Rejser til Canelli

Hovedstad for den italienske Spumante

Besøg denne dejlige provinsby, hvor den italienske spumante er født og endnu lever i bedste befindende. Canellis flotte vinmarker hører under UNESCO verdensarvsliste.

Vi er syd for Asti og midtvejs mellem den verdensberømte trøffel- og vinby Alba og Acqui Terme, hvis kurvande førhen var lige så berømte som Albas vine.

Dolce Vita i provinsen

Canellis centrum har et dagligliv, der præger mange provinsbyer i provinsen. Om morgenen møder du byens indbyggere i baren med en god kop espresso eller en cappuccino med en croissant, mens de i weekenden befolker borde og stole på byens torv, hvor du vil se de lokale sidde i skyggen, og de rejsende fra den nordlige side af Alperne i solen. Når arbejdet er over - og i byen har folk både travlt på markerne og i de lokale værksteder - spadserer folk rundt i byen for at småsnakke på kroerne eller for at shoppe i byens butikker.
Restauranterne byder både på store gastronomiske oplevelser og på mere ydmyge måltider. Det gode ved byen er netop, at du kan få den mad som du ønsker dig og vil betale for - som regel ledsaget af gode vine. Der produceres her især hvide boblende vine, men du kan også finde robuste rødvine.

Det særlige ved Canelli er....

Er der noget i Canelli, som du ikke finder i Alba, Asti, Acqui Terme og i andre byer? Ja da, her er der de underjordiske katedraler. Det lyder meget religiøst, og på mange måde er det en opløftende oplevelse at besøge byens imponerende vinkældre, hvor spumante modner i mørket. Rigtig mange vinhuse har indrettet deres vinkældre, således at du kan besøge dem og få indsigt i disse vines historie og en vinsmagning med i prisen for besøget. Hvert vinhus har indrettet besøget som en særlig oplevelse, der kan være præget af film og multimediashow, som hos Bosca, eller meget personlig og intim som hos familien Coppo. hvis vinkælder er gravet ind under byen fra side til side.

Kom derfor til Canelli for at opleve dagligdagen i den på samme tid travle og tilbagelænede italienske provins, men også for byens underjordiske skatte. Det er en oplevelse, som det vil være værd at huske for både dem der elsker - og drikker - gode vine og for dem, som sætter pris på usædvanlige arkitektoniske oplevelser.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Canelli

Hvad siger gæsterne i Canelli?

8,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 20 anmeldelser