Rejser til La Via Lattea - Mælkevejen

Mælkevejen giver dig mere end 400 km alpine skipister i topklasse

Tag med Escapeaway på skiferie i La Via Lattea (på dansk: Mælkevejen), som kæler for den kræsne skiløber med suveræne pister og lækre omgivelser.

Højt oppe i Alperne, i grænselandet mellem Italien og Frankrig, finder vi La Via Lattea, som er et af de bedste skiområder i Europa med over 400 km. velanlagte alpinpister. La Via Lattea består af i alt 5 skiområder i regionen Piemonte, nemlig den kendte skiby Sestriere, Sauxe d´Oulx, Sansicario, Cesana og Clavier, samt det franske skiområde Montgenévre. Man skal dog være opmærksom på, at området ikke altid er 100% sammenhængende, da det kræver sne nede i dalene. Her kan man dog blive fragtet fra lift til lift af den gratis skibus i hele sæsonen.

Kort over La Via Lattea

Herunder finder du et kort over Mælkevejen, hvor du kan se alle de ferieboliger, vi kan tilbyde i området. Hvad enten du er til ophold i en stor ferielejlighed for hele familien, eller blot vil have et hotelværelse, så har vi udvalgt en række attraktive ferieboliger, som kan danne rammen om din skiferie i La Via Lattea. Kortet viser dig også de forskellige lifte og pister, så du kan danne dig et indtryk af boligens placering i forhold til forskellige liftsystemer.

Skiområdet La Via Lattea

Skiområdet strækker sig fra Susa til Chisone-dalen og lægger sig hen over flere bjerge fra Cesana i 1350 meters højde helt op til bjergtoppen "Motta" i 2.823 meters højde, hvorfra der er den mest fantastiske udsigt over det store bjergområde. Tilsammen tilbydes der mere end 400 pistekilometer, som betjenes af 63 skilifte, med en fordeling på ca. 50% medium (røde) pister, og 25% hhv. sorte og blå (svære og lette).

Området blev oprindeligt bygget omkring den populære skiby Sestriere af FIAT-ejerfamilien, Agnelli, for at kunne tilbyde gode ski-oplevelser til Torinos indbyggere og især FIAT's medarbejdere. I 2006 var Torino vært for de Olympiske vinterlege og en del af konkurrencerne foregik naturligvis også i Sestriére, hvor Alberto Tomba også lavede en af sine fantastiske slalompræstationer ved verdensmesterskaberne i 1997.

Skiløb fra 1350 til 2833 meter over havet.

Vi er ikke det højeste sted i alperne, men skiområdet ligger mellem 1350 meter og 2823 meter. Skiområdet har mange sydvendte pister og er derfor beriget med solens stråler det meste af dagen. Dette kan dog både være et plus og et minus, da sne-situationen ikke har været helt god de seneste år og solen derfor har smeltet meget af sneen væk. Dette skal man især være opmærksom på fra midten af marts og frem, dog har der nogle år været god sne-kvalitet helt frem til påske.

Til gengæld er den største del af området udstyret med sne-kanoner, der sørger for at holde sne-situationen under kontrol og samtidig er størstedelen af pisterne beliggende over trægrænsen. Pisterne er velpræparerede og byder på gode udfordringer til alle skiløbere og snowboardere, der er dog en del mennesker på pisterne i højsæsonen og i weekenderne, da området er velkendt i hele Europa.

Transport

Lufthavnen i Torino (ca. 1,5 times kørsel) er den helt naturlige indgangsport, hvis du vil flyve til La Via Lattea, men også Lyon i Frankrig (ca. 2,5 times kørsel) kan benyttes, hvis der er bedre flyforbindelser hertil. Er du i bil fra Danmark, går ruten typisk via Basel, Bern og Geneve i Schweitz, og kun de allersidste kilometer af turen foregår i Italien. Vil man have lidt storby med på turen, kan man i stedet tage den kun lidt længere rute via Milano og Torino.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i La Via Lattea - Mælkevejen