Pakkerejser til Piemonte

Er du interesseret i vin, eller vil du blot have en naturoplevelse ud over det sædvanlige? Så er en pakkerejse til Piemonte et godt bud. Hos Escapeaway har vi udvalgt en række hoteller og ferieboliger i høj kvalitet og med gode anmeldelser - som vi sætter sammen med nettets bedste flybilletter til en fleksibel pakkerejse med fuld rejsegaranti.

Med sine landegrænser op mod Frankrig og Schweiz er Piemonte en region, der er lige så forskelligartet og malerisk, som du ville kunne forvente. Området er omgivet på tre sider af Alperne, og Piemonte har derfor nogle af de højeste toppe og største gletschere i landet. Her finder du nogle af de smukkeste landskaber i Italien med åbne vidder, snorlige vinmarker og kæmpestore søer, herunder bl.a. Maggioresøen og Ortasøen.

Piemontes hovedstad, Torino, er en travl by, der først lige er begyndt at blive bemærket af turister og tilbyder masser af kultur, lækker mad og et levende kunstnermiljø. Tag ud på landet, hvor du vil blive mødt af middelalderlige slotte og indbydende spa-resorts, foruden Piemontes meget efterspurgte agriturismi. Regionen er også kendt for sine hvide trøfler, der fejres med den internationale trøffelfestival hvert år i oktober. Med årstidernes skiften er det interessant at booke en pakkerejse til Piemonte i stort set alle årstider, inklusive vinteren, hvor man finder nogle af Europas bedste skiområder her.

Vi har her samlet nogle få facts og informationer om Piemonte, såsom regionens geografi, befolkning, historie og klima, som kan tjene som inspiration til din ferie i Piemonte. Informationen er udelukkende ment som inspiration og der tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

Piemonte, beliggende i det nordvestlige hjørne af Italien, er en rigtig bjergregion, omgivet af Alperne til hele tre sider og med et overfladeareal, som for en stor del (43,3 procent) består af bjerge. Bjergenes betydning for regionen kan også aflæses af regionens navn, Piemonte (Pie-monte), der betyder “Ved foden af bjergene” (fra middelalder-latin=ad pedem montium).

Regionen er - med sine samlede 25.402 km2 - Italiens andenstørste region (efter Sicilien) og har en befolkning på omkring 4,6 millioner. Piemonte er desuden én region med megen beskyttet natur. Hele 7,6% af regionens natur er beskyttet område og regionen har i alt 56 natur-parker, hvoraf Gran Paradiso nationalpark (læs mere under Seværdigheder) er den mest kendte.

Klima og vejr

Piemontes klima varierer efter hvilket sted i regionen, du befinder dig. Følgende vejr-data tager udgangspunkt i regionshovedstaden Torino og kan således ikke generaliseres for hele regionen, hvor lokale forskelle i klima spiller ind.

Torino har et mildt, fugtigt subtropisk klima med varme somre, der undertiden er præget af tordenvejr, og milde vintre. Gennemsnitstemperaturen for hele året er 13 grader. Den varmeste måned i året er juli med 24 grader i gennemsnit, efterfulgt af august med 23 grader i gennemsnit, mens de koldeste måneder i året er januar med 2 grader i gennemsnit og februar med 4 grader i gennemsnit.

Hvis du er solhungrende, bør du tage til Torino/Piemonte i august, hvor der i gennemsnit er 8 timers sol i døgnet, eller juli, hvor der er 6 timers sol i døgnet i gennemsnit, mens du bør undgå november, december og januar måned, der alle har få soltimer. Hvis du samtidig vil mindske mulighederne for at opleve regn på din ferie, skal du undgå at tage afsted i maj måned, hvor der i gennemsnit er 110 mm regn, eller i april måned, hvor der er 90 mm regn i gennemsnit.

Den mest populære periode for pakkerejser til Piemonte er mellem maj og september, hvor der også typisk er de bedste flyafgange.

Kort over Piemonte

Populære hoteller i Piemonte

Italien, Norditalien, Piemonte, Torino
8,5
Meget godt
1177 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 19 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering
Italien, Norditalien, Piemonte, Stresa
8,4
Meget godt
2314 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 51 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Norditalien, Piemonte, Torino
8,4
Meget godt
4789 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • I by eller landsby

Sådan booker du en fleksibel pakkerejse til Piemonte

Indtast dine ferieønsker i søgemaskinen og find nemt en fleksibel pakkerejse til Piemonte, som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med udvalgte hoteller i Piemonte, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti, til nettets bedste pris.

Historie

Piemonte har - med sin strategiske placering tæt på den centrale del af Europa - været  genstand for mange folkeslags erobringstørst. Regionen har været under keltisk-liguriske stammers herredømme (såsom stammerne taurini og salassi), romere (der annekterede området 220 f.Kr.), burgundere (der havde skandinavisk/dansk oprindelse), gotere (i det femte århundrede), byzantinere, lombardere (i det sjette århundrede) og frankere (i det ottende århundrede).

Senere blev Piemonte en del af Kongeriget Italien (som på sin side var en del af det Tysk-Romerske Rige). I 1046 gjorde Otto I Piemonte til en del af Savoy-staten, der var en stat under Det Tysk-Romerske Rige. Savoy-staten blev ophøjet til hertugdømme i 1416 - og i 1563 blev Torino hovedstad i dette hertugdømme.  

I 1796 blev Piemonte en del af Republikken Alba, da franske styrker indtog regionen, men staten havde en meget kort levetid (to dage). De to efterfølgende franske republikker, Den Piemontesiske Republik og Den Subalpinske Republik, varede lidt længere end den første, men ingen af dem holdt mere end ca. to år.

Piemonte blev senere en central region i bestræbelserne på at samle de forskellige italienske stater under Kongeriget Italien (en social og politisk bevægelse, der spredte sig over store del af det nittende århundrede og normalt kaldes for “Risorgimento”); især i årene mellem 1859 og 1861. 

Savoy-staten blev senere en del af Kongedømmet Italien, hvorved Torino kortvarigt blev Italiens hovedstad. Med status som hovedstad vandt regionens største by både administrativ og institutionel magt, men denne magt forsvandt igen, da Italiens hovedstad blev Firenze - og siden Rom.

>> Læs også om ferielejligheder i Piemonte