Hoteller i Piemonte

Den nordvestlige del af Italien udgøres af den enestående region Piemonte. Her får du høje bjerge, fremragende vine, skiløb i verdensklasse - og en afslappet ferie. Book dit hotel i Piemonte med Escapeaway i dag!

Hos Escapeaway er alle hoteller i Piemonte nøje udvalgt, og lever op til en række standarder, som gør dem passende til den danske feriegæst. Vores fintmaskede net af hoteller giver dig altid en række valgmuligheder i forhold til geografi, kvalitet, service og pris - også i højsæsonen.

Vi er ægte specialister i rejser til Italien, og er førende i Skandinavien, når det gælder overnatninger. Flere af os har spenderet flere år af vores liv i støvlelandet, og vi har direkte kontakt til alle vore hoteller i Piemonte. Søg priser med eller uden flybillet i søgemaskinen - og book online nu!

Langhe, Roero og Monferrato - tre vindistrikter

 2014 jublede jeg sammen med mange andre. Anledningen var, at Piemonte og dens vindistrikter blev optaget på den verdensberømte liste over natur- og kulturarv, nemlig Unesco. Dette var den seneste bekræftelse på, at Piemonte virkelig er værd er rejse til. Egentlig spiller det ingen rolle om du mest er til natur eller kultur, for Piemonte leverer på begge fronter. Personligt elsker jeg den helhedsoplevelse, det er altid at spise og drikke godt i et vidunderligt inspirerende miljø.

Lad os en gang for alle få rede på begreberne: Piemonte er navnet på regionen, mens vindistrikterne hedder Langhe, Roero og Monferrato. Langhe ligger i den sydlige del af Piemonte og er det mest kendte distrikt, ikke mindst da det er her, vi finder de verdensberømte vinbyer Barolo, Barbaresco og sidst men ikke mindst den jeg vil kalde "gourmetbyen", nemlig Alba. Roero er det mindste vindistrikt, og producerer hovedsageligt hvidvine, mens Monferrato i nord stolt kan fremvise kulturbyen Asti, som ellers mest er berømt for sine søde bobler. Hele området med de tre vindistrikter byder, ud over sit gastronomiske præg, også på et landskabsmæssigt paradis med bølgende vinmarker, seværdige middelalderbyer og velbevarede slotte. Som altid med gode vine bør de ledsages af et veltilberedt måltid, for mad og drikke giver tilsammen den fuldendte oplevelse. Piemonte er den region i Italien, som har den største koncentration af velrenommerede Michelin-restauranter, så du har gode chancer for at forkæle din gane.

Dyk ned i vinproduktionen og find din egen favorit

Nogle af Italiens mest prestigefyldte rødvine produceres i Piemonte. Barolo som ikke uden grund kaldes for "Rødvinenes Konge", produceres i 11 kommuner rundt om byen Alba, og fremstilles på den lokale Nebbiolo-drue. Navnet kommer fra det italienske ord "nebbia", som betyder tåge - et fænomen, du sandsynligvis kommer til at stifte bekendtskab med, hvis du besøger Piemonte om efteråret. Nebbiolo-druen modner sent på sæsonen, og trives derfor bedst de steder, hvor der er allermest sol. Præcis som Barolo er Barbaresco også fremstillet på Nebbiolo-druen, og kan dateres tilbage til romertiden. Skulle du være interesseret i en velsmagende hvidvin, bør du unde dig selv at smage på Roero-Arneis, som fremstilles på Arneis-druen.

Efter mine rejser gennem hele Italien, hvor jeg har haft fornøjelsen af at på på unikke hoteller i hele Piemonte og drikke vin med lokale vinbønder fra nord til syd, kan jeg ikke andet end - sammen med vinkendere fra hele verden - hylde såvel Barolo- som Barbaresco-vinene. En, som også hyldede Piemonte og dens vine, er vin-guruen Robert Parker, som blandt andet priste Barolo-årgangene 2006 og 2007 som de bedste siden 1989 9g 1990. Med andre ord, vine som med fordel kan drikkes i dag. En så god anledning som nogen til at booke din rejse til Piemonte hellere i dag end i morgen!

>> Læs også om ferieboliger i Piemonte her

>> Læs mere om hoteller

Kort over Piemonte

Populære hoteller i Piemonte

Italien, Norditalien, Piemonte, Gabiano
8,9
Meget godt
81 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 59 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Piemonte, Moncalieri
9,0
Fabelagtigt
493 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 49 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Piemonte, Castelletto d'Orba
8,8
Meget godt
172 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 107 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi

Udvalgte hoteller i Piemonte

Hos Escapeaway kombinerer vi billige hoteller i Piemonte med nettets bedste priser på flybilletter, men du bestemmer altid, om du vil stå for transporten til Piemonte selv og blot booke dit hotel hos os - eller om du vil have en pakkerejse med det hele inkluderet.

Skulle du mod forventning blive træt af bølgende vinmarker og få lyst til en dag med sølandskaber og nye oplevelser, anbefaler jeg en tur til Italiens største sø, Maggioresøen. Her præges omgivelserne af smuk natur med bjergene som kulisse. Blandt byerne udmærker Stresa sig, som ligger på søens venstre side. Fra Stresa sejlede jeg ud til den pragtfulde øgruppe Isole Borromee, som udgøres af øerne Isola dei Pescatori (fiskernes ø), Isola Madre og Isola Bella. En udflugt, jeg varmt kan anbefale, når vejret tillader det. Byen Verbania, som ofte kaldes "en have ved søen", byder på flere fine haver og parker, hvilket, sammen med Stresa, gør Verbania til en hovedattraktion.

Lige vest for Maggioresøen ligger den lille og yderst ukendte Ortasø som en lille, fin kontrast. Her blev jeg nærmest forelsket i roen og den behagelige atmosfære, hvor byen Orta San Giulio strålede om kap med solen, som tindrede i den krystalklare sø. På byens torv Piazza Motta slog jeg mig ned sammen med lokalbefolkningen og fik en god cappucino. Skulle du ankomme senere på dagen, kan du få aftenstemning til middagen eller blot en god aperitif. For mig er Orta San Giulio stil og autenticitet på samme tid, en stemning og atmosfære jeg har svært ved at beskrive – den skal du helt enkelt opleve.

Glem ikke Torino – den seværdige regionshovedstad

Jeg blev glædeligt overrasket, da jeg besøgte regionshovedstaden Torino, som også er Italiens fjerdestørste by efter Rom, Milano og Napoli. Byen har en lang og interessant historie, som præsenterer sig godt i dens storslåede centrum. Torino er en meget vigtig industri- og kulturby, og bestemt et besøg værd, mens du er i Piemonte. En vigtig kulturel seværdighed er det nationale filmmuseum Museo Nazionale del Cinema, som ligger i byens vartegn Mole Antonelliana, og med billeder og lyd beretter om den italienske filmverden. Bygningen kan ses fra flere åbne pladser i centrum og udgør ofte symbolet for Torino på mange postkort. Trods byens imponerende bygninger og storhedsfornemmelse findes der også grønne områder - en af disse er den skønne park og Torino-boernes oase Parco del Valentino, som ligger langs floden Po.

Mere information om rejser til Piemonte

Jeg håber, du er blevet inspireret til selv at besøge og udforske Piemonte. Har du brug for flere tips og råd for at finde den rette rejse til Piemonte eller Italien i almindelighed, er jeg kun et telefonopkald eller en mail væk. Tøv ikke med at lade høre fra dig.

Ha' en rigtig dejlig ferie i Piemonte med Escapeaway, hilsen Marcus

>> Læs også om ferielejligheder i Piemonte her