

Storbyferie i Norditalien

Eller hvad med at pifte hverdagslivet op eller genoplive kærligheden med en storbyferie eller forlænget weekend, hvor du bor centralt i romantiske Venedig, fantastiske Firenze eller majestætiske Milano og nyder godt af disse byers mange tilbud? Shakespeares smukke Verona, hvor Romeo og Julie udspiller sig, er også et klassisk rejsemål til storbyferien.

Top 3 for rejsemål for ferie i storbyer i det nordlige Italien
- Storbyferie i Venedig
- Storbyferie i Firenze
- Storbyferie i Milano

Familieferie i Norditalien

Hele familien vil elske en ferie i landlige omgivelser i Veneto, hvor I kan nyde en svalende svømmetur i hotellets pool og bor i gåafstand til en lille kurby – eller hvad med en skøn familieferie ved klassiske og dejlige Gardasøen, hvor du slapper af i oliventræernes skygge, mens børnene leger?

Top 3 destinationer for familieferie i Norditalien
- Lido di Jesolo - indbegrebet af "Lidoen"
- Den sydlige del af Gardasøen
- Caorle, syd for Venedig

Madkulturen i Norditalien er hele rejsen værd

Norditalien er fyldt til randen med museer i verdensklasse, romerske ruiner, storslåede byer, vingårde og pittoreske småbyer spredt ud over det maleriske bakkelandskab, der kendetegner en stor del af området. Du kan spise din middag på forfinede restauranter, der er så berømte, at de knap nok finder det nødvendigt at reklamere med deres Michelin-stjerner.

Du kan dog også indtage din mad i afslappede omgivelser ved siden af den lokale katolske præst og den lokale politichef i Norditaliens mange osteriaer (små lokale spisesteder) og trattoriaer.

Disse steder er ofte familiedrevne, og ejerne har brugt generationer på at udvikle deres egen, perfekte version af de lokale specialiteter, der helt sikkert vil få dine tænder til at løbe i vand.

I Norditalien, hvor man mange steder gør en dyd ud af at bruge lokale råvarer og tage sig god tid til at tilberede maden, udgør mad og vin ofte centrum for hyggeligt samvær. Det vil du også opleve på din ferie, hvor den smagfulde, norditalienske rødvin vil være perfekt følgesvend til eksempelvis mørt oksekød tilberedt med rige, cremede saucer, friske urter og hvidløg. Smagsoplevelsen vil kun blive overgået af den hyggelige stemning på de lokale spisesteder, hvor nydelsen af maden og afslappet samtale går hånd i hånd.

Ferie inden for kørselsafstand

Når du først har overstået de ca. 1.100 km mellem Danmark og Italien, så venter der dig storslået natur og hyggelige byer i Norditalien. Maden, dialekten, arkitekturen og landskabet ændrer sig over korte afstande fra region til region.

Prøv fx Liguriens middelalderbyer i pastelfarver, der ligger som perler langs med Den Italiensk Riviera og som bindes sammen af smukke strande og forrevne klippestrækninger. Eller shop amok i Milano, Bergamo eller Bologna. Du kan også vælge stemningen ved søerne - måske stort, klassisk og turistvenligt som ved Gardasøen eller mere intimt og upoleret som ved Ortasøen eller Iseosøen. Endelig er der vindistrikterne eller det store trækplaster ved Adriaterhavskysten: Lange, brede sandstrande så langt øjet rækker. Børnene vil elske det. Norditalien lader til at kunne det hele - og have noget for både store og små.

Norditalien ligger land til rigtig mange af danskernes favoritdestinationer - både når det gælder skiferie, badeferie og storbyferie. Et velstående område, som både kan fremvise flade sletter og dramatiske bjerge, og hvor du kan finde dybe søer og brede sandstrande. En rejse til Norditalien er derfor en rejse ind i mange verdener og der er åbent på stort set alle tag-selv-hylderne, når du skal vælge ferietype.

Siden 1999 har Escapeaway hjulpet tusindvis af danskere med at leje en feriebolig i Italien, men nu er det også muligt at booke flybilletten og endda lejebilen, i én og samme pakkerejse, hvilket ikke bare er bekvemt, det er også sikkert og billigt. Du får ganske enkelt det største udvalg af rutefly, biludlejningsselskaber og håndplukkede ferieboliger lige her.

Direkte fly til Lufthavne i Norditalien

Når du og dine rejsefæller vil rejse til Norditalien, er der masser af direkte fly at vælge imellem. I vores søgemaskine kan du finde direkte fly til Norditalien fra både Billund Lufthavn, Hamborg og København Kastrup, mens der er flyruter med en enkelt mellemlanding fra Aalborg Lufthavn.

Start med at finde en feriebolig, som passer til jeres behov og ønsker. Dernæst kan du vælge din flyforbindelse mellem alle ruteflyselskaber - inklusive lavprisfly - og helt med den rejselængde, som du ønsker. Om det er 1 uge, 2 uger, 10 dage eller en forlænget weekend, så finder du nemt den billigste pris på både fly, bil og hotel eller lejlighed.

Når man rejser til Norditalien med fly kan man vælge mellem mange destinationer med gode forbindelser til Danmark. Du kan fx. flyve direkte til Milano og gå på shopping i Lombardiets pulserende hovedstad, eller snuppe en tur til Pisa, Venedig eller Bergamo - også med mange direkte flyafgange.

Med en enkelt mellemlanding er det muligt at flyve til fx. Firenze og Torino, ligesom man kan benytte lufthavne i Frankrig (Nice og Grenoble) eller Østrig (Innsbruck) - de to sidstnævnte er gode alternativer, hvis man rejser på skiferie i Norditalien med fly fra Danmark.

