Rejser til Cesana Torinese

Fri adgang til skiløb mod øst og vest i Cesana Torinese

Tag med Escapeaway til Cesana Torinese i grænselandet mellem Italien og Frankrig, hvor det gode skiløb dominerer, sammen med en afslappet stemning.

Cesana Torinese er et mellemstort skiområde i Piemonte-regionen, med 25 lifte (8 stolelifte og 17 træklifte), der giver skiløberen en forholdsmæssig stor højdeforskel på pisterne på hele 1473 meter. Altså lange ture med stort fald og mulighed for høje hastigheder, på de i alt 19 pister, som udgør området. Cesana Torinese er velegnet til øvede skiløbere og snowboardere, men der er naturligvis også et område for begyndere og let øvede skiløbere. Dertil finder man ca 10 km langrendspister.

En skiferie i Cesana Torinese med liftkort til det overordnede skiområde La Via Lattea ("Mælkevejen") giver desuden adgang til det større og mere kendte skiområde Sestriere i den ene retning, mens det i den anden retning er muligt at stå på ski ind i Frankrig. Cesana Torineses beliggenhed er således unik for at opleve hele området, da man om morgenen populært sagt kan tage bestik af vejr, sol og vind, og bevæge sig mod enten øst eller vest.

Kort over Cesana Torinese i Piemonte

Klik på kortet herunder og se, hvad vi kan tilbyde af ferieboliger i området omkring Cesana Torinese. Du kan zoome ind og ud på kortet og desuden finde forskellige attraktioner og seværdigheder, hvis dagene indbyder til andet end konstant skiløb.

Byen Cesana Torinese

Det er ikke nogen storby, I er på vej til, men det er så sandelig også en del af charmen. Her bor godt og vel 1.000 fastboende, men om vinteren mangedobles indbyggertallet, og her er en livlig atmosfære. Stemningen er anderledes end i den mere østrigs inspirerede del af Italien, bl.a. med mere fokus på en madstil, som hælder mod det franske.

Pga. turisttilstrømningen, og den centrale placering ved vejen mod Frankrig, har Cesana Torinese et par håndfulde gode spisesteder og barer, men vil man have lidt mere at vælge imellem må man tage turen til Sestriere, eller over passet og ind i Frankrig til Montgenèvre - her kan man endda finde en italiensk restaurant. Montgenèvre er også med i Via Lattea-området, så du kan stå på ski herind.

I 2006, hvor storbyen Torino var vært for De Olympiske Vinterlege, blev nogle af konkurrencerne afholdt i netop Cesana Torinese, bl.a. kvindernes alpine konkurrencer. I den forbindelse blev området udbygget med nye lifte, hvilket har bragt Cesana Torinese op blandt de bedste skiområder i Alperne.

Transport

Cesana Torinese ligger ca. 100km fra Torino Lufthavn, som er den naturlige "gateway" til denne del af Alperne. Turen tager kun godt og vel en time, da der er motorvej det meste af vejen. Det mest naturlige er at leje en bil i lufthavnen og selv køre resten af vejen.

Vil du derimod køre hele vejen selv, skal du tilbagelægge ca. 1.500km (fra Grænsen), hvor de fleste vil sigte efter Basel og Geneve-søen, hvorefter man følger A41 og A43 i Frankrig, frem til grænsen mod Italien.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Cesana Torinese