Rejser til Neive

Charme, vin og udsigt ad libitum?

Hold din ferie i Neive, og du vil ikke føle dig snydt på den front. Omgivet af vinmarker, er rammerne for en rolig ferie med gastronomi, vin og smuk natur sat.

Charme og ægthed

Neive ligger som en perle midt i det famøse vinområde Langhe. Kommunen har knap 3.000 indbyggere og gemmer på en enestående bykerne fra Middelalderen, derfor er byen fornyligt kommet på listen over de smukkeste middelalderbyer i Italien: I borghi più belli d'Italia.

Byen fik sit navn efter en romersk familie, der boede i området omkring år 100 f.v.t. At slentre rundt i Neive er som at gå ind i en historisk tidslomme, og byen har i høj grad bevaret sin charme og ægthed. Her findes nogle enkelte restauranter og vinbarer, men ellers er her udelukkende beboelsesejendomme og stilhed.

Omkring byen ligger der vinmarker så langt øjet rækker, og området bugner med vingårde, hvoraf mange er åbne for besøg. Man kan endda se til den nærliggende og velkendte vinby Barbaresco fra byens udkigspunkter.

Kort over Neive

Klik på kortet herunder for et overblik over ferieboliger i byen samt en oversigt over de nærmeste lufthavne og afstande fra byer i Nordeuropa.Hotel, villa eller ferielejlighed?

Hos Escapeaway kan vi tilbyde dig et udvalg på mere end 1.500 ferieboliger i Italien, heriblandt mange håndplukkede hoteller, villaer og ferielejligheder på Piemonte. 

Bruger du søgemaskinen ovenfor får du  hurtigt et overblik over tilgængelig ferieboliger i og omkring Neive. 
 
For dig som drømmer om en ferie i fredelige, autentiske omgivelser, er en ferie på et agriturismo i Norditalien en mulighed, som er værd at overveje. Det kan for eksempel være en vingård i Toscana, som har indrettet nogle ferielejligheder på ejendommen. I Piemonte er det heller ikke usædvanligt, at produktionen for eksempel består i dyrkning af nødder. Under alle omstændigheder er dette en ferieform, som er perfekt for dig, som ønsker at opleve det autentiske Italien.

Har du spørgsmål om de forskellige muligheder for indkvartering, eller vil du bare gerne have hjælp til at træffe det helt rigtige valg, er du velkommen til at ringe til os for gode råd og tips.

Transport

Italien har adskillige internationale lufthavne. Skal du holde ferie i Neive, er den nærmeste Torino Caselle lufthavn. I denne og landsdelens andre lufthavne finder du en bred vifte af flyselskaber, så normalt er det muligt at finde en forbindelse til Danmark, som passer. 

Det er lidt småt med offentlig transport til Neive, der ikke er noget stort rejsemål. Der er dog busforbindelser til Torino og Cuneo. Vi anbefaler dog, at du har en bil til rådighed, hvis du nemt vil kunne komme rundt i området. Med en lejebil er det desuden hurtigere og ikke mindst mere komfortabel at rejse med bagage til og fra lufthavnen. 

Restauranter og shopping

Du kan vælge mellem en håndfuld gode spisesteder i Neive. På de fleste steder er stemningen meget afslappet, og mange af gæsterne er ofte lokale. Ligeledes skal man blot køre ganske få km for at finde endnu flere gode restauranter i nærområdet.

Udover muligheden for at købe de gode lokale vine, er udvalget af indkøbesmuligheder ret begrænset i byen. Der er dog ikke langt til supermarkeder og butikker i for eksempel Alba (13km), men det er dog så en fordel med en bil. For oplevelsens skyld kan det dog også anbefales at opsøge markederne i regionens byer, hvor du både finder gode råvarer og kan opleve en charmerende side af den italienske hverdag.

Udflugter

Vinen er den helt store attraktion i dette område, og meget tid kan bruges på at besøge vingårde. Men derudover har du også et godt udgangspunkt for at udforske charmerende små middelalderbyer med interessante historiske seværdigheder som Asti og Bra. Også her er der naturligvis meget ofte rig lejlighed til at krydre ferien med kulinariske oplevelser.

Lokale links

Du finder byens officielle hjemmeside her (italiensk)

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Neive

Hvad siger gæsterne i Neive?

8,9
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 39 anmeldelser