Ferieboliger i Norditalien

Få rejsemål indbyder så meget til en rundrejse mellem forskellige ferieboliger som Norditalien. Selv hvis du bestiller ferielejligheder eller feriehuse, som ligger bare et par timers kørsel fra hinanden, vil du her opleve en forbløffende variation i både landskaber og kultur. Det spænder lige fra Alpernes høje, sneklædte tinder i uberørte nationalparker til lange, familievenlige sandstrande ved Adriaterhavet.   

Du kan naturligvis også vælge blot at booke én feriebolig i Norditalien og give dig selv god tid til at udforske seværdighederne i ét område. De norditalienske regioner gemmer på en perlerække af støvlelandets mest populære rejsemål, der hver især gemmer på nok oplevelser til adskillige ferier. Det er ikke uden grund, at mange ferierejsende vender tilbage til denne del af Italien år efter år.

Hvor skal man bo i Norditalien?

Der er ikke nogen officiel definition på, hvad der udgør Norditalien, men normalt medregner man regionerne Ligurien, Aosta, Piemonte, Lombardiet, Trentino-Alto Adige, Friuli-Venezia Giulia, Veneto og Emilia-Romagna. Hvis du ikke umiddelbart genkender disse navne, vil du til gengæld nok allerede have hørt om for eksempel Torino, Milano, Bologna, Venedig, Verona, Cinque Terre og ikke mindst de tre store søer Comosøen, Gardasøen og Maggioresøen. Alle disse og et væld af andre interessante rejsemål finder du i disse norditalienske regioner. 

At anbefale ét rejsemål fremfor et andet i Norditalien er derfor en næsten umulig opgave. Har du endnu ikke udset dig et bestemt område, hvor du ønsker at booke en feriebolig? Så kan du eventuelt starte med at overveje, hvilken type ferie du ønsker. 

Vil du kombinere afslappende strandliv ved en af landets smukkeste kyststrækninger med vandreture i fantastiske naturscenerier mellem idylliske fiskerlejer? Så er Ligurien, der inkluderer den italienske riviera og naturskønne Cinque Terre, et oplagt valg. Prioriterer du storslået natur og aktive oplevelser højt i ferien, har Trentino-Alto Adige (Sydtyrol) med Dolomitterne og nordenden af Gardasøen masser at byde på med hundredvis af kilometer smukke cykelruter og vandrestier. Himmelstræbende bjergtinder finder du også i Aosta og Piemonte, samtidig er en feriebolig i denne del af Norditalien især ideel, hvis du trænger til at komme helt ned i tempo. Her kan du bruge ferien på at udforske en traditionsrig madkultur på anerkendte restauranter og hyggelige markeder med alskens lækkerier, der er kendt for at  tiltrække madelskere fra hele verden. 

Dertil kommer perlerækken af spændende, norditalienske kulturbyer, der er perfekte til oplevelsesrige storbyferier. Også her har Escapeaway allerede håndplukket de bedste, centralt beliggende ferieboliger, så du kan bo med byens mange tilbud og seværdigheder inden for kort rækkevidde. 

Med undtagelse af aktive vulkaner har Norditalien alt det, der har gjort landet til et af verdens mest populære rejsemål. Det inkluderer ikke mindst et godt udvalg af både ferielejligheder og feriehuse. Uanset om du vil samle hele familien eller planlægger en romantisk tur for to, kan du derfor altid finde en passende feriebolig i Norditalien.

Feriehuse i Norditalien

Kender du allerede lidt til Italien, ved du, at der er markant forskel på Nord- og Syditalien, ikke mindst økonomisk. De norditalienske regioner er landets økonomiske motor og hører til blandt de mest velstående i Europa med en befolkning, der nyder en markant højere levestandard end i Syditalien. Det gælder også kvaliteten af boliger. Rundt om i Norditalien vil du da også kunne se utallige milliondyre palæer og villaer, men selv i lidt mindre prangende udgaver er feriehuse i Norditalien en sikker opskrift på en afslappende og uforglemmelig ferie.

Hvorfor vælge at booke et helt feriehus i Norditalien i stedet for indlogering på et hotel? Først og fremmest får du en helt anden grad af privatliv og frihed til selv at bestemme feriens tempo, når du lejer et helt hus. Her kan I komme og gå, som det passer jer. I behøver ikke tage hensyn til andre gæster, men har fuld rådighed over for eksempel den pool og terrasse, der som oftest til. Det er muligt at finde enkelte, mindre huse, der er velegnede til par, men først og fremmest er et helt hus en god løsning, hvis du rejser med en større gruppe, hvad enten det er familie eller en flok gode venner. Faktisk vil du ofte opleve, at prisen per person er ganske konkurrencedygtig sammenlignet med et hotel, hvis I udnytter alle sengepladser. 

Ferielejligheder i Norditalien

Sætter du pris på den frihed, der ligger i at have adgang til eget køkken og på ikke at skulle indordne dig under dagsrytmen på et hotel, kan du også med fordel bestille en ferielejlighed i Norditalien. Desuden er dette ofte billigere.

Udover adgangen til et køkken, hvor du har mulighed for selv at tilberede lækkerier fundet på et af de lokale markeder, og komfortable, private fællesrum, har du på en ferie, hvor du bor i lejlighed ofte større chance for at møde de lokale italienere i deres egen hverdag. Mange steder er de nærmeste naboer således lokale fremfor andre turister, som på et hotel.

Sådan booker du en feriebolig i Norditalien med Escapeaway

Her hos Escapeaway tager det dig kun få øjeblikke at få et overblik over de bedste ferieboliger i Norditalien. Vi har nemlig allerede håndplukket de steder, hvor du ved at beliggenhed samt ikke mindst forhold mellem pris og kvalitet er i orden. Du kan søge på alle regioner og alt fra ferielejligheder og hoteller til selvstændige villaer og feriecentre. Hver boligform har sine egne fordele og kan på hver deres måde opfylde dine ønsker til ferien. Vi tør næsten garantere, at du hos os altid kan finde et sted, som lever op til dine feriedrømme. 

For at gøre det endnu nemmere for dig at arrangerer din ferie, giver vi dig også mulighed for samtidigt at søge efter den billigst flyrejse til din destination. Når du reserverer din feriebolig hos Escapeaway, kan du således vælge i samme ombæring også at booke en flybillet fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg.

>> Læs også om ferieboliger ved Den Italienske Riviera
>> Læs om feriehuse og ferielejligheder ved Gardasøen

>> Læs mere om ferieboliger