Rejser til Carmagnola

Piemontes peberhovedstad

Hvilke associationer vækker navnet Carmagnola? For langt de fleste vil det nok bare være et vanskeligt italiensk navn, men enkelte gourmeter vil måske slikke sig om munden og vide, at byen har ry for at dyrke Italiens bedste peberfrugter.

Der findes ingen, der går så meget op i netop denne grøntsag, som piemonteserne. De klimatiske forhold omkring Carmagnola er ideelle til dyrkning af peberfrugter, og indtil midten af forrige århundrede var det hovedbeskæftigelsen for byens indbyggere. Kendere af Den Franske Revolution vil til gengæld kunne mindes en af den tids mest populære sange, "La Carmagnole", som angiveligt stammede fra denne lille piemontesiske by.

Alle vi andre må nøjes med at glæde os over den smukke og hyggelige provinsby, hvis 15.000 indbyggere lever sindigt og tilbagelænet uden storbyernes stress.

Skønt Carmagnola er langt ældre - byen har sikkert romerske rødder, og i kilder fra 1000-tallet omtales den allerede - så skyldes byens udseende i dag i høj grad den byplan, der resulterede i en gennemgribende organisering af byen i 1666. Her er meget at se, både kirker og paladser er spændende, og antallet af gode caféer og restauranter er stor.

Er man tilfældigvis i nærheden af Carmagnola en onsdag, bør man ikke snyde sig selv for det udpræget lokale marked i det historiske centrum, hvor man fra over 200 boder sælger alt mellem himmel og jord.

Hvert år i slutningen af august er peberfrugten stjernen i en ti-dage lang festival, Peperò. Her kan man gå på opdagelse i et væld af italienske delikatesser, hvor der i en stor del naturligvis indgår peberfrugt i forskellige afskygninger.

Kort over Carmagnola

Dan dig et overblik over byen og området ved hjælp af kortet herunder (klik). Her kan du også se, hvilke ferieboliger vi tilbyder her.Hoteller, ferielejligheder og villaer i Carmagnola

Søgemaskinen her hos Escapeaway Rejser indeholder flere hundrede hoteller, ferielejligheder, villaer og andre typer ferieboliger i Italien. Vil du holde ferie i Carmagnola, har vi gjort forarbejdet med at finde byens bedste indlogeringsmuligheder. Du skal blot finde den af disse håndplukkede ferieboliger, som passer bedst til dine behov. Det kan du gøre i sikker forvisning om, at vi kun har valgt de boliger, som har det der skal til for at danne ramme om en vellykket ferie i Piemonte.

Har du spørgsmål, eller vil du bare gerne have hjælp til at træffe det helt rigtige valg, er du velkommen til at kontakte os. Vores rejsekonsulenter sidder klar med gode råd og tips.

>> Søg priser på rejser til regionen Piemonte

Lokale links

Officiel hjemmeside for byen

Hjemmeside for byens peberfestival

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Carmagnola