Rejser til Montelupo Albese

Hyggelig landsby med udsigt over vinmarker

Montelupo Albese, Montluv på lokaldialekt, er en kommune med blot små 500 indbyggere. Landsbyen er karakteristisk og hyggelig.

Placeret på en bakketop 564 meter over havet har man fra landsbyen en fin udsigt der på klare dage domineres af Alperne i det fjerne, hvor Matterhorn og Monte Rosa skiller sig ud. Der er naturligvis også godt udsyn over områdets vinmarker, hvis druer bruges til produktionen af berømte vine som Barolo, Barbera, Dolcetto og Barbaresco.  I området ligger der mange andre små hyggelige byer, som fx Diano d’Alba og Rodello.

Områdets økonomi er for en stor del baseret på landbrug og turisme. Mange rejser således hertil udelukkende for at fordybe sig i de gastronomiske oplevelser, men derudover indbyder de smukke landskaber og det milde klima også til for eksempel en aktiv ferie med vandre- og cykelture gennem skove, vinmarker og de charmerende landsbyernes smalle gader. 

Holder du sommerferie her, har du chance for at opleve fejringen af landsbyens skytshelgen San Bonaventura fejres den 15. juli.

Kort over Montelupo Albese

Klik på kortet herunder for et overblik over ferieboliger i byen samt en oversigt over de nærmeste lufthavne og afstande fra byer i Nordeuropa.

 Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan vi tilbyde dig et udvalg på mere end 1.600 ferieboliger i Italien, hvilket inkluderer mange håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder i Piemonte. 

Brug søgemaskinen ovenfor til at få et hurtigt over tilgængelig ferieboliger i og omkring Montelupo Albese. Søger du den perfekte base for en ferie med kulinariske oplevelser, kan vi anbefale dig at overveje en ferie på et agriturismo i Norditalien

Et agriturismo er det vi på dansk kalder for bondegårdsferie, men i Italien kan det for eksempel være en vingård, som udlejer nogle ferielejligheder på ejendommen. Det er ofte en enestående mulighed for både at nyde fredelige landlig idyl og samtidig komme helt tæt på det rigtige Italien.

Har du spørgsmål om de forskellige muligheder for indkvartering, eller vil du bare gerne have hjælp til at træffe det helt rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for en snak om mulighederne.

Transport

Der er gode muligheder for at flyve fra Danmark til det nordlige Italien. Skal du holde ferie i Montelupo Albese, er der omtrent lige langt til Torino og Genova Lufthavn. I disse lufthavne finder du blandt andet lavprisflyselskaber som Ryanair og Vueling, så der er ofte gode chancer for at finde en billig flyrejse. 

Der kører bus til byen fra blandt andet Alba. Vil du gerne nemt omkring i ferien, anbefaler vi dog at have en bil til rådighed. Kører du ikke til Italien i egen bil, er det mest praktiske normalt at leje en bil i lufthavnen, så du helt slipper for at tænkte på offentlig transport.

Restauranter og shopping

Byen har fleste fornødenheder i form af en restaurant Trattoria in Piazza, et posthus og en lille købmandsbutik. Du skal derudover ikke køre mere end nogle få km for at finde endnu flere gode restauranter i nabobyerne.

Vil du på shoppingtur, er en dagstur til for eksempel Torino oplagt, men også de lidt mindre byer i området har et fint udvalg af spændende butikker. På en ferie i Piemonte er det naturligvis næste et must at købe nogle gode vine og andre af regionens delikatesser. 

Udflugter

Montelupo Albese i sig selv har ikke mange seværdigheder, men ligger til gengæld godt placeret, hvis ferien skal bruges på at besøge vingårde og nyde regionens smukke landskaber og byer.

Kør for eksempel en tur til Castello di Grinzane Cavour ved Alba, hvor der er mulighed for Der er mulighed for guidet vinsmagning og indrettet en anerkendt restaurant med lokale retter og vine.

For vinkendere er det også næsten ikke til at komme uden om at besøge Barolo, der har lagt navn til den berømte vin. Det er dog bare én af mange charmerende byer i regionen, som summer af kultur med festivaler og markeder.

Lokale Links

Du finder byens officielle hjemmeside her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Montelupo Albese