Villa Cornarea

Vores vurdering

9,8
Fabelagtigt
55 anmeldelser
Patricia Johansson
Udvalgt af
Patricia Johansson

Der er så meget Hideaway over Villa Cornarea, at jeg knapt ved, hvor jeg skal begynde. Fra den lille by Canale d'Alba kører jeg kun 2 kilometer, inden en lille landevej leder mig op til toppen af bakke. Her ligger Villaen fra 1974, som er opført i Liberty-stil, og troner op over det betagende vinlandskab. Nærmere bestemt befinder vi os i vindistriktet Langhe-Roero-Monferrato, som er blevet synonymt med storslåede vine og gastronomi i absolut verdensklasse. På Villa Cornarea produceres der naturligvis også vin og i sådan en nærmest poetisk verden, bliver det sværeste øjeblik dér, hvor du skal aflevere nøglen og rejse hjem.

Villa Cornarea er et personligt lille gemmested i Piemonte, som jeg besøgte første gang helt tilbage i 2009. Hver gang jeg besøger Piemonte, slår jeg altid et smut forbi stedet, og hver gang imponeres jeg over, hvordan stedets charme og atmosfære trodser tiden. Den storslåede villa har kun 7 værelser, hvilket giver dig fornemmelsen af at være gæst hos en herskabelig adelsfamilie, fremfor at være gæst på et hotel. Dog er de søde værter Chiara og hendes kollega Loredana langt fra adelige. Faktisk er de nogle af de mest jordnære personer, jeg har mødt i Piemonte. Især når jeg tænker på de omgivelser, der hver dag er rammen om deres arbejdsplads. Så tag det helt roligt. Her er du i trygge hænder.

Lad besøget starte med et smil

For det er netop det der sker, når jeg besøger Villa Cornarea. Luften er frisk, landskabet er betagende, og naturen når at komme ind under huden på dig, inden du skal indenfor og checke ind. I receptionen tages der varmt imod dig, for her er det enten Chiara eller Loredana, som byder dig velkommen som gæst af huset, og tag ikke fejl - de står til din rådighed under hele opholdet. Hvis du ikke allerede har fornemmet det, så er Villa Cornarea et sted, som egner sig perfekt til en parferie, hvor romantik og samvær kan komme i fokus.

Nyd den skønne park og poolen

I parken omkring villaen har du udsigt til de bølgende vinmarker, og her finder du også poolområdet, der er skabt til afslapning og afkøling - især i de varme sommermåneder. Skal du holde sommerferie her, kommer du med garanti til at sætte pris på den 18 x 5 meter store og 3,5 meter dybe pool, for det kan blive varmt i Piemonte - rigtig varmt :-)

Hvor kan jeg spise?

Der er ingen restaurant på Villa Cornarea, men der arrangeres middag og lette frokoster næsten hver uge i sommersæsonen, hvor du som gæst er velkommen til at deltage. Derudover hjælper Chiara og Loredana gerne med at bestille både restauranter og taxa til Canale, så du kan spise ude, uden selv at skulle køre. I Canale finder du også den prisbelønnede stjernekok Davide Plalluda med sin restaurant L'Enoteca, som har en Michelin-stjerne. Skulle du have lyst til at dykke endnu mere ned i madlagningen, har Villa Cornarea et unikt samarbejde med kokken Andrea Ferrucci, som til hver dag arbejder på den lokale restaurant Marcelin di Montà. På forespørgsel og mod tillæg kan der arrangeres madlavningskurser, som betales på stedet. Morgenmaden nyder du i den hyggelige morgenmadsrestaurant, og der venter dig en dejlig buffet med lokalt præg. 

Arneis - en overset drue

Vinproduktionen på Villa Cornarea er et kapitel for sig. Canale d'Alba ligger i hjertet af Roero, som fremfor alt er kendt for sine hvidvine på Arneis-druen, der står lidt i skyggen af den mere kendte Nebbiolo-drue, som Barolo-vinene er lavet på. På Villa Cornarea er de i øvrigt ikke nybegyndere, når det handler om vinproduktion. De første vinstokke med især Arneis, men også Nebbiolo, blev plantet i helt tilbage i 70'erne, og der produceres fremragende rødvine. Blandt mange (inklusive mig selv) er Villa Cornareas Roero Arneis DOCG en favorit grundet dens velbalancerede smag, og sammen med den smagfulde dessertvin Tarasco Passito er den egentlig hele rejsen værd. Selve vinproduktionen og vinkælderen finder du 2 kilometer fra vinmarkerne - og ja - du må gerne komme på rundvisning, smage og naturligvis købe ind :-)

Godt at vide om Villa Cornarea

Lokal turistskat betales på stedet. 

Derfor skal du vælge Villa Cornarea

 • Nærmeste lufthavn: 80 km
 • Afstand til centrum: ca. 900 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi

Et hotel med charme og karakter

Kort og afstande

 • Nærmeste by med indkøbsmuligheder, Canale d'Alba, ca. 2 km
 • Gastronomiske oplevelser i Alba, ca. 12 km
 • Nærmeste golfbane ved Cherasco, ca. 18 km
 • Kultur og spumante i Asti, ca. 20 km
 • Vandlandet Cupolelido, ca. 27 km
 • Shopping på Serravalle Outlets, ca. 67 km
 • Storbypuls i Torino, ca. 38 km
 • Torinos lufthavn, ca. 79 km
 • Milano Malpensa lufthavn, ca. 177 km
 • Milano Linate lufthavn, ca. 160 km

På Villa Cornarea er der kun 9 værelser og suiter, som er fordelt på 3 etager, hvilket bidrager til den intime og autentiske stemning på stedet. Værelserne er alle elegant indrettet i jugendstil med antikke møbler, og fremstår meget indbydende med en herskabelig atmosfære. De øverste værelser har skrå lofter.

To af standardværelser ligger i stueplan og deler en veranda. Du kan også vælge et dobbeltværelse, som ligger på første eller anden sal med en herlig terrasse med udsig over bakkerne. Terrassen er fælles, men du har din egen møblerede afdeling. Familieværelset som ligger i stueetagen, har plads til op til fire personer, og er som en lille lejlighed med et soveværelse. Ønsker du at benytte køkkenet, skal du betale et ekstra tillæg på stedet. Suiterne er rummelige og kan huse op til 4 personer. Suiterne har adgang til tårnets terrasser oppe på anden sal. Disse deler den store fine terrasse i tårnet, hvor der er god plads til begge selskaber. Du kan også leje hele villaen og på den måde få adgang til privat pool. 

Faciliteterne er:

 • TV
 • Telefon
 • Minibar
Alle de viste værelsesbilleder er eksempler. Indretning og størrelse kan variere inden for samme værelsestype. OBS: Hvis du bestiller et ophold indenfor kategorien ”economy” (økonomi), så kan denne type afvige fra vores generelle værelsesbeskrivelse. På mange hoteller er ”economy” af en lavere standard og/eller anden beliggenhed og er oftest hotellets billigste værelse (med eller uden vindue/udsigt).

Nedenfor har du udvalgte hotel- og værelsesfaciliteter på Villa Cornarea. Nogle kan være fælles og/eller mod tillæg på stedet eller høre til specifikke værelsestyper.

 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Mulighed for A/C
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Mulighed for balkon/terrasse
 • Parkering (evt. mod gebyr)
 • By under 3 km væk
 • Hotelbar
 • Mulighed for privat pool

Bemærk: Nogle faciliteter som f.eks. udendørs swimmingpool og restauranter kan være sæsonlukkede og kan indeholde betaling direkte til opholdsstedet (lavsæson er typisk fra oktober til og med april for de fleste rejsemål i Sydeuropa - på nær vinterdestinationer som Madeira og de kanariske øer). For Thailand er det næsten med omvendt fortegn (højsæson er typisk fra oktober til april) - dog kan der være differencer alt efter rejsemålet. Vi henviser til og anbefaler i øvrigt, at du læser vores FAQ

Adresse

Via Valentino, 150
12043 Canale d'Alba

Koordinater

Latitude: 44.7886
Longitude: 7.9790

Anmeldelser fra TrustYou

TrustYou indhenter data fra flere rating-sider og laver et samlet gennemsnit.

Sådan kan du rejse

Hos Escapeaway kan du som gæst se frem til muligheden for selv at sammensætte din ferie præcis, som du ønsker. Det vil sige fleksibel afrejsedato, rejselængde og udrejselufthavn. Det er selvfølgelig også muligt blot at bestille "kun hotel", hvis du selv ønsker at arrangere transporten til og fra rejsemålet. 

Information om aktuelle flyruter og flytider finder du i søgemaskinen i step 2, når du søger en rejse.

På alle rejser, som inkluderer fly og hotel, har du desuden mulighed for at bestille en lejebil eller en transfer t/r til dit hotel. Vi tilbyder både privat transport eller en fælles transfer, der kan have flere stop. Information om transfer samt kategorier og aktuelle priser for billeje kan du ligeledes se i de efterfølgende step i søgemaskinen. Priserne for billeje er for hele opholdet med afhentning/aflevering i forbindelse med ankomst/hjemrejse til og fra den valgte ankomstlufthavn.

Vis mere

Lignende hoteller

Italien, Norditalien, Piemonte, Antignano
9,9
Fabelagtigt
109 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 96 km
 • Afstand til centrum: ca. 900 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Norditalien, Piemonte, Canale d'Alba
8,3
Meget godt
193 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 79 km
 • Afstand til centrum: ca. 5 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Norditalien, Piemonte, Farigliano
9,9
Fabelagtigt
72 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 118 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi