Rejser til Mombaruzzo

Livsnyderferie med god beliggenhed i Piemonte

Mombaruzzo byder på middelalderlandsbystemning, lækre amaretti-kager, prestigefyldte vine og skønne landskaber.

Mombaruzzo er en kommune med ca. 1.100 indbyggere i Asti-provinsen. Den er i særdeleshed kendt for sine legendariske og velsmagende amaretti-kager og mange anerkendte DOC-vine, som fx Barbera d'Asti og Brachetto d'Acqui.

Middelalderlandsbyen Mombaruzzo, som er et besøg værd i sig selv, kan byde på mange prægtige bygningsværker, som fx den romanske kirke Santa Maria Maddalena fra 1500-tallet, fæstningstårnet Torre Civica og endelig 1500-tals kirken Sant'Antonio Abate.

Af andre byer i nærheden kan nævnes seværdige Nizza Monferrato (ca. 9 km) og hyggelige Acqui Terme (ca. 16 km). Torino og Genova ligger ca. 100 km væk.

Kort over Mombaruzzo

Klik på kortet herunder for et overblik over ferieboliger i byen samt en oversigt over de nærmeste lufthavne og afstande fra byer i Nordeuropa.Hotel, ferielejlighed eller villa?

Hos Escapeaway kan du vælge blandt mere end 1.500 ferieboliger i Italien, og der inkluderer en bred vifte af håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i Piemonte. 

Brug søgemaskinen øverst på siden til at få et hurtigt overblik over tilgængelig ferieboliger i og omkring Mombaruzzo. Du kan eventuelt bruge filterfunktionen i søgemaskinen, hvis du allerede en klar ide om, hvilken type feriebolig du ønsker. 
 
Piemonte er generelt et ideelt rejsemål for livsnydere med smukke landskaber og mange charmerende middelalderbyer, hvor de gastronomiske oplevelser står i kø. Vil du opleve regionens berømte vinproduktion, kan en bondegårdsferie på et såkaldt agriturismo i Piemonte for eksempel være det helt rigtige valg. Men uanset hvilken form for indkvartering du bestiller, kan du se frem til en uforglemmelig ferie i regionen for foden af bjergene.

Har du spørgsmål om de forskellige boliger, eller vil du bare gerne have hjælp til at træffe det helt rigtige valg, er du velkommen til at ringe. Vores rejsekonsulenter sidder klar med gode råd og tips til din ferie.

Transport

Det er bestemt ikke uoverkommeligt at tage på kør-selv ferie i Piemonte, som ligger omkring 1600 km fra Danmark. Foretrækker du at flyve, er der dog  adskillige internationale lufthavne at vælge mellem. Når du på ferie i Mombaruzzo, er den nærmest beliggende Genova Lufthavn - officelt Aeroporto di Genova, men inden for rækkevidde er også lufthavnene ved Torino og Milano. Disse lufthavne betjenes af en bred vifte af flyselskaber som easyJet, Ryanair, SAS og Norwegian med ruter til store dele af det øvrige Europa - heriblandt Danmark. 

Udvalget af ruter til de forskellige italienske lufthavne kan variere fra år til år, og derfor bør du altid tjekke aktuel information om ruter og priser i søgemaskinen her på Escapeaway. Her er det nemt at finde de flyafgange, der passer bedst til din ferie.

Der kører regionaltog til Stazione Mombaruzzo nede for byen fra Asti og Acqui Terme. Kommer du fra Genova, kan du skifte her. Dertil kommer diverse busforbindelser til blandt andet Alessandria og Nizza, samt ikke mindst gode veje, som gør det nemt at komme til og fra byen i bil. Ankommer du med fly, er der god mulighed for at leje en bil i lufthavnen. 

Restauranter og shopping

Du finder en lille håndfuld spisesteder i Mombaruzzo, hvor du kan stifte et dejligt bekendtskab med det lokale køkken. Derudover kan du glæde dig til de mange gode restauranter, du vil møde på dine ture rundt i Piemonte. Selv i en lille flække kan man ofte støde på et par charmerende restauranter af høj klasse, og i de lidt støre byer er udvalget naturligvis stort med en hel verden af spændende kulinariske oplevelser, der bare venter på at blive udforsket. 

I de lidt nabobyer finder du supermarkeder og butikker, hvor du kan få de daglige fornødenheder og lokale spcialiteter. De fleste byer i Italien har desuden et ugentligt marked, som kan være en interessant oplevelse for store og små. Her kan tilbyder sælgerne ofte smagsprøver af lokale delikatesser, og man kan let få en god del af formiddagen til at gå med at udforske standenes tilbud.

Udflugter

Mombaruzzos maleriske beliggenhed er et bekvemt udgangspunkt for mange spændende udflugter i regionen, som er rig på historiske byer, kunst, gamle kirker og monumenter, varme kilder, antikke markeder og ikke mindst vingårde.

I byer som Acqui Terme og Asti kan du nemt få mange timer til at gå med at spadsere rundt i de gamle bydeles idylliske gader omgivet af smukke bygningsværker, eller slappe af i solen på en café på et hyggeligt torv. I løbet af året afholdes her jævnligt forskellige historiske og gastronomiske festivaller, ligesom der altid er mange interessante butikker at udforske.

Piemonte er i det hele taget kendt for sine mange delikatesseforretninger, luoghi del gusto, som man finder jævnt fordelt ud over regionen. Et besøg i en eller flere af disse er oplagt, hvis du vil opleve regionens store smagsunivers.

Lokale links

Byens egen hjemmeside

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Mombaruzzo