Bilferie og Kør-selv-ferie Piemonte

Tag på en eventyrligt smuk kør-selv-ferie i Piemonte med Escapeaway

Et så storslået bjerglandskab, som du finder i Piemonte – hvis navn betyder “Bjergets fod” – skal du lede længe efter. Her i det nordligste Nordvestitalien, på grænsen til Frankrig og Schweiz, kan du holde en kør-selv-ferie af de sjældne, hvor du gennem bilruden kan nyde dramatiske panoramaudsigter over alperne.

Piemonte er både slående naturskønhed og storbyliv

Den fantastisk smukke alperegion Piemonte lægger op en oplevelsesrig kør-selv-ferie, som hele familien kan have glæde af. De i baggrunden allestedsnærværende, sneklædte alpetoppe og de frodigt grønne bakker og dale bestrøet med bedårende huse i pastelfarver, gør hele området til en sand fryd for øjet og inspiration for sjælen hos en dansker, der er vant til flade landskaber. De alpine omgivelser lægger selvfølgelig også op til mange forskellige former for aktiv ferie, hvor du og din familie for eksempel kan tage på vandreture eller dyrke skisport.

Bjergsøerne Lago Maggiore og Lago Orta i nord-Piemonte nær den schweiziske grænser har betaget rejsende siden 1800-tallet med deres skønhed. Især ved Lago Maggiore er der, afhængigt af årstiden, gode muligheder for at dyrke aktiv ferie med fx. skisport, vindsurfing, svømning, cykling og meget andet.

Byliv skal du heller ikke mangle i Piemonte: Regionshovedstaden Torino er en travl storby, og her kan du opleve både museer i verdensklasse og spændende arkitektur fra barokken. Besøg for eksempel de flotte, monumentale arkader midt i byen, der blev bygget i 1800-tallet for at den daværende konge kunne gå tørskoet fra sit palads til floden Po. I dag er der i alt svimlende 18 kilometer arkader i Torino, der bliver brugt til blandt andet butikker.

Spis og drik med fryd i Piemonte

Den særdeles lækre gastronomi og de velsmagende vine er også i sig selv grund nok til at besøge Piemonte, som er en af Italiens store gourmet-destinationer.

Her er endnu en fordel ved at holde ferie med bil i Piemonte: Du kan frit og ubesværet bevæge dig rundt mellem regionens mange gode spisesteder. Chokolade, ost og trøfler er blandt Piemontes kulinariske specialiteter, og de gastronomiske centre udgøres af de bakkede områder Langhe, med de gode vine, og Roero, hvorfra Slow Food-bevægelsen stammer.

Ind til byen

En ting adskiller dog mere end noget andet Piemonte fra resten af Italien: Regionens ry for magi. Ja, få steder i verden er så søbet ind i mystik som Piemontes hovedstad Torino, og om du tror på den slags eller ej, er det i hvert fald sjovt at være midt i det. Om ikke andet får du øje for, hvor levende den menneskelige fantasi er. Torino rummer både Jesu ligklæde og helvedes porte – siges det. Sug mystikken til dig på din kør-selv-ferie med Escapeaway.

Ifølge en lokal legende er Torino delt i to halvdele: En hvid halvdel, som er forbundet med Lyon og Prag i en hvid magisk trekant, og en sort halvdel, som er forbundet med London og San Francisco i en sort magisk trekant.

Den hvide halvdel af Torino siges at have glæde af den positive energi, der stråler ud fra det ligklæde, der ligger i domkirken Duomo di San Giovanni Battista (Johannes Døberens domkirke). Ligklædet anses af nogle troende kristne som det ligklæde, Jesu lig blev svøbt i. Der er kontroverser om ægtheden, med argumenter både for og imod.

Den mørke halvdel af Torino siges så til gengæld at være plaget af de mørke kræfter, der samler sig rundt om Piazza Statuto, der efter sigende befinder sig lige over helvedes porte. Piazza Statuto er ellers en ganske smuk plads – hvis du ellers tør begive dig derhen!
Der er mulighed for guidede ture i Torino med fokus på mystik og magi, og hvis du vil dykke ned i den fascinerende historie om Jesu ligklæde, kan du gøre det på Museo della Sindone.

Med Escapeaway kan du skrue din kør-selv-ferie i Piemonte sammen, så det bliver lidt netop den bilferie, du og din familie ønsker jer.

>>> Læs mere om rejser til Torino her
>>> Læs mere om rejser til Piemonte her
>>> Læs mere om bilferie i Italien her

>> Læs mere om kør-selv-ferie

Kort over Piemonte

Populære hoteller i Piemonte

Italien, Norditalien, Piemonte, Moncalieri
9,0
Fabelagtigt
498 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 49 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Piemonte, Stresa
8,4
Meget godt
2314 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 51 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Piemonte, Torino
8,4
Meget godt
4789 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • I by eller landsby