Rejser til Monchiero

Monchiero er en fredelig landsby i Piemonte, den norditalienske region for foden af Alperne. De ældste dele af Monchiero ligger oppe på en lille bakke, men hovedparten af landsbyen ligger nede i dalen ikke langt fra Tanaro-floden. Byen som blot har nogle få hundrede indbyggere, har ingen egentlig seværdigheder seværdigheder, der i sig selv tiltrækker turister. Til gengæld ligger Monchiero tæt ved nogle af regionens mest kendte vinbyer- og distrikter.

Tæt ved berømte vinbyer

Bare 10 minutters kørsel mod nord ligger for eksempel Barolo, som dog blot er én af utallige maleriske landsbyer med stolte vintraditioner inden for kort afstand af Monchiero. Der er desuden ikke ret meget længere til lidt større byer som Bra og Alba, som udover gode, smagfulde vine er kendt for deres kulinariske attraktioner med alt fra Ferrero Rocher chokolader til kostbare hvide trøfler.

Gastronomiske oplevelser af høj klasse er med andre ord næsten garanteret på en rejse til Monchiero. En lige så stor del af fornøjelsen ved at holde ferie i Piemonte er dog at køre gennem de smukke landskaber af bløde bakker og vinmarker. I bil når du naturligvis længst omkring, men mange rejser også hertil for at udforske området i langsommere tempo på cykel.

Selvom flere af de mest kendte byer ligger tæt ved Monchiero, bør du på en rejse til dette smukke område ikke kun gå efter at besøge alle de mest berømte attraktioner. Hvad enten der er i bil, på cykel eller til fods bør du således også give dig selv god tid til blot at udforske området lidt på må og få. Selv i helt små, ukendte landbyer eller på afsides bakketoppe finder du nemlig ofte en stemningsfuld borgruin, der emmer af svundne tider, eller beskedne trattoriaer, som byder på kogekunst af overraskende høj kvalitet.

Det gælder også Monchiero, hvor der ligger en populær slagter. Ligledes har byen trods sin forholdsvis beskedne størrelse også et par vinbarer og restauranter. På dine udflugter er det nemt at lægge vejen forbi et supermarked, hvor du kan få alt, du har brug for. Men det er dog mere interessant, at gøre sine indkøb i områdets mange små delikatesseforretninger. Mange landsbyer har således ofte en eller to af disse, som sælger lokale produkter af høj kvalitet.

Har du børn med på din rejse til Monchiero, eller får blot du selv lyst til lidt afveksling en dag, er der ikke meget mere end en halv times kørsel til Cupolelido. Dette er et af regionens mest populære vandlande med nok rutsjebaner og andre sjove forlystelser til at underholde børn og andre vandhunde i adskillige timer.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Monchiero