Rejser til Agliano Terme

Agliano Terme er en lille stemningsfuld landsby i hjertet af Piemonte. Her bor du midt i et område kendt langt ude for landets grænser for dets eminente gastronomi. Omkring 15 kilometer mod nord ligger for eksempel byen Asti, der er berømt for søde mousserende vine. Følger du floden Tanaro, der løber nede i dalen, i modsat retning, er der heller ikke ret langt til Alba, der også er kendt for sine gode vine og ikke mindst de eftertragtede hvide trøfler.

Til sammenligning er der næppe lige så mange uden for Italien, som kender til Agliano Terme. Byen, der ligger oppe på en bakkekam med flotte udsigter over det omkringliggende landskabs bølgende vinmarker, hed oprindeligt blot Agliano. De første historiske kilder, hvor byen omtales er helt tilbage fra omkring år 400. Op gennem tiden har Agliano Terme været kaldt for Aulianum, Alianum, Ajanum og Aglanum, før den fik sidst nuværende navn. "Terme" blev dog først tilføjet i nyere tid for at skabe opmærksomhed om egnens termiske kilder og bade som en turistattraktion.

Oplev det ægte Piemonte

I dag har Agliano Terme godt 1500 faste indbyggere, som på mange måder lever det traditionelle landsbyliv her. Vil du gerne udforske de mest kendte seværdigheder, men samtidig opleve det ægte Piemonte, er denne landsby derfor et godt valg. Det er hyggeligt at gå en tur i de smalle gader, der snor sig op mod toppen af byen, hvor der står et tårn. Det hedder meget passende Torre Panoramica di Agliano, da der fra toppen er en formidable udsigt ned over byens røde tegltage og ud over det smukke landskab.

Øverst oppe i byen ved siden af det gamle tårn er boldbaner, som af og til bruges til markedsdage. Trods sin beskedne størrelse har Agliano Terme det meste, du behøver i ferien. Her er nogle enkelte købmandsbutikker, barer og restauranter, der kan dække de fleste af feriens behov. Selv her i en landsby, der ellers ikke gør så meget væsen af sig, vil du tydeligt mærke, at dette er en region med meget at byde på for livsnydere.

Selvom der kører busser, må det anbefales at have en bil til rådighed, hvis rejsen går til Agliano Terme i Piemonte. Det gælder både, hvis du indlogerer dig på et hotel, og især hvis du skal bo i en villa. Hvis du flyver til Italien, er det derfor en god ide at booke en lejebil allerede hjemmefra. Du har da et glimrende udgangspunkt for at udforske denne spændende region, der rummer en perlerække af maleriske middelalderbyer og anerkendte vingårde.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Agliano Terme