Rejser til Corneliano d'Alba

Afslappet landsby blandt Piemontes bølgende vinmarker

Corneliano d´Alba er en lille hyggelig landsby beliggende ca. 6 km fra Alba. Byen er centret omkring torvet, hvor hovedgaden løber igennem.

Byen hvis navn stammer fra en romersk familie "Cornelii", som oprindeligt ejede området, ligger smukt placeret i omkring 200 meters højde på skråningerne over Riddone-floddalen. Når man kommer til byen, er det første, der slår én, de mange tårne og den smukke kirke midt i centrum. Området omkring byen er ligesom mange af de andre byer i Piemonte præget af bølgende vinmarker, men netop her blander ferskenplantager sig sammen med vinmarkerne.

Et godt udgangspunkt

Området er derfor ideelt at besøge om foråret, hvor ferskentræerne står i blomst. Corneliano d’Alba desuden er et godt udgangspunkt, hvis man ønsker at opholde sig i landlige omgivelser, men stadig med god mulighed for at opleve de mange små byer, som Piemonte har at byde på.

Kort over Corneliano d'Alba

Klik på kortet herunder for at få et overblik over byen og områdets geografi, samt hvilke ferieboliger vi kan tilbyde her.Hotel eller ferielejlighed i Corneliano d'Alba

Vores rejsekonsulenter som har et stort lokalkendskab, har håndplukket hundredvis af ferieboliger i Italien, som du finder i søgemaskinen her hos Escapeaway Rejser. Det inkluderer en bred vifte gode hoteller og ferielejligheder i Piemonte. 

Når du skal på ferie i Italien, er du dog ikke begrænset til traditionelle hoteller og ferielejligheder. Særligt i en region som Piemonte med dens mange idylliske, små landsbyer og landlige omgivelser er der for eksempel ofte gode muligheder for at bo på et rustikt landsted, hvor du kommer helt tæt på det "ægte" Italien. En ferie på et af de mange agriturismo'er i Piemonte kan derudover både være en chance for at give børnene en anderledes ferieoplevelse, som de vil huske i mange år, eller for at tage på en luksusferie på de landssteder, som har wellness-karakter.

Uanset hvilken type feriebolig du søger, kan du bruge søgemaskinen ovenfor til at få et komplet overblik over mulighederne i og omkring byen på det tidspunkt, du ønsker at rejse. Har du spørgsmål om de forskellige indlogeringsmuligheder, er du også velkommen til at kontakte os på telefon, mail eller chat. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at svare på dine spørgsmål og eventuelt hjælpe dig med at sammensætte den helt rigtige ferie i Italien.

Lufthavne og lokal transport

Piemonte regionen i det nordlige Itaien er inden for fornuftig køreafstand, men vil du gerne hurtigere frem, er der også gode flyforbindelser hertil. Skal du holde ferie i Corneliano d'Alba, er Torino Caselle Lufthavn den nærmeste, men også lufthavnene ved Genova og Milano er inden for rækkevidde med endnu flere forbindelser til resten af Euorpa - heriblandt Danmark.

Uanset hvilken lufthavn du foretrækker, kan du i søgemaskinen her hos Escapeaway Rejser nemt søge efter de bedste priser og mest passende forbindelser fra de forskellige flyselskaber. 

Der er ingen togstation i Corneliano d'Alba, men til gengæld er der busforbindelse til blandt andet Torino. Det er derfor muligt at komme til og fra byen uden en bil, men alligevel kan det være en fordel at leje en bil i Torino Caselle Lufthavn. Har du en lejebil til rådighed i ferien har du således en næsten ubegrænset frihed til at udforske regionens seværdigheder i dit eget tempo.

Restauranter og indkøb

Byen har det meste man har brug for med flere gode restauranter og barer samt de mest basale butikker, som posthus, bank etc. Der er desuden ugentlige markeder på Piazza Cottolengo, hvor lokale landmænd kommer for at sælge deres produkter ligesom der ofte er salg af andre delikatesser og tøj.

Udflugter

Du bor lige ved hovedvejen til Alba, så det er naturligvis nærliggende at besøge den charmerende middelalderby. Her finder du blandt andet et større udvalg af spisesteder og butikker. 

Når du holder ferie i Langhe vindistriktet, vil det også næsten være en synd ikke at lægge vejen forbi nogle af de mange vingårde og berømte vinbyer som Barolo, La Morra, Neive og  Monforte d'Alba. Du vil på dine ture rundt i regionen desuden få rig lejlighed til at forkæle ganen med lækre egnsretter på gode restauranter. Piemonte er således kendt for sit høje gastronomiske niveau, som blandt andet gør det til et af de områder i Italien med den største koncentration af Michelin-restauranter.

Ønsker du at udforske de mange historiske og kulturelle seværdigheder i selskab med en lokalkendt guide, tilbyder vores samarbejdspartnere mange spændende udflugter i Piemonte, som med fordels kan bookes allerede før afrejsen.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Corneliano d'Alba

Hvad siger gæsterne i Corneliano d'Alba?

6,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 17 anmeldelser