Rejser til Parella

Parella er en landsby i en række små landsbyer, der ligger som perler på en snor i de smalle dale mellem Piemontes lave, grønne bjerge. På skråningerne blandt byens huse er flere af de olivenlunde og vinmarker, som regionen er så kendt for. I den ældste del af Parella snor smalle, brostensbelagte gader sig frem mellem charmerende gamle huse med deres farverige skodder og balkoner udsmykket med blomster.

Der er kun nogle få hundrede indbyggere i selve Parella, men da den næsten er vokset sammen med nabolandsbyerne er der på ingen måde tale om et lokalsamfund uden liv. Selvom der for ekesmpel kun et par enkelte spisesteder i Parella, gælder det samme for de fleste andre småbyer i området, så samlet set er udvalget ganske stort inden for en kort radius. Har du brug for indkøbsmuligheder og spisesteder, er der flere af begge dele i Ivrea. Denne lidt større by ligger mindre end 10 km øst for Parella.

Storby eller uberørt natur

Rejser du til Italien for at slippe lidt væk fra hverdagens stress og jag, er Parella et godt valg. Her er ikke busser, som hver dag læsser horder af turister af, eller noget pulserende natteliv. Til gengæld kan du nyde en ferie med ægte, landlig idyl i naturskønne omgivelser. Samtidig har du rig mulighed for at fylde alle dagene med spændende sigtseeing og andre aktiviteter, hvis det er det, du ønsker.

Majestætiske Torino er inden for din rækkevidde mod syd, men er du mere til natur end storby kan en tur vestpå til Nationalpark Gran Paradiso anbefales. Det er den ældste nationalpark i Italien og en af de mest kendte takket være dens storslåede, uberørte natur. Nok også fordi her lever en stor bestand af de iøjefaldende Alpestenbukke, en art vildged med store flotte, bagudbøjede horn. Selv hvis du ikke er så heldig at spotte nogle af disse, er det et spændende område at udforske. Det kan du blandt andet gøre på vandre- eller cykelture.

På en rejse til Parella er naturligvis også oplagt at udnytte chancen for at fordybe sig i det, som Piemonte udover smuk natur er kendt for; de gastronomiske oplevelser. Særