Rejser til Piemonte

Vin, søer, alper og storby i skøn forening. Nyd vinen, maden og udsigten når du rejser til Piemonte med Escapeaway.

Piemonte er opfyldelsen af enhver vinelskers drøm, men selvom du ikke interesseret i vin, er en rejse til Piemonte stadig fyldt med store oplevelser, fra hovedstaden Torino, over majestætiske bjerge til frodige marker og skove.

Du bør vælge Piemonte, hvis du vil ned i tempo og ikke kan stå for store oplevelser inden for mad & vin, både kvalitativt og kvantitativt. Men selvom mange associerer Piemonte med store vine, så imponerer regionen også med sine himmelstræbende alper, majestætiske Torino og skønne søer.

Stor variation i landskabet

Piemonte er en grøn og frodig region med skønne bløde bakker, store og små skovområder, alperne mod nord, som når imponerende højder og næsten overalt endeløse rækker af vinmarker beplantet med nogle af de ypperligste druer man kan forestille sig som fx Nebbiolo.

Madmekka

Piemonte er også rig på gastronomiske oplevelser. Maden er robust og regionen er kendt for at være trøfflens hovedland. Desuden kommer de kendte brødstænger, Grissini, fra regionens hovedstad Torino. De bedste af regionens vine kommer fra Langhedalen, sydvest for Torino, hvor nogle af Italiens ypperste rødvine, de kraftige og smagfulde Barolo og Barberesco vine, dyrkes. En anden specialitet er den mousserende spumante vin, italienernes foretrukne drink til festlige lejligheder.

Regionens hovedstad er Italiens tidligere hovedstad Torino. Byen har både charme og elegance med et flot og imponerende centrum med store pladser mange hyggelige gader med herlige cafeer, restauranter og indkøbsmuligheder. Piemonte byder, udover de store vin- og naturoplevelser, på en række imponerende slotte fra især 1600 tallet som flere steder står majestætisk og smukt på de bløde bakker.

Det autentiske Italien findes også i Piemonte

Leder du efter det autentiske Italien, hvor du kan opleve den lokale kolorit, som endnu ikke er berørt af turismen, så byder den billedskønne region Piemonte på forskellige, spændende muligheder i de mange små vinbyer, som er kendetegnende for Piemonte.

Regionen kaldes for ’det nye Toscana’, takket være de levende landskabsmalerier med deres høje koncentration af vinmarker og deraf vinproducenter, men det betyder ikke at man skal lede længe for at finde en stille landsby i vindistriktet Langhe, hvor det eneste tegn på turisme skyldes at man finder dansk Lurpak-smør hos den lokale købmand.

Hvis du vil rejse til Piemonte er du godt på vej mod oplevelser i "høj" klasse, både i praktisk og overført betydning. De piemontiske bjerge kan tage vejret fra de fleste, og med et glas Barolo i hånden og hovedet tilbage kan man kun blive godt tilpas her i Italiens nordvestlige hjørne. Der er desuden kun ganske kort afstand til strand og kyst i Ligurien, og til ypperlige skiområde på både den lokale, og den franske side af grænsen.

De fleste rejser til Piemonte for at nyde livet, og her er en region uden store armbevægelser, men med masser at byde på, som bare venter på at få besøg.

Hvilken lufthavn flyver man til i Piemonte?

I Piemonte findes kun én, stor lufthavn, og det er naturligvis Caselle Airport ved Torino. Vil man opleve området nord for Torino er Caselle derfor et godt valg, hvis der kan findes gode forbindelser. For en rejse til den vestlige del af Piemonte kan man med fordel finde flybilletter til den franske lufthavn Nice, som ligger sydvest for Piemonte. For den sydøstlige del af Piemonte er det muligt at flyve ind til Liguriens hovedstad Genova, hvorfra der kun er en lille halv times kørsel til regionsgrænsen.

For mange danskere vil der dog kunne opnås bedre forbindelser til Milanos Malpensa-lufthavn, som ligger lige på grænsen til Piemonte og er den klart hurtigste indgang til den del af regionen som rækker op mod bl.a. Maggiore-søen og ind mod Schweiz.

