Rejser til Calosso

Et landskab dedikeret til vin

Calosso er en lille kommune, der ligger tæt på vinbyen Canelli med de underjordiske "katedraler", og ca. 20 km fra provinsbyen Asti. Her handler byens liv om vin, vin og atter vin.

Vi befinder os "kun" 400 meter over havet midt i Langhes smukke landskab, og størstedelen af byens indbyggere er involveret i vinproduktion. Byen er ret lille - her bor der knap 1500 mennesker - og er bygget mellem dalene Nizza og Tinella og under Calosso borgen, som i over 1000 år har hersket over byen.

Byens fest: la fiera del rapulé

Byens normalt stille liv når sit højdepunkt den tredje weekend i oktober, når der arrangeres la fiera del rapulé, som har fået sit navn fra høsten af rapulin, de mindste druer, der bliver hængende efter vinhøsten. Festen byder på en gastronomisk tur med smagning af de loale vine og retter, som publikum henter i de mange crotin, som på dialekt betyder vinkælder gravet i sten og som rummer den bedste vin. Festen holdes over to dage med musik og underholdning som ledsager nydelse af den lokale vin.

Udflugter i omegn

Vælger du at holde ferie på disse kanter, så anbefaler vi, at du ankommer i bil. Du vil sikkert bruge en dag i Canelli, hvis underjordiske vinkælder er en udflugt - og en vinsmagning - værd. Besøg også gerne Nizza Monferrato. I Acqui Terme kan du prøve at drikke den lokale svovlvand, vel vidende at du kan skylle smagen væk med den lokale vin, i tilfælde af at du ikke synes om det. Glem ikke Asti og Alba, der begge er et besøg værd - og ikke alene på grund af den gode vin og mad. Bilen vil også give dig mulighed for at opleve landskabet i dit eget tempo - og for at stoppe, når du synes, at du kan få et rigtigt godt billede med hjem.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Calosso

Hvad siger gæsterne i Calosso?

8,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 8 anmeldelser