Rejser til Nizza Monferrato

Hyggelig by med smukke omgivelser

Nizza Monferrato ligger i Asti provinsen, et smukt område, som byder på grønne marker og bakker, hvor vingårdene er fyldt med hasselnødstræer. Her finder du et historisk centrum samt et godt udvalg af barer, restauranter og butikker.

Nizza Monferrato er placeret i hjertet af Monferrato og tæt på nogle af områdets mest populære attraktioner. Byen er også velegnet til dem, der ønsker at besøge Asti, Alba, Alessandria og Acqui Terme. Da der er en togstation, kan du endda lade bilen stå, når du ønsker at besøge Asti eller Torino.

Vin, safran og hør

Området, Monferrato, er vigtigt og her producerer man verdensberømte vine, både røde, men også mousserende vine. Men det er ikke kun vin, som betyder noget her. Man er nemlig også meget stolt af sin safran, korn og hør. Ikke kun området, men også byen har meget historie at fortælle. Byen har historie fra 1021, hvor byen gik under navnet Villa Curte Nicia. På trods af dette, blev det alligevel besluttet, at man ville datere byens oprindelse i år 1225. Den lange historie har været med til at Monfferato er på Unescos liste.

Fint lille centrum

I Nizza Monferrato er der kun omkring 12.000 indbyggere, men alligevel kan man finde næsten alt man har brug for. Der er benzinstationer, apoteker, banker, posthuse, mindre og større madbutikker, barer, restauranter og butikker af forskellige slags. I byen er der også et populært loppemarked, hvor du kan finde nogle fine antikviteter. En togstation og lokal transport giver dig mulighed for at lade bilen stå, hvis du har lyst til dette.

I centrum kan man slentre langs de små gader, som har bygninger fra 1700'erne og 1800'erne. Byens katolske kirker (San Siro, San Giovanni i Lanero og Sant'Ippolito), rådhuset (Palazzo Comunale) og Palazzo Crova samt dyremarkedet på Piazza Garibaldi er nogle af seværdighederne.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Nizza Monferrato

Hvad siger gæsterne i Nizza Monferrato?

9,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser