Rejser til Orta San Giulio

 

Byen Orta San Giulio ligger smukt og betagende for enden af en pynt med fronten mod den lille fortryllende ø Isola di San Giulio. Byen lader til at kunne byde på alt, hvad den kræsne Italiensrejsende kunne tænke sig at kræve af et vellykket ophold i en stemningsfuld historisk by ved bredden af en af de norditalienske søer.

Fortryllende miskmask

Fra byens torv Piazza Motta midt i middelalderkernen finder man caféer med udendørsservering, små specialbutikker, det lille bytog "Trenino di Orta" og et lille færgeleje med bådfarten til Isola di San Giulio. På denne torveplads finder man også loggia'en Palazzotto fra 1582, der fungerede som et slags rådhus for området dengang. Den gamle bykerne i Orta San Giulio er et fortryllende miskmask af små gyder og pletvise glimt af søen og en allestedsnærværende historisk ånd. Byens markedsdag er onsdag.

Idea Dolce og værtinden Barbara

I gaden Via Olina, som løber parallelt med søen blandt de middelalderlige bygninger, finder man adskillige delikatesseforretninger - blandt disse bør man absolut unde sig selv et besøg på den velforsynede og velindrettede café og chokoladeri Idea Dolce (Via Olina 7), som har åbent året rundt. Her hersker den gode stemning og en varm imødekommenhed, når værtinden Barbara tager imod sine gæster. Det specielle ved Barbaras delikatesseforretning er den gode smag og den hårfine balance mellem en gammel traditionel købmandshandel og en moderne café med salg af delikatesser indpakkede i smagfulde og moderigtige designemballager.

Kulturarv

Oven over byen ligger det grønne område Sacro Monte di San Francesco (kan nemt nås til fods eller "Trenino di Orta"), som siden 2003 figurerer på UNESCO's særlige liste over bevaringsværdig kulturarv. Her midt blandt gamle træer og en stemning, som sender én tilbage til fordums tid, kan man besøge 20 kapeller fra ca. år 1590, der alle er dedikerede Den Hellige Frans af Assisi.

Noget for cykelentusiaster

Området omkring Ortasøen er ganske velegnet til cykelentusiaster, da landskabet er udfordrende og kuperet uden at være decideret bjergrigt. Der er desværre ingen cykeludlejning i selve Orta San Giulio, men derimod lige syd for Ortasøen i Borgomanero (ca. 12 km væk) er der gode muligheder, da her er hele 4 forhandlere/udlejere.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Orta San Giulio

Hvad siger gæsterne i Orta San Giulio?

9,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 16 anmeldelser