Rejser til Diano d'Alba

Langhe vindistriktets bedste udsigt

Diano d´Alba er en fin lille by, der ligger midt i Langhe-området i Cuneo-provinsen ca. 60 km fra Torino.

Landskabet er karakteriseret ved bløde grønne bakker og vinmarker, hvor den skønne Dolcetto-drue vokser. Stedet er således velkendt for sin dejlige vin Dolcetto di Diano d'Alba, som produceres på vingårdene i området.

Byen som formentlig er opkaldt efter Diana den romerske jagtgudinde, har en historie, der går langt tilbage. I middelalderen var Diano således en vigtig militærby, og resterne af den gamle borg kan stadig ses øverst i den gamle bydel, hvorfra der er en af de bedste panoramaudsigter i Langhe-området. 

Kort over Diano d'Alba

Klik på kortet herunder for at få et overblik over byen, samt hvilke ferieboliger vi kan tilbyde i området.Hotel eller ferielejlighed i Diano d´Alba

Blandt de hundredvis af ferieboliger i Italien, som du finder her hos Escapeaway Rejser, er en bred vifte håndplukkede hoteller og ferielejligheder i Piemonte. 

Piemonte er præget af små landsbyer og er på mange måder det perfekte rejsemål, hvis du vil opleve det landlige Italien. Udover hoteller og ferielejligheder er der derfor også ofte også mulighed for at holde ferie på et agriturismo i Piemonte. Det er både en mulighed for at nyde en ferie langt fra storbyens larm og masseturisme, samtidig med du har en god base for oplevelsesrige udflugter til regionens natur- og kulturseværdigheder. 

Brug søgemaskinen ovenfor til at få et komplet overblik over alle tilgængelig ferieboliger i og omkring byen i din ferieperiode. Har du spørgsmål om de forskellige indlogeringsmuligheder, er du velkommen til at kontakte os på telefon, mail eller chat. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at svare på dine spørgsmål og eventuelt hjælpe dig med at sammensætte den helt rigtige ferie i Italien.

Lufthavne og lokal transport

Vli du køre hertil fra Danmark, er det en tur på 16-1700 km. Det er ikke en uoverkommelig afstand, og mange tager da også på kør-selv ferie i Piemonte. Det er en chance for også at opleve de skiftende landskaber ned gennem Europa og ikke mindst for at være mobil under opholdet i Italien.

Vil du hellere springe køreturen over, er der dog også gode muligheder for at flyve til lufthavne i Norditalien fra Danmark. Skal du holde ferie i Diano d´Alba, er Torino Caselle lufthavn nærmest, men inden for rækkevidde er desuden lufthavnene ved Genova og Milano. Disse lufthavne betjenes af talrige flyselskaber som Alitalia, Ryanair, British Airways og Air France med talrige ruter til resten af Europa - heriblandt Danmark. 

Du kan bruge søgemaskinen her hos Escapeaway Rejser til at søge efter priser og flyruter til samtlige lufthavne i Italien og med de forskellige flyselskaber. 

Bussen som kører mellem Alba og Bossolasco passerer Diano d´Alba. I Alba er der tog- og busforbindelse til Torino. Det er således muligt at nå frem og komme omkring i løbet af ferien ved hjælpe af offentlig transport. Mange flyrejsende vælger dog at bestille billeje i Torino Caselle lufthavn hjemmefra. Med en lejebil kommer man ikke blot hurtigere til og fra lufthavnen, men får også mere frihed til at udforske regionens seværdigheder i løbet af ferien.

Restauranter og indkøb

I og umiddelbart omkring Diano d'Alba ligger en lille håndfuld spisesteder og nogle enkelte indkøbsmuligheder. Ønsker du et større udvalg af restauranter og butikker, tager det ikke meget mere end 10 min. at køre ind til fx Alba, som alene i kraft af sin hyggelige middelalderstemning er et besøg værd.

Holder du af ferier, hvor gastronomien er i højsædet, er du i det hele taget kommet til det rigtige sted. Piemonte er således kendt for både gode vine og et spændende køkken med mange lækre egnsretter og delikatesser, som du kan glæde dig til at stifte nærmere bekendtskab med på dine ture rundt i regionen. Det kunne fx være ved et besøg på Il Castello di Grinzane Cavour få km mod vest, hvor der er mulighed for at smage lokale retter og vine.

Perfekt udgangspunkt for udflugter

Værd at besøge i byen er kirken Saint Giovanni Battista, der blev bygget mellem år 1763 og år 1770 samt rådhuset fra det 18. århundrede. 

Stedet er derudover et perfekt udgangspunkt for vingårdsbesøg i eksempelvis Barolo, besøg på de mange slotte som Castello di Roddi, der ligger i spredt rundt i området samt udflugter til fods eller på cykel i det bakkede og smukke landskab.

Lokale links

Byens egen hjemmeside

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Diano d'Alba