Rejser til Canale d'Alba

Et drømmerejsemål for gourmeter

Canale ligger midt i vindistriktet Roero, bakketoppene er lidt højere og langtskuende end naboområde Langhe med de lidt mere bløde bakker.

Canale d'Alba som har ca. 5.500 indbyggere, er en historisk perle med mange kirker og byder også på et livligt og interessant marked om søndagen, som i høj grad er et besøg værd.

Det omgivende vindistrikt Roero er især kendt for druen Arneis, der bruges til fremstilling af hvidvin. I området findes mange gode restauranter, som kan tilfredsstille enhver med sans for god mad. Byen er også et godt udgangspunkt for udflugter til Torino, Alba og de mange borge og slotte i området. 

Kort over Canale d'Alba

Klik på kortet herunder for at få et overblik over byen og området, samt hvilke ferieboliger vi tilbyder her.

Ferskentræets egen festival

Roero-distriktet er foruden vin og god mad også kendt for sine mange frugtplantager, hvor især ferskentræer er udbredte. I Canale afholdes der hvert år i juli/august en musikfestival med navnet La Fiera del Pesco (Ferskentræets Festival). Hvis man gerne vil ud at udforske landskabet og kigge på de mange ferskentræer er det i Canale muligt at leje en klassisk italiensk scooter – Vespa’en. Byen udgør en god base, hvis man ønsker at kombinere Langhe-området med et endagsbesøg i Torino.Håndplukkede ferieboliger i Canale 

De hundredvis af ferieboliger i Italien, som du finder her hos Escapeaway Rejser, er nøje udvalgt af vores lokalkendte rejsekonsulenter for deres beliggenhed og service. I udvalget finder du blandt andet de bedste hoteller, ferielejligheder og villaer i Piemonte. 

Drømmer du om at en ferie i fredelige, landlige omgivelser? Ligesom i resten af regionen er der i området omkring Canale d'Alba som regel gode muligheder for at holde ferie på et agriturismo - der på dansk nok bedst kan beskrives som "bondegårdsferie".  En ferie på et af disse idylliske landsteder, hvor der stadig er en form for aktivt landbrug, er en unik chance for at opleve Italien langt fra masseturismen. Vores agriturismo'er i Piemonte inkluderer både steder, der er velegnet til børnfamilier, som ønsker god plads og sjove aktiviteter, samt lidt mere luksuriøse agriturismo'er perfekte til livsnyderferier.

Brug søgemaskinen ovenfor til at få et komplet overblik over tilgængelig ferieboliger i og omkring byen i din ferieperiode. Har du spørgsmål om de forskellige indlogeringsmuligheder, er du velkommen til at kontakte os på telefon, mail eller chat. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at svare på dine spørgsmål og eventuelt hjælpe dig med at sammensætte den helt rigtige ferie i Italien.

Lufthavne og lokal transport

Vil du flyve til Italien, ligger Torino Lufthavn nærmest, hvis du skal bo i Canale d'Alba. Inden for rækkevidde er dog også Milano Malpensa Lufthavn, som er et af det nordlige Italiens vigtigste knudepunkter for international flytrafik. Du kan derfor som regel vælge fra en bred vifte af flyselskaber, når du skal finde flybilletter til ferien.

Brug søgemaskinen lige her hos Escapeaway Rejser tilat lave en hurtig søgning på billetpriser og forbindelser til Italien med alle de forskellige flyselskaber. 

Canale har busforbindelse til blandt andet Torino, Asti og Alba, hvorfra man kan komme videre til Milano. Selvom det således ikke er strengt nødvendigt med en bil for at komme til og fra byen, kan det dog som regel anbefales at have en lejebil til rådighed i ferien. Det er for eksempel rart ikke at skulle slæbe på indkøb eller bruge tid på at sætte sig ind i køreplaner for at komme omkring til regionens mange seværdigheder - særligt ikke hvis du gerne vil udforske ukendte perler lidt uden for alfarvej.

Restauranter og indkøb

Piemonte er verdensberømt som et sandt gourmet-paradis. Selv i en forholdvis lille by som Canale finder du da også flere gode restauranter som for eksempel Michelin-restauranten All' Enoteca. Selv på byens mere beskedne pizzariaer, kan du forvente god mad. 

Den berømte trøffelfestival i Alba tiltrækker hvert år verdens bedste kokke og madentusiaster i mængder. Dertil kommer naturligvis regionens anerkendte vindistrikter, som man i sig selv kan bruge mange ferier på at udforske. Sætter du pris på en ferie med velsmagende måtider og andet godt til ganen, er Canale med andre ord et velvalgt rejsemål.

Der er et lille udvalg af butikker, banker, apotek og et par mindre supermarkeder i byen, hvor du kan få det meste.

Lokale links

Byens officielle hjemmeside (italiensk)

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Canale d'Alba

Hvad siger gæsterne i Canale d'Alba?

7,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 20 anmeldelser