Rejser til Piemonte

Vin, søer, alper og storby i skøn forening. Nyd vinen, maden og udsigten når du rejser til Piemonte med Escapeaway.

Piemonte er opfyldelsen af enhver vinelskers drøm, men selvom du ikke interesseret i vin, er en rejse til Piemonte stadig fyldt med store oplevelser, fra hovedstaden Torino, over majestætiske bjerge til frodige marker og skove.

Du bør vælge Piemonte, hvis du vil ned i tempo og ikke kan stå for store oplevelser inden for mad & vin, både kvalitativt og kvantitativt. Men selvom mange associerer Piemonte med store vine, så imponerer regionen også med sine himmelstræbende alper, majestætiske Torino og skønne søer.

Stor variation i landskabet

Piemonte er en grøn og frodig region med skønne bløde bakker, store og små skovområder, alperne mod nord, som når imponerende højder og næsten overalt endeløse rækker af vinmarker beplantet med nogle af de ypperligste druer man kan forestille sig som fx Nebbiolo.

Madmekka

Piemonte er også rig på gastronomiske oplevelser. Maden er robust og regionen er kendt for at være trøfflens hovedland. Desuden kommer de kendte brødstænger, Grissini, fra regionens hovedstad Torino. De bedste af regionens vine kommer fra Langhedalen, sydvest for Torino, hvor nogle af Italiens ypperste rødvine, de kraftige og smagfulde Barolo og Barberesco vine, dyrkes. En anden specialitet er den mousserende spumante vin, italienernes foretrukne drink til festlige lejligheder.

Regionens hovedstad er Italiens tidligere hovedstad Torino. Byen har både charme og elegance med et flot og imponerende centrum med store pladser mange hyggelige gader med herlige cafeer, restauranter og indkøbsmuligheder. Piemonte byder, udover de store vin- og naturoplevelser, på en række imponerende slotte fra især 1600 tallet som flere steder står majestætisk og smukt på de bløde bakker.

Det autentiske Italien findes også i Piemonte

Leder du efter det autentiske Italien, hvor du kan opleve den lokale kolorit, som endnu ikke er berørt af turismen, så byder den billedskønne region Piemonte på forskellige, spændende muligheder i de mange små vinbyer, som er kendetegnende for Piemonte.

Regionen kaldes for ’det nye Toscana’, takket være de levende landskabsmalerier med deres høje koncentration af vinmarker og deraf vinproducenter, men det betyder ikke at man skal lede længe for at finde en stille landsby i vindistriktet Langhe, hvor det eneste tegn på turisme skyldes at man finder dansk Lurpak-smør hos den lokale købmand.

Hvis du vil rejse til Piemonte er du godt på vej mod oplevelser i "høj" klasse, både i praktisk og overført betydning. De piemontiske bjerge kan tage vejret fra de fleste, og med et glas Barolo i hånden og hovedet tilbage kan man kun blive godt tilpas her i Italiens nordvestlige hjørne. Der er desuden kun ganske kort afstand til strand og kyst i Ligurien, og til ypperlige skiområde på både den lokale, og den franske side af grænsen.

De fleste rejser til Piemonte for at nyde livet, og her er en region uden store armbevægelser, men med masser at byde på, som bare venter på at få besøg.

Hvilken lufthavn flyver man til i Piemonte?

I Piemonte findes kun én, stor lufthavn, og det er naturligvis Caselle Airport ved Torino. Vil man opleve området nord for Torino er Caselle derfor et godt valg, hvis der kan findes gode forbindelser. For en rejse til den vestlige del af Piemonte kan man med fordel finde flybilletter til den franske lufthavn Nice, som ligger sydvest for Piemonte. For den sydøstlige del af Piemonte er det muligt at flyve ind til Liguriens hovedstad Genova, hvorfra der kun er en lille halv times kørsel til regionsgrænsen.

For mange danskere vil der dog kunne opnås bedre forbindelser til Milanos Malpensa-lufthavn, som ligger lige på grænsen til Piemonte og er den klart hurtigste indgang til den del af regionen som rækker op mod bl.a. Maggiore-søen og ind mod Schweiz.

Sådan finder du pris på din rejse til Piemonte

I søgemaskinen  her på siden kan du sammenligne priser på rejser med alle anderkendte flyselskaber - også lavprisfly. Skal du holde ferie i Piemonte er det at anbefale at du flyver til enten Milano eller Torino lufthavn. Du bestemmer selv afrejsedag og rejselængde og naturligvis også om du vil flyve direkte eller med en enkel mellemlandning. Bestiller du en pakkerejse til Piemonte, som både inkluderer flybillet og hotel eller anden feriebolig, er du dækket af rejsegarantien - og til samme, lave priser, som hvis du bestiller på de store, udenlandske portaler.

Siden 1999 har Escapeaway sørget for håndplukkede ferieboliger og hoteller i Piemonte og resten af Italien, til danske rejsende, som ønsker sig et godt mix af kvalitet og pris. Her får du det største udvalg og de bedste forbindelser.

