Rejser til Cuneo

Den lille provins Cuneo i det sydlige Piemonte har et rigtig godt udgangspunkt. Herfra kan du kombinere naturoplevelser i både alperne, vinområdet Langhe og ved den italienske riviera. Book din rejse til Cuneo med Escapeaway i dag!

Cuneo ligger i den sydlige del af Piemonte, en region der er kendt for sine vine, himmelstræbende alper og skønne søer. Byen Cuneo ligger da også selv lige for foden af De maritime Alper nær den franske grænse, hvor floden Stura di Demonte løber ud fra Valle Stura. Området er kendetegnet af en stor landskabsmæssig variation med frodige dale og bakker med vingårde, der indbyder til oplevelsesrige udflugter. Tag dig dog også god tid til at gå på opdagelse i selve Cuneo. 

Byen, der kiler sig ind mellem Gesso og Stura di Demonte, blev grundlagt i 1198. Cuneos gamle bydel var oprindeligt befæstet, hvilket dog ikke var nok til at holde alle fjender fra døren. Lokalt kendes Cuneo således for i tidens løb at have været besat hele syv gange af blandt andet Schweiz, Spanien, Frankrig og Østrig-Ungarn. I dag er byen dog også kendt for dens elegante hovedgade med arkader i renæssance-stil, hvorunder der gemmer sig mange spændende butikker og caféer. Her summer der altid af liv. Gå heller ikke glip af det ugentlige marked på Piazza Galimberti (tirsdag morgen).

Når du rejser til Cuneo, som har cirka 55.000 indbyggere, kommer du til en by med et levende kulturliv. I juni afholdes for eksempel en stor musikfestival, mens byens skytshelgen fejres i september og i efteråret kan du deltage i både en kastanje- og ostefestival. Der venter dig med andre ord mange interessante oplevelser i Cuneo.

Det er dog især som base for en ferie i det sydlige Piemonte, at byen for alvor kommer til sin ret. Der er god bus- og togforbindelser til blandt andet Torino, men det kan anbefales at leje en bil. Så kan du i dit helt eget tempo udforske områdets seværdigheder og nabobyer. Det er for eksempel oplagt at benytte chance for at besøge Grotta di Bossea, der er kendt som nogle af Italiens flotteste grotter.

Book en rejse til Cuneo i dag

Med Escapeaway kan du nemt booke en problemfri og sikker rejse til Cuneo, med mulighed for afrejse fra lufthavnen i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, til fx. Torino eller Nice lufthavn. Den smarte søgemaskine støvsuger hele tiden nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og sætter dem sammen med vores udvalgte hoteller i Cuneo. Vi samler det hele i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken og få den bedste oplevelse når du kommer frem. God tur!

>> Læs også om luksusferie i Piemonte her
>> Book en pakkerejse til Italien

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Cuneo