Byer i Norditalien

Når man rejser til Norditalien kan man gå på opdagelse i nogle af landets mest interessante byer. Det gælder naturligvis storbyerne Milano og Torino, men også de verdenskendte Venedig, Firenze og Pisa, havnebyen Genova og de fascinerende kulturbyer Padova og Verona.

Dertil kommer skisportsbyer som Livigno, Val Gardena, Sestriere, Cervinia og Bormio, samt de kendte badebyer langs Adriaterhavskysten - Rimini, Lido di Jesolo, Bibione og Caorle. Med Escapeaway kan du rejse til alle disse dejlige destinationer i Norditalien med fly fra Danmark og til den bedste pris.

Mere information til din rejse til Norditalien

I Norditalien finder du nogle af de smukkeste landskaber, bedste madtraditioner og største seværdigheder i Italien. Her er museer i verdensklasse, unikke romerske ruiner, storslåede byer, fremragende vine og vingårde - og pittoreske småbyer spredt ud over det smukke bakkelandskab, der kendetegner en stor del af området. 

Det er også i denne del af Italien, at du finder landets rigeste og mest udviklede byer og regioner med et økonomisk niveau, der er blandt de bedste i Europa, for eksempel i den berømte økonomiske trekant, der består af storbyerne Milano, Torino og havnebyen Genova. 

Men hvad dækker begrebet “Norditalien” egentlig over? Selv om begrebet ikke modsvarer nogen officiel administrativ enhed, så dækker det normalt over et forholdsvis afgrænset område i Italien bestående af de otte regioner Lombardiet, Aosta-dalen, Piemonte, Ligurien, Friuli-Venezia Giulia, Trentino Alto-Adige, Veneto og Emilia Romagna.

Disse otte regioner har mange ting til fælles, men de adskiller sig samtidig meget i både kultur, historie og undertiden tilmed i sprog, da flere af dem er grænse-regioner, der har været dybt påvirket af andre folkeslag og kulturer gennem historien, såsom Aosta-dalen, Trentino-Alto Adige og Friuli-Venezia Giulia, der alle er tildelt øget autonomi af den italienske stat på grund af deres etniske, kulturelle og lingvistiske mangfoldighed. I regionen Trentino-Alto Adige tales der for eksempel overvejende tysk i provinsen Alto Adige/Sydtyrol, mens der i regionen Friuli-Venezia Giulia både tales italiensk, friulisk, slovensk, tysk og venetiansk.

Den store mangfoldighed i sprog og kulturer modsvares af et ligeså stort udbud af forskellige slags ferie-oplevelser, som du kan få i denne del af Italien: Hvad enten du er til en storbyferie i byer som Milano, Torino, Venedig, Genova, Verona eller Bologna, en vandre- og naturferie i bjergkæderne Dolomitterne og Alperne, en livsnyderferie ved de smukke norditalienske søer, såsom Gardasøen, Comosøen, Ortasøen, Maggioresøen og Luganosøen, eller en familie- eller badeferie ved Den Italienske Riviera på vestsiden eller Adriaterhavskysten på østsiden, så kan du få dine ønsker opfyldt.

Escapeaways TOP 3 Anbefaling til romantiske destinationer

Carolines anbefaling til romantiske destinationer i Norditalien

Escapeaways TOP 3 er rejsekonsulenternes mulighed for at give dig vores helt personlige anbefalinger til en foretrukken feriebolig eller et bestemt rejsemål i Italien. Så har du også svært ved at vælge? Så læs med her, når rejsekonsulent Caroline giver sine fif til tre romantiske destinationer, der oven i købet gør sig godt som en bilrundrejse.

Disse tre byer kan enten kombineres som en bilrundrejse eller du kan vælge en af dem ud og nøjes med at nyde den i fulde drag. Jeg kan varmt anbefale dem alle tre, og derfor er de beskrevet i den rækkefølge, jeg ville tage dem i, for jeg starter helst ud længst væk og slutte af nærmest lufthavnen. Så er der ikke så meget stress og unødig transport på afrejsedagen.

1. Limone sul Garda, Gardasøen

Bo billigt og hjemligt hos det italienske søskendepar Sofia og Domenico på Hotel Europa lige over Limones centrum. Nyd det charmerende lille bycentrum, drik en aperitif på søbredden, mens I skuer ud over søen, spis og nyd stemningen. Om dagen anbefaler jeg frokost og udflugt op til Tremosine over Limone. Naturen ved Limone er den absolut mest betagende ved Gardaseøn, hvis du er til hårnålesving og konstante stigninger. Parkering mod betaling.

2. Desenzano del Garda, Gardasøen

Bo dernæst på Hotel Piroscafo i centrum af den lidt store søby Desenzano, hvor du får et skønt værelse og en endnu mere skøn beliggenhed ud til byens gamle havn. Om sommeren er der koncerter på torvet, måske er du også heldig at finde marked i byen: Her går tiden helt af sig selv. Alternativt kan jeg anbefale at besøge Sirmiones historiske centrum, selvom det er noget af en bedrift at komme derud pga. turismen og parkeringsforholdene – det er turen værd. Hotellet kan hjælpe med parkering i Desenzano.

3. Monte Isola, Iseosøen

Lej en cykel og kig dig omkring I de små fiskerlejer eller tag en shoppetur til smukke Iseo by eller ned til vinområdet Franciacorte syd for søen. Her er nok at tage sig til. Besøg den bilfrie ø, Monte Isola. Der er parkering på fastlandet og overfarten tager kun ca. 4 minutter. Det er bare med at komme af sted.