Tag på vingårdsferie på et Agriturismo i Piemonte

Oplev den åbne himmel og de bølgende bakker på en Agriturismo i Piemonte

Book din ferie på Agriturismo i Piemonte hos Danmarks største specialist i ferieboliger i Italien. Oplev den afslappede stemning og nyd de gode råvarer.

Piemonte i Norditalien er på mange måder en særdeles rig region: Rig på dramatiske, uspolerede bjerglandskaber, rig på charmerende byer og landsbyer, rig på grøn, frodig natur og rig på nogle af de lækreste råvarer og mest velsmagende druer, du kan opdrive i Italien. Og som enhver med kærlighed til italiensk mad og vin ved, siger det ikke så lidt.

Ud over sine søer, sine skisports-resorter og sin smukke hovedstad, Torino, er Piemonte berømt for at være lidt af en gourmet-rejsedestination. Regionen er tæt pakket med Michelin-restauranter, men mindre kan også gøre det, hvis budgettet ikke er ubegrænset. I Piemonte går man sjældent forgæves efter et lækkert måltid.

Smag på trøfler, kød og vin i Piemonte

Her i et af Italiens nordligste hjørner finder man, når det er sæson for det, en overflod af de delikate, hvide trøfler i de dybe skove. At gå på trøffeljagt er en specialitet, som lokalbefolkningen i Piemonte har opdyrket igennem århundreder. Fornøjelsen er ubeskrivelig, når man sætter sig til bords på en af Piemontes mange fremragende restauranter, og lader den uforlignelige smag af trøfler fylde munden. Og hvad med et glas lokalt produceret Barolo til at skylle herlighederne ned med?

Prøv også lokale specialiteter som kanin, kalvekød eller vildsvin. Sågar snegle er en vigtig del af den traditionelle gastronomi i visse dele af Piemonte. Muligheden for en ferieoplevelse tæt på fremstillingen af velsmagende fødevarer og vin i topklasse har du, hvis du rejser på agriturismo-ferie med Escapeaway til
Piemonte.

Hvad kan en agriturismo tilbyde dig?

Agriturismo betyder bondegårdsferie, og er en rejseform, der egner sig for hele familien. På en agriturismo i Piemonte vil børnene have masser af plads til at boltre sig frit, og I kan alle følge med i frembringelsen af nogle af de særlige fødevarer og vine, som folk fra hele verden rejser til hertil for at nyde. Du kan desuden bruge din agriturismo som en god base, der gør det let for dig på en komfortabel måde at udforske den natur og de byer, der ligger i dens omgivelser.

Nogle agriturismo’er egner sig også i særlig grad til par, der er på jagt efter et romantisk get-away – og hvad kunne være mere romantisk end at nyde solnedgangen sammen på landet i Piemonte, uforstyrret af storbyens larm og støj, og langt fra masseturismen?
 

Bondegårdsferie behøver ikke at være primitivt. Mange agriturismo’er er yderst komfortable, med store, airconditionerede værelser, terrasser med udsigt samt pool, hvor du kan køle dig af på de varme eftermiddage. Nogle har også børnepool. De fleste agriturismo’er har egen restaurant, men det gælder dog ikke alle.

Mange, der gerne vil holde agriturismo-ferie, efterspørger at bo i ferielejlighed frem for på værelse. Det er der mulighed for på flere af de agriturismo’er, vi samarbejder med hos Escapeaway. I den forbindelse kan vi blandt andre fremhæve

Agriturismo Ca’ San Sebastiano
– et skønt, historisk landsted i det kendte, vindyrkende Monferrato-distrikt. Her kan I bo i flotte ferielejligheder, indrettet efter god smag med varme farver. At bo i lejlighed med køkken giver blandt andet mulighed for, at I selv kan kokkerere jeres mad, med den fleksibilitet, det medfører. Agriturismo Ca’ San Sebastiano har dog også en restaurant.

>>> Læs mere om Ca’ San Sebastiano her

Kom tæt på livet i Piemonte på din agriturismo-ferie

Når du holder ferie på en agriturismo, kommer du tæt på både naturen, landbruget og lokalsamfundet – og du vil tydeligt kunne mærke, hvilket område af verden, du befinder dig i. Efter en agriturismo-ferie er der ingen risiko for at komme hjem og have den fornemmelse, at ferien blev afholdt på et anonymt hotel, hvor man stort set kun kom i kontakt med andre feriegæster.

