Rejser til Castiglione Tinella

Lad dig omringe af vin på en ferie i Castiglione Tinella

Book et ophold på hotel eller i ferielejlighed i Castiglione Tinella, som er omgivet af vinmarker til alle sider - et sandt paradis for vinelskere.

Castiglione Tinella ligger med sine 900 indbyggere i et smørhul mellem den interessante kunstby Asti og smukke Alba, som ligger blot 25km væk. Denne skønne, historiske by ligger på en bakketop i 400 m højde over havets overflade blandt bølgende vinmarker. Vinrankerne er så allestedsnærværende, at Castiglione Tinella forholdsmæssigt er en af Italiens mest vinproducerende kommuner. Her bliver der fx fremstillet Moscato d'Asti og Asti Spumante. Dette område er selvsagt kendt for mad og vin.

Der er et lille minimarked i landsbyen Castiglione Tinella. Åbent alle dage undtagen mandag - og i øvrigt lukket under siestaen. Lidt større supermarkeder findes i Santo Stefano Belbo. Endelig har landsbyen et spisested: Ristorante Osteria Verderame (ugentlig lukkedag: tirsdag), som serverer gedigen mad med lokalkolorit. Men du kan også bare nyde en kop kaffe i Don Castillo Café på torvepladsen.

Kort over Castiglione Tinella

Ved klik på kortet herunder finder du mere information om afstande fra Danmark, nærliggende lufthavne og du kan se, hvilke hoteller og ferielejligheder, som ligger nærmest ved byen.Hotel, lejlighed eller feriehus?

I området omkring Castiglione Tinella finder du en række gode overnatningssteder, som rangerer fra mellemstore hoteller, over hyggelige ferielejligheder, til feriehuse og deciderede villaer, med plads til hele den (store) familie. Piemonte er en populær region, fordi her både er masser af oplevelser i bjerge og vinmarker, men også ganske kort til bademuligheder på Rivieraen.

Hos Escapeaway kan du booke alle typer ferieboliger i Italien. Brug blot vores søgefunktion i toppen, og har du brug for hjælp er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os.

Smag dig frem

Den høje koncentration af vinmarker omkring Castiglione Tinella betyder, at der er tætpakket med vinproducenter. Og mange af dem tager gerne imod dig - og giver mulighed for både en prøvesmagning og rundvisning mod betaling. Nogle steder dukker man bare op, mens andre steder foretrækker det aftalt på forhånd - eller tager imod på bestemte tidspunkter i løbet af dagen.

Midt i landsbyen Castiglione Tinella ligger der et hotel, som arrangerer vinture - ellers kan I søge oplysninger på turistinformationen i Alba. I området finder du også enkelte etablerede vandrestier, hvor du kan komme helt tæt på druerne. Disse ruter er gratis. Endelig er det kuperede landskab med de spredte bakketoppe også ideelt til cykelmotionister, da terrænet giver lidt udfordringer men er overkommeligt. Hvis du ikke selv medbringer cykel, så kan du blandt andet leje i Alba.

Hvornår og hvorfor?

Tag hertil i det tidlige efterår, hvor druernes sødme i luften vidner om høst og travlhed i marken og på gårdene. Og vinhøsten afløses derefter af trøffelfestivalen og trøffelsæsonen, der i Piemonte varer lige fra oktober til januar. Bemærk dog at vintermånederne godt kan blive lidt råkolde - ikke mindst om natten. Ellers er både forår og sommer gode måneder at besøge Piemontes vindistrikt i. I juli og august strømmer varmen hertil - og feriedagene blandt vinmarker kan afveksles med en stranddag i naboregionen Ligurien.

Transport

Nærmeste lufthavn til Castiglione Tinella er Torino Caselle Airport, som ofte kan nås med et enkelt skift fra Danmark. Fra Torino er der ca. 120km kørsel til Castiglione Tinella. Nærmeste lufthavn med direkte afgange til Danmark er Malpensa-lufthavnen i Milano, som ligger ca. 180km væk. Det er helt normalt - og ret billigt - at leje en bil i Italien, så man kan køre videre til den endelige destination.

Det er også nemt - og relativt set ret kort - at tage på kør-selv-ferie til området. Der er kun ca. 1.600km dertil fra Danmark og ruten er relativt ukompliceret via Lugano i Schweiz og Milano.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Castiglione Tinella

Hvad siger gæsterne i Castiglione Tinella?

8,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 9 anmeldelser