Sådan finder du pris på din rejse til Piemonte

I søgemaskinen  her på siden kan du sammenligne priser på rejser med alle anderkendte flyselskaber - også lavprisfly. Skal du holde ferie i Piemonte er det at anbefale at du flyver til enten Milano eller Torino lufthavn. Du bestemmer selv afrejsedag og rejselængde og naturligvis også om du vil flyve direkte eller med en enkel mellemlandning. Bestiller du en pakkerejse til Piemonte, som både inkluderer flybillet og hotel eller anden feriebolig, er du dækket af rejsegarantien - og til samme, lave priser, som hvis du bestiller på de store, udenlandske portaler.

Siden 1999 har Escapeaway sørget for håndplukkede ferieboliger og hoteller i Piemonte og resten af Italien, til danske rejsende, som ønsker sig et godt mix af kvalitet og pris. Her får du det største udvalg og de bedste forbindelser.

Hvor skal man bo i Piemonte?

Der er mange interesante destinationer i Piemonte, og alt afhænger af, hvad du gerne vil opleve på rejsen. Er du vin-kender, og vil du gerne på vingård, til prøvesmagning og gå i dybden med de bedste druer, kan det anbefales at kigge på området omkring byen Alba, som er et godt udgangspunkt for at undersøge vindistriktet Langhe.

Er du til storbyferie kan du tage nogle dage i hovedbyen Torino, som glimrer ved sin smukke beliggenhed for foden af Alperne, og med mulighed for at tage til topfodbold med Juventus og se olympiske byggerier. Nord herfor finder man den vestligste af Italiens store søer, den 66km lange, og kun 10km brede Lago Maggiore, som byder på mange flotte udsigter og hyggelige hoteller langs især den vestlige bred.

Hvis du vil på ski, byder det vestlige Piemonte på nogle helt fantastiske muligheder omkring Sauze d'Oulx og den legendariske skiby Sestriere, hvor der både køres World Cup og fra tid til andet VM i alpine skidiscipliner.

Mere information til din rejse til Piemonte

Piemonte, beliggende ved foden af Alperne i den nordvestlige del af landet, er Italiens næststørste region, kun overgået af Sicilien. Regionen har omkring 4,6 millioner indbyggere, hvoraf ca. 900.000 bor i regionshovedstaden Torino.

Piemonte er kendt for sine rige gastronomiske traditioner, der nærmest har givet regionen status af et madmekka, hvilket ikke siger så lidt, når det er Italien, der er tale om. Det er blandt andet her der produceres nogle af Italiens bedste vine. Én af regionens vin-specialiteter er den mousserende spumante-vin, som ofte serveres ved festlige lejligheder. Men de bedste af regionens vine kommer fra Langhe vindistrikt, som blev erklæret for verdensarv af Unesco i 2014 og hvor nogle af Italiens ypperste rødvine produceres. 

Af andre gastronomiske specialiteter i regionen kan blandt andet nævnes braiseret grydesteg med Barolo, ravioli med fyld af kanin af den lokale race coniglio grigio, diverse risotto-varianter - og vildt en masse. Særligt anbefalelsesværdigt er det at aflægge et besøg på én eller flere af regionens utallige vingårde, hvor du kan smage på lokalt producerede vine og landbrugsprodukter og ofte også få et indblik i, hvordan de bliver produceret.

Til at samle appetitten kan du besøge nogle af regionens mange charmerende byer, såsom Asti, Canelli, Barolo og Alba - og ikke mindst regionshovedstaden Torino. Kongebyen, som senere udviklede sig til at blive en vigtig industri - og kulturby, byder blandt andet på utallige neoklassiske palæer, det anerkendte ægyptiske museum, den kongelige residens, samt et væld af gode restauranter og cafeer. På disse cafeer kan du ofte få serveret den lokale specialitet kaldet “bicerin”, som består af varm mælk, kaffe og byens fremragende lokalt producerede mørke chokolade. 

