Rejser til Moncalieri

Moncalieri ligger ved Po-floden cirka 8 km syd for Torino centrum. Byen er især kendt for sit slot, Castello Reale di Moncalieri, det 12. århundrede, som senere blev den foretrukne residens for Huset Savoyen (kongefamilie). Slottet blev optaget på UNESCO's verdensarvsliste i 1997. Selve byen opstod omkring dette slot, der i dag bruges som en carabinieri-skole, det italienske militærpoliti.

God base ved Torino

Moncalieri, som har knap 58.000 indbyggere, er som rejsemål naturligvis især interessant på grund af sin beliggenhed tæt ved Torino. Regionshovedstaden, der engang var hovedstad for hele Italien, er med sine gamle, sofistikerede butikker, store boulevarder, smukke paladser og grønne parker samt ikke mindst adskillige spændende museer og kunstgallerier efterhånden blevet et eftertragtet rejsemål i det nordlige Italien.

På en rejse til Moncalieri har du rig mulighed for at fordybe dig i denne elegante storby. Der er hyppige tog- og busforbindelser de få kilometer ind til centrum af Torino, så du kan nemt tilrettelægge din dags sightseeing uden at skulle skæve ret meget til køreplaner. Den korte afstand er for eksempel en mulighed for at bruge aftenen på at se en teaterforestilling eller en kamp med det lokale fodboldhold Juventus.

Storbyliv og stemningsfulde vinbyer

Både Torino og Moncalieri er udover det brede udvalg af kulturelle attraktioner kendt for at have en smuk beliggenhed. Po-floden flyder stille forbi og i horisonten rejser Alperne sig. Det er et landskab, som inspirere til udflugter. Det er da også oplagt, at bruge en del af rejsen til Moncalieri på at opleve mere af dette flotte område. Charmerende middelalderbyer som Alba, Asti og Bra ligger for eksempel alle inden for ganske overkommelig rækkevidde. Det er byer, som især er kendt for gastronomi i verdensklasse, ikke mindst når det gælder vine.

I selve Moncalieri er der også et godt udvalg af restauranter og caféer, hvor du kan fordybe dig i det lokale køkken. Der er således bestemt ikke tale om en intetsigende forstad, men derimod en by med sit eget liv og stemning. Især i den gamle bydel neden for slottet er det en fornøjelse at spadsere en tur rundt i de smalle, brostensbelagte gader, der fører hen til hyggelige piazzaer, hvor du kan sætte dig i solen på en fortovsrestaurant. Dertil kommer naturligvis en overflod af spisesteder og indkøbsmuligheder i nærliggende Torino.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Moncalieri