Rejser til Camino

Sidste by inden Po-floden

Camino ligger i den nordlige del af Piemontes vindistrikt i det kuperede landskab nær Po-floden - Italiens længste flod.

Den todelte by ved Po-floden

Historiske Camino ligger omgivet af smukke, kuperede marker. Landsbyen deler sig i to dele: den øvre og den nedre del - og med lidt afstand imellem sig. Byen ligger på vinruten, der hedder Strada del vino del basso Monferrato. Oppe fra den øvre del, hvor slottet Castello di Camino ligger, er der et fint vue ud over landskabet.

Slottet er en del af sammenslutning af "åbne slotte", Castelli Aperti, hvor offentligheden fra maj til oktober får mulighed for at komme indenfor på en række af regionens privatejede slotte, borge og villaer, som rummer en rig kulturhistorie.

Vil du gerne udforske Piemontes mange kulturelle og historiske seværdigheder, er Camino i det hele taget et godt udgangspunkt. Ikke mindst for dig som ønsker at bruge ferien på at udforske regionens mange vingårde og gå på opdagelse i den verdensberømte gastronomi.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan vi tilbyde dig et udvalg på mere end 1.500 ferieboliger i Italien, hvilket inkluderer mange håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i Piemonte. 

Skal du på ferie med en venneflok eller hele den pukkelryggede, kan vi varmt anbefale dig at leje en villa i Piemonte - for eksempel ved Camino. Her kan I have det hele for jer selv og skal ikke tage hensyn til andre gæster ved poolen, i haven osv.

Brug søgemaskinen ovenfor til at få et hurtigt over tilgængelig ferieboliger i og omkring Camino. 

Har du brug for vejledning eller vil du gerne have hjælp til at træffe det helt rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for flere gode råd og tips.

Transport

Vil du flyve til det nordlige Italien, er der mange muligheder. Skal du holde ferie i Camino, er Torino Caselle Lufthavn (lufthavnskode TRN) nærmest, men inden for rækkevidde er også for eksempel lufthavnene ved Genova og Milano. Du har derfor mulighed for at vælge mellem flyselskaber som Ryanair, easyJet, SAS og Vueling, hvoraf nogle har direkte ruter til Danmark. 

Flyselskaberne ændrer regelmæssigt i deres ruter og  afgangstider, og derfor bør du altid søge aktuel information i søgemaskinen her på Escapeaway. Du kan her sammenligne priser på rejser fra alle flyselskaber der flyver til Norditalien.

Mere information om direkte flyforbindelser til Italien

Du kan tage tog fra Torino til byen Trino, som ligger nord for Camino på modsatte side af Po-floden. Herfra må du med bus det sidste stykke. Vil du ikke bøvle med offentlig transport, er det naturligvis muligt at leje en bil i lufthavnen og så køre videre til din feriebolig uden forsinkelser. Dertil kommer, at en lejebil giver dig meget større frihed til at udforske regionens seværdigheder i løbet af ferien. 

Restauranter og shopping

Landsbyen er måske undseelig, men den har dog både kiosk, købmand, frokostrestaurant, apotek, postkontor og et lille turistkontor. 

Du skal desuden ikke køre ret langt for at komme til endnu flere gode spisesteder og butikker i nabobyerne. På lidt længere udflugter til for eksempel Torino vil der ligeledes være talrige muligheder for at slå sig ned på en klassisk cafe eller gourmet-restaurant.

Udflugter

Det er svært ikke at blive betaget af stemningen i Camoni og områdets mange andre charmerende byer. Kør for eksempel en tur til Asti, som udover vin er kendt for sine gastronomiske festivaller.  Regionens hovedstad, Torino, er i nyere tid nok mest kendt som Fiats hjemby, men byen var også Italiens første hovedstad i 1861. Derfor kan du her opleve smukke paladser som Palazzo Reale og Palazzo Madama, ligesom der omkring byen ligger flere  kongelige jagtvillaer og barokslotte, hvoraf flere er optaget på UNESCO's verdensarvsliste.

Lokale links

Kommunens egen hjemmeside: www.comune.camino.al.it

Hjemmeside for de "åbne slotte" i Piemonte: castelliaperti.it

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Camino

Hvad siger gæsterne i Camino?

7,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 9 anmeldelser