Påskeferie i Italien

Påskeferie i Italien vil almindeligvis betyde behagelige temperaturer med højt til himlen, hvor solen så småt er begyndt at varme op til sommerens gæster. Naturligvis vil det være varmere generelt set, jo længere sydpå man sigter.

Går påskeferien til Italien, kan man se frem til at blive mødt af denne helt særlige duft af liv og mild varme, der også opstår i Italien, når træerne springer ud med sarte skud og grønne forårsblade. Det er om foråret at byernes gader atter liver op med smilende byboere, der kaster blikke fra ansigt til ansigt for at byde foråret velkomment. For skandinaverne vil havet måske virke tillokkende, og særligt i det sydlige Italien bør det være muligt at tage en svømmetur, ligesom man kan se frem til at indtage sin frokost på torvepladserne.

Populære rejser til italien i påsken

Overvejer du at tilbringe din påskeferie i en af de italienske regioner, så kontakt os eller se nærmere herunder for forslag til en feriebolig under jeres italienske påskeferie.

Læs mere om billige rejser i Påsken her

Kort over Italien

Populære hoteller i Italien

Italien, Toscana, San Gimignano
9,5
Fabelagtigt
790 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 64 km
  • Afstand til centrum: ca. 2 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Toscana, Cantagallo
  • Nærmeste lufthavn: 34 km
  • Afstand til centrum: ca. 4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Syditalien, Sicilien, Taormina
9,8
Fabelagtigt
150 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 68 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.8 km
  • Internetadgang/Wi-Fi

Buona Pasqua!

I Italien er påsken kendt som 'Pasqua'. Det er den næstvigtigste religiøse højtid i Italien, efter julen. I religiøs forstand er påsken dedikeret til Jesu Kristi opstandelse, nøjagtig som vi kender det fra Danmark, men for italienske katolikker er det især for at mindes kvinderne ved graven, der blev trøstet af en engel, da de vendte tilbage til Jesu grav og fandt den tom.

I 325 CE besluttede det Rådet i Nice, at påsken skulle falde på den første søndag efter den første fuldmåne efter forårsjævndøgn. Siden har religiøse og kulturelle traditioner formet påskefester verden over, herunder den traditionelle påskefejring i Vatikanet, hvor paven leverer sit "Urbi et Orbi"-buskab. La Settimana Santa ("Den Hellige Uge") begynder på palmesøndag og slutter den efterfølgende weekend. De fleste italienske fejringer af påsken finder sted over tre dage: Torsdag, fredag ??og lørdag (fra det latinske triduum).

Skærtorsdag mindes Jesus og apostlenes sidste nadver. Langfredag, dagen for Kristi død, gennemføres en traditionel messe klokken tre om eftermiddagen (som menes at være tidspunktet for Kristi død). Under denne messe fejres Kristi lidenskab. Påskelørdag bringer til gengæld stilhed, hvor en messe udføres uden musik eller kor. I løbet af disse tre dage afholdes der en række spektakulære optog i byer over hele Italien, hvor paradedeltagerne er klædt i gamle kostumer.

Traditionerne varierer i Italien mellem de forskellige byer. For eksempel fejrer Firenze påske med Scoppio del Carro, hvor en kærre bringes til eksplosion. Kærren slæbes gennem Firenze af hvide okser, indtil den når den historiske Basilica di Santa Maria del Fiore. I slutningen af messen sender ærkebiskoppen en raket ind i vognen, som igen tænder for fyrværkeriet.

Den traditionelle påskefrokost

Ligesom med andre helligdage i Italien, fejres afslutningen på Pasqua med en overdådig frokost. Især fordi påsken signalerer enden på fasten, byder det traditionelle påskekøkken i Italien på ren overflod. Afhængigt af regionen spiser italienerne muligvis "torta di Pasqua", et saltet ostebrød, drysset med helligt vand; "La Colomba", en dueformet kage med kandiseret appelsinskal og mandelsukkerglasur; hårdkogte æg; chokolade; og meget mere.

Påskefrokosten er samtidig hovedmåltidet, der fejrer forårets køkken med friske råvarer. Retter som vilde asparges, tagliatelle, ristet lam, nye kartofler, artiskokker, fennikel, broccoli og andre sæsonbetonede grøntsager serveres ofte.

Indtast dine foretrukne rejsedatoer i søgemaskinen her på siden. Så finder vi hurtigt de bedste priser på håndplukkede hoteller med gode anmeldelser til din påskeferie i Italien. Ønsker du at supplere med fly og lejebil kan du vælge mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn. Vi søger så efter de billigste flybilletter fra alle flyselskaber - også lavpris - og kombinerer dem med en god lejebil, mens du bliver sikret af rejsegaranti, så alt er på plads hjemmefra. God tur!

>> Læs også om rejser til Norditalien her