Og hvis det ikke giver appetit nok, kan du altid overveje en lidt mere mere anstrengende aktivitet i regionen, såsom at stå på ski i Alperne, vandre i nogle af regionens mange smukke skove eller tage på sejltur i én af regionens floder.

Rejsemål i Piemonte

 • Gæstebedømmelser 9,4
  Stresa
  6 hoteller
  Stresa ligger midt på Maggioresøens vestkyst omgivet af flotte landskaber. Nede fra byen kan du tage en kabelbane op til toppen af bjerget Mottarone, hvorfra du kan nyde udsigten over 7 søer eller udnytte mulighederne for vandring, mountainbiking etc.
 • Gæstebedømmelser 9,1
  Monforte d'Alba
  5 hoteller
  Hyggelige Monforte d'Alba ligger midt i det berømte Langhe-vindistrikt, der udover vine som Barolo og Barbaresco er kendt for sit køkken, der regnes blandt de bedste i Italien. Monforte d'Alba i Piemonte-regionen er med andre ord som skabt til ... en rigtig livsnyderferie med kulinariske oplevelser, der krydres med spændende sightseeing. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,8
  Torino
  5 hoteller
  Torino som er hovedby i regionen Piemonte, ligger smukt ved Po-floden for foden af de knejsende Alper. Denne storby, Italiens fjerdestørste, er et kulturelt centrum med et fremragende udvalg af teatre, museer, operahuse og kunstgallerier.
 • Serralunga d'Alba
  3 hoteller
  Serralunga d'Alba er en af de smukkeste og mest velbevarede middelalderlandsbyer i Langhe-vindistriktet. Nedenfor en høj borg breder et net af smalle gader sig ud over bakken. Byen er perfekt til en ferie med udflugter til regionens største attraktioner.
 • Gæstebedømmelser 9,0
  Alba
  2 hoteller
  Alba er regionen Piemontes - ja, måske hele Italiens - gastronomiske midtpunkt. Her får du en unik mulighed for at smage på de bedste specialiteter som trøffel, vin og italienske delikatesser i verdensklasse. Det er absolut kræs for smagsløgene.
 • Gæstebedømmelser 7,5
  Canale d'Alba
  2 hoteller
  Canale d'Alba er en lille historisk perle, som med sine charmerende, brostensbelagte gader er et glimrende udgangspunkt for at udforske de borge, slotte og ikke mindst vindistrikter, som det smukke landskab omkring byen byder på.

Populære hoteller i Piemonte

Italien, Norditalien, Piemonte, Torino
8,4
Meget godt
1196 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 19 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Parkering
Italien, Norditalien, Piemonte, Antignano
9,9
Fabelagtigt
103 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 96 km
 • Afstand til centrum: ca. 900 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Norditalien, Piemonte, Stresa
8,5
Meget godt
1766 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 50 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant

Majestætiske Torino

Torino er en flot by hvis historie går helt tilbage til romertiden. Byen ligger i smukke omgivelser af grønne og frodige bakker og den brede poflod. Langs flodens breder ligger der flere hyggelige cafeer og restauranter som er et godt udgangspunkt for en afslappende eftermiddag eller aften. I Torino kan man bl.a. beundre utallige neoklassiske palæer, det anerkendte ægyptiske museum og den kongelige residens, alt imens man går forbi smukke butikker og nyder den gode lokale chokolade eller vin. Prøv en bicierin i en af Torinos hyggelige caféer, der især i årene efter krigen var samlingspunkt for det kulturelle liv i Italien.

Piazza Castello er byens egentlige centrum og herfra kan man opleve byens flotte centrum hvis gader er præget af søjlegange. På Via Roma og i området Via Garibaldi finder man mange spændende butikker og spisesteder. Prøv fx den lokale drik ”bicerin” som består af den dejligste mørke chokolade, varm mælk og kaffe. Apropos chokolade så er Torino kendt for at fremstille fantastiske chokoladeprodukter.

Andre byer som kan fremhæves for deres hygge, charme eller monumenter er fx Asti, Canelli, Barolo og Alba.

Hvad siger gæsterne i Piemonte?

8,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 456 anmeldelser