Faktisk forholder det sig helt modsat: På en agriturismo lærer du værterne at kende, og spiser ofte på stedets egen restaurant, hvor maden er lavet på lokale råvarer. Du bor ofte tæt på små lokalsamfund, landsbyer og hyggelige småbyer, hvor livet leves nogenlunde i det tempo, man altid har gjort.
Med andre ord: Vil du helt ind i hjertet af Piemonte, og vil du kombinere afslapning i fredfyldte omgivelser med unikke oplevelser, så kan vi anbefale, at du vælger en agriturismo som feriebolig.

Hvad producerer en agriturismo?

Agriturismo-ferier er for alvor et voksende fænomen i disse år, og Italien er et af de lande, der fører an. Flere og flere ønsker, at deres ferie skal afholdes i autentiske omgivelser, og da vores bevidsthed om naturens ressourcer og tilblivelsen af vores fødevarer også er i vækst, er bondegårdsferie en mulighed, mange har taget til sig. Mange ønsker desuden, at deres børn fra en tidlig alder skal lære at sætte pris på naturen og råvarerne, og det kan en ferie på en agriturismo medvirke til.

For at et feriested i Italien skal have lov til at kalde sig en agriturismo, skal der som udgangspunkt foregå en vis grad af fødevarefremstilling på selve stedet. Hvilke fødevarer, der produceres, afhænger naturligvis meget af, hvilken region i Italien, man rejser til. Ofte vil det være vin, olivenolie, oksekød, nødder, frugter, marmelade, brød eller kager. Nogle agriturismo’er, men langt fra alle, har landbrugsdyr.

Et udpluk af vores agriturismo’er i Piemonte

Hvilken agriturismo, du med fordel kan vælge, afhænger selvfølgelig helt af din personlige smag og dine behov. Nedenfor kan du læse lidt om nogle af vores fremragende agriturismo’er i Piemonte. Betragt det som inspiration – og kontakt os endelig, hvis du har behov for mere information, eller hvis vi skal hjælpe dig med at skræddersy den perfekte agriturismo-ferie for dig og din familie.

Agriturismo Mongalletto
Nyd freden og forkæl din gane på dette venlige og smukt beliggende sted, som ligger i gåafstand til den interessante historiske landsby Castellinaldo. Det er ikke mindst den flotte og hyggelige restaurant, der gør Agriturismo Mongalletto til noget særligt. Her kan du spise både indendørs og udendørs, og få serveret overordentligt velsmagende retter, som du kan skylle ned med agriturismo’ens egen vin. Agriturismo Mongalletto er perfekt til par, der søger et romantisk feriested, men børnene kan også sagtens komme med. Her er pool, men dog ingen børnepool.

>>> Læs mere om Mongalletto her

Agriturismo Le Querce del Vareglio
Aktiv bondegårdsferie med fantastisk vin – lyder det som noget for dig? Denne klassiske vingård i Langhe-distriktet lokker med sin skønne beliggenhed mellem bakker og skove. Du har mulighed for at følge med i vinproduktionen på gården, svømme i poolen og komme tæt på landbrugsdyr såsom høns, geder og køer. Agriturismo Le Querce Vareglio adskiller sig desuden ved at have en rideskole, hvor du – mod betaling - kan lære ridning eller komme med på rideture i naturen.

>>> Læs mere om Le Querce del Vareglio her

Agriturismo Bevione
Denne imødekommende, familiedrevne vingård ligger ideelt, med storslåede udsigter over såvel vinmarker som Alperne. Her hos familien Bevione i Langhe-distriktet kan hele familien få en fantastisk gårdferie, hvor I kan spise på gådens restaurant, tage et dyp i poolen og hilse på de æsler og hunde, der bor på stedet. I er kun 10 minutters kørsel fra den smukke by Dogliani, hvor I blandt andet kan besøge en flot katedral. Agriturismo Bevione producerer vin, frugter og nødder, og er en af de agriturismo’er, hvor I kan vælge indkvartering i egen ferielejlighed.

Glæd dig til din ferie på en agriturismo med Escapeaway i dejlige Piemonte.

>>> Se også hoteller i Piemonte her

>> Læs mere om agriturismo

Kort over Piemonte

Populære hoteller i Piemonte

Italien, Norditalien, Piemonte, Antignano
9,9
Fabelagtigt
109 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 96 km
  • Afstand til centrum: ca. 900 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Norditalien, Piemonte, Canale d'Alba
8,3
Meget godt
193 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 79 km
  • Afstand til centrum: ca. 5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Norditalien, Piemonte, Guarene
8,8
Meget godt
444 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 120 km
  • Afstand til centrum: ca. 5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)