Hvor skal man bo i Piemonte?

Der er mange interesante destinationer i Piemonte, og alt afhænger af, hvad du gerne vil opleve på rejsen. Er du vin-kender, og vil du gerne på vingård, til prøvesmagning og gå i dybden med de bedste druer, kan det anbefales at kigge på området omkring byen Alba, som er et godt udgangspunkt for at undersøge vindistriktet Langhe.

Er du til storbyferie kan du tage nogle dage i hovedbyen Torino, som glimrer ved sin smukke beliggenhed for foden af Alperne, og med mulighed for at tage til topfodbold med Juventus og se olympiske byggerier. Nord herfor finder man den vestligste af Italiens store søer, den 66km lange, og kun 10km brede Lago Maggiore, som byder på mange flotte udsigter og hyggelige hoteller langs især den vestlige bred.

Hvis du vil på ski, byder det vestlige Piemonte på nogle helt fantastiske muligheder omkring Sauze d'Oulx og den legendariske skiby Sestriere, hvor der både køres World Cup og fra tid til andet VM i alpine skidiscipliner.

Mere information til din rejse til Piemonte

Piemonte, beliggende ved foden af Alperne i den nordvestlige del af landet, er Italiens næststørste region, kun overgået af Sicilien. Regionen har omkring 4,6 millioner indbyggere, hvoraf ca. 900.000 bor i regionshovedstaden Torino.

Piemonte er kendt for sine rige gastronomiske traditioner, der nærmest har givet regionen status af et madmekka, hvilket ikke siger så lidt, når det er Italien, der er tale om. Det er blandt andet her der produceres nogle af Italiens bedste vine. Én af regionens vin-specialiteter er den mousserende spumante-vin, som ofte serveres ved festlige lejligheder. Men de bedste af regionens vine kommer fra Langhe vindistrikt, som blev erklæret for verdensarv af Unesco i 2014 og hvor nogle af Italiens ypperste rødvine produceres. 

Af andre gastronomiske specialiteter i regionen kan blandt andet nævnes braiseret grydesteg med Barolo, ravioli med fyld af kanin af den lokale race coniglio grigio, diverse risotto-varianter - og vildt en masse. Særligt anbefalelsesværdigt er det at aflægge et besøg på én eller flere af regionens utallige vingårde, hvor du kan smage på lokalt producerede vine og landbrugsprodukter og ofte også få et indblik i, hvordan de bliver produceret.

Til at samle appetitten kan du besøge nogle af regionens mange charmerende byer, såsom Asti, Canelli, Barolo og Alba - og ikke mindst regionshovedstaden Torino. Kongebyen, som senere udviklede sig til at blive en vigtig industri - og kulturby, byder blandt andet på utallige neoklassiske palæer, det anerkendte ægyptiske museum, den kongelige residens, samt et væld af gode restauranter og cafeer. På disse cafeer kan du ofte få serveret den lokale specialitet kaldet “bicerin”, som består af varm mælk, kaffe og byens fremragende lokalt producerede mørke chokolade. 

Og hvis det ikke giver appetit nok, kan du altid overveje en lidt mere mere anstrengende aktivitet i regionen, såsom at stå på ski i Alperne, vandre i nogle af regionens mange smukke skove eller tage på sejltur i én af regionens floder.

Rejsemål i Piemonte

Rejsemål i Piemonte

  • Acqui Terme er en gammel romerske badby i den sydlige del af Piemonte. Der er stadig liv i de varme kilder, og byen er blevet da også stadig kendt som regionens Wellness-center. Udover afslapning for kroppen byder Acqui Terme også på udsøgt gastronomi.
  • Bjerglandsbyen Alagna Valsesia ligger i et sandt naturparadis, der indbyder til en aktiv ferie året rundt. Rejser du hertil om vinteren, kan du slå dig løs på talrige pister, mens de samme bjerge i sommerhalvåret indbyder til vandreture med hele familien.
  • Middelalderbyen Alba er uofficielt Italiens gastronomiske hovedstad og er med sin beliggenhed i hjertet af Piemonte den perfekte base for at udforske regionens verdensberømte vine, markeder og restauranter. Start dog med at udforske byens egne ... seværdigheder. Læs mere
  • Antignano er en bedårende, fredelig landeby i Piemontes karakteristiske bakkede landskab. Det omkringliggende område indbyder til spændende udflugter til de nærliggende vingårde og charmerende middelalderbyer, hvor de gastronomiske oplevelser står i kø.
  • I Armeno har du nogle af Norditaliens smukkeste søer inden for kort rækkevidde. Der er kun få kilometer ned til Ortasøen, som ikke blot byder på noget af Europas reneste vand, men også er omgivet af en maleriske middelalderbyer.
  • De fleste forbinder navnet Asti med den søde mousserende spumante-vin, men selve byen har meget andet at byde på. Gå på opdagelse blandt byens middelalderlige tårne og kirker for at nyde stemningen i de smalle gader og på tovene, hvor der ofte er markeder.