Rejser til Monforte d'Alba

Den lille landsby Monforte d'Alba ligger omgivet af vinmarker i det anerkendte Langhe-vindistrikt, der er kendt for produktionen af blandt andet Barolo, Barbaresco og Asti Spumante, samt et køkken, der regnes blandt de bedste i Italien. Book din rejse til Monforte d'Alba med Escapeaway i dag!

En rejse til denne del af Piemonte-regionen giver dig en enestående mulighed for at udforske nogle af Italiens bedste vine og velrenommerede vingårde. Regionen er desuden kendt for sit gode køkken.

Barolo og Nutella

Trods sin beskedne størrelse har Monforte d'Alba, som det er så typisk for mange af byerne i regionen, da også et godt udvalg af restauranter, hvor du kan nyde godt af regionens stolte kulinariske traditioner. Er du rejst hertil for at holde en rigtig livsnyderferie med fokus på maden, kan det desuden varmt anbefales at sætte god tid af til at udforske nabobyerne. Her finder du alt fra gourmetrestauranter med Michelin-stjerner, som skaber spændende nye retter med udgangspunkt i egnens friske råvarer, til mere beskedne, familiedrevne trattoria'er, der lægger vægt på det traditionelle køkkens klassikere.

Sidst, men ikke mindst, kan du også glæde dig over, at du på en rejse til Monforte d'Alba får den perfekte undskyldning for at forsøde ferien med Nutella. Det kalorierige chokoladepålæg med den cremede konsistens har således også sin oprindelse i netop Piemonte-regionen. De mange hasseltræer, du kan se på din vej rundt i området, er således ikke blot til pynt, men dyrkes for at levere nødder til Nutella-produktionen.

Vælger du at rejse til Monforte d'Alba, får du ikke blot et godt udgangspunkt for at fordybe dig i Piemontes gastronomiske herligheder, men også for at udforske mange af regionens mest interessante byer og seværdigheder. Karakterfulde middelalderbyer som Alba, Barolo og Bra ligger alle inden for kort køreafstand. Tag gerne cykler med eller lej dem for der er rig mulighed for at tage på flotte ture i nærområdet. Det er en god måde at få området "ind under huden" og opdage små perler, som andre turister i bil bare suser forbi. Sammenlignet med danske forhold er terrænet ganske vist ret bakket, så du får nok sved på panden. Men så kan du med god samvittighed slutte dagen af med et glas rødvin og et solidt måltid.

Charmerende historisk bykerne

Monforte d'Alba er et ideelt rejsemål for dig, som trænger til en afslappende ferie i landlige omgivelser. Den hyggelige historiske bykerne har smalle brostenstoppede gader og små pladser med små butikker og et par minimarkeder, hvor du kan få de daglige fornødenheder. Du bør som minimum gå en tur ad de stejle gader op til Palazzo Scarampi, hvorfra der er en formidabel udsigt ned over byen og det bakkede landskab.

Oppe ved borgen finder du også Horszowski-amfiteateret, der er opkaldt efter Mieczyslaw Horszowski. Den berømte pianist indviede amfiteateret i 1986, som siden er blevet brugt til koncerter, teaterforestillinger og filmvisninger. Amfiteateret er blandt andet midtpunkt for en årlig jazzfestival, der efterhånden er blevet en attraktion, som trækker mange besøgende til byen.

Vil du møde byens indbyggere og opleve autentisk italiensk landsbyliv, bør du blive i byen til det ugentlige marked om mandagen. Bor du i lejlighed med selvforplejning, kan du her købe friske råvarer og delikatesser fra lokale landmænd. Har du brug for at handle ind i løbet af ferien, er det dog som regel en fordel med en bil. Så kan du for eksempel let køre til Alba (cirka 20 kilometer), der udover et væld af restauranter også har et udvalg af supermarkeder.

Bestil din rejse til Monforte d'Alba online

Eller få et skræddersyet tilbud på en rundrejse helt efter dine ønsker og behov, hvor du bor på flere hoteller i din ferie. Vil du bestille din rejse til Monforte d'Alba online kan du væge en pakkerejse inkl. flyrejsen, hotelophold, transfer tur/retur fra lufthavnen eller en lejebil der står klar til dig ved ankomsten til Italien. Vil du hellere selv arrangere din rejse til Piemonte kan du naturligvis også blot booke et hotel, en villa eller ferielejlighed igennem Escapeaway.

>> Læs også om rejser til Canale d'Alba
>> Læs her om vingårdsferie i Piemonte

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Monforte d'Alba

Hvad siger gæsterne i Monforte d'Alba?

9,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 34 anmeldelser