Rejser til Farigliano

Lille charmerende landsby i berømt vindistrikt

Vil du bo omgivet af bølgende vinmarker, tæt ved spændende middelalderbyer med rig kulturhistorie? Så er Farigliano et godt valg.

Farigliano hører til Cuneo provinsen og ligger ca. 41 kilometer væk fra Cuneo by. Rundt omkring i byen findes levn fra middelalderen i form af ruiner af blandt andet nogle private huse og en middelalderborg. Der findes et par restauranter og pizzeria i byen, så det er ikke nogen stor by.

Kort over Farigliano

Du kan klikke på kortet nedenunder for få et overblik over byen og de ferieboliger, vi aktuelt kan tilbyde her.

Tæt på spændende byer

Til gengæld ligger Farigliano i nærheden af byerne Dogliani og Mondovì, hvor der er flere spændende ting at opleve. Dogliani byder blandt andet på flere interessante kirker og fra mange steder i byen er det muligt at nyde den smukke udsigt udover Langhe-området. Når man er i byen, må man endelig ikke snyde sig selv for et besøg i La Bottega del Vino. Denne vinkælder startede i 1984 og er en sammenslutning af vinbønder, som er gået sammen for at øge kendskabet til den lokale vin Dolcetto di Dogliani. Under besøget er det muligt at deltage i vinsmagninger.

Lidt uden for byen Mondovì er det muligt at besøge Santuario di Vicoforte, som med sin elipseformede kuppel – verdens største – anses for et af de vigtigste monumenter i Piemonte.Ferieboliger i Farigliano 

Bruger du søgemaskinen ovenfor, vil du hurtigt kunne danne dig et overblik over tilgængelig ferieboliger i og omkring Farigliano inden for de datoer, du ønsker at rejse. Har du brug for hjælp til at finde den perfekte feriebolig eller spørgsmål om de forskellige steder, er du velkommen til at kontakte os på telefon, mail eller chat. Vi sidder klar med gode råd og hjælper gerne med at sammensætte den helt rigtige ferie for dig.

Alle de ferieboliger vi tilbyder i Piemonte regionen og resten af Italien er håndplukkede og besøges løbende af vores rejsekonsulenter, som derfor kan give dig personlige tips og råd, hvis du ønsker mere information om boligerne eller området. 

Udover hoteller og ferielejligheder er der også gode muligheder at holde ferie på et agriturismo i Piemonte. Det kan for eksempel være på en vingård, som sideløbende med vinproduktionen driver en lille restaurant og har indkvartering. Uanset om du er førstegangsrejsende eller allerede har mange besøg i Italien bag dig, er dette en chance for en unik ferieoplevelse, hvor du kommer tæt på lokalbefolkningen. 

Lufthavne og lokal transport

Vil du flyve til Italien, er Torino Caselle Lufthavn (lufthavnskode TRN) nærmest i forhold til Farigliano. Dette er en lufthavn med talrige helårs- og sæsonruter til resten af Europa - heriblandt Danmark. I skrivende stund betjenes lufthavnen blandt andet fast af Alitalia, Ryanair og British Airways. Kan du mod forventning ikke finde en passende forbindelse, ligger Genova Lufthavn kun få kilometer længere væk.

Kommer du med tog fra Torino, er du nødt til at skifte til bus i Bra for at komme det sidste stykke frem til Farigliano. Vær opmærksom på at der ikke altid er ret mange daglige afgange. For ikke at skulle bruge lang tid på at komme frem til ferieboligen anbefaler vi normalt, at man lejer en bil. Det giver desuden en større frihed til at tage på udflugter i området uden først at skulle tjekke busplaner. Det nemmeste er i de fleste tilfælde at bestille billeje i Torino Lufthavn, så du får din bil med det samme og slet ikke skal bekymre dig om offentlig transport. 

Restauranter og indkøb

Har du ikke nok i byens få spisesteder, kan du på under 10 minutter køre til nabobyer som Carrù eller Dogliani, som udover interessante seværdigheder byder på flere restauranter, caféer og pizzariaer og flere supermarkeder.

Udflugter

Udover de interessante seværdigheder i Dogliani og Mondovì har du i Farigliano også en god base for udflugter til mange af de andre små, hyggelige byer i Langhe vindistriktet såsom Barolo og La Morra. Byer som enhver vinkender vil kunne nikke genkendende til, men som også for alle andre er et charmerende bekendtskab med deres små gader og pladser.

Er du historisk interesseret, bør du også tage en tur til Castello di Roddi, som ligeledes ligger i det berømte vindistrikt. Slottet, som ligger med en imponerende panoramaudsigt, er et smukt eksempel på middelalderarkitektur. Kunst og kultur finder du også masser af i Bra og Alba, hvor der i løbet af året ofte er festivaller og andre begivenheder. 

Lokale links

Byens officielle hjemmeside

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Farigliano

Hvad siger gæsterne i Farigliano?

8,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 40 anmeldelser