Rejser til Montegrosso d'Asti

Man kan næsten høre på navnet, at Montegrosso d'Asti er en lille bakketopslandsby cirka 9 kilometer sydøst for Asti. Efter sigende blev Montegrosso d'Asti grundlagt i det 12. århundrede da folk forsøgte at undslippe den pestepidemi, der hærgede nede i dalens byer. Øverst oppe i denne lille, charmerende by ligger Castel di Montegrosso d'Asti, der med sine tykke mure vidner om, at pesten ikke var det eneste, man skulle forsvare sig mod på den tid.

Omgivet af vinmarker og middelalderbyer

I dag ånder der dog fred og idyl i denne lille landsby, som ligger i hjertet af et af Italiens mest kendte vindistrikter. Det omkringliggende landskab med dets bløde bakker og det milde klima giver ideelle forhold for vindyrkning. Oppe fra byens udsigtspunkter vil du da også med det samme bemærke vinmarkerne, der præger landskabet så langt øjet rækker.

Rejser du til Montegrosso d'Asti, har du et perfekt udgangspunkt for en ferie med fokus på gastronomi og vin. Det tager kun et kvarters tid at køre til Asti, hvor der udover utallige restauranter og vinbarer også er et godt udvalg spændende delikatessebutikker med lokale produkter. Er du så heldig at være i Montegrosso d'Asti den tredje søndag i september, må du naturligvis heller ikke gå glip af den årlige Palio i Asti. Dette traditionsrige hestevæddeløb giver en særlig stemning i byen.

Sensommeren er i det hele taget et godt tidspunkt at rejse til Montegrosso d'Asti. På denne årstid er der ofte byfester at opleve i området og vinhøst begynder. Forår og sommer er der dog også masser at opleve i Piemonte. Du kan nemt bruge det mest af ferien på bare at udforske nærområdets hyggelige middelalderbyer og vingårde. Udover Asti har du dog heller ikke langt til flere af regionens andre berømte byer som Alba og Bra.

I bil kan du altså nå langt omkring med Montegrosso d'Asti som dit udgangspunkt. Det skønne, bakkede landskab omkring byen indbyder dog også til kortere udflugter til fods eller cykel. Efter en oplevelsesrig dag kan du slutte med et måltid på en af de lokale restauranter, der ligesom inde i de mere kendte nabobyer serverer mad af høj kvalitet. Har du brug for at handle, ligger der også et par supermarkeder lige nede for foden af byen.

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Escapeaway Rejser som gæst på et af de hoteller, vi har fundet til vores program for rejser til charmerende Montegrosso d'Asti.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Montegrosso d'Asti

Hvad siger gæsterne i Montegrosso d'Asti?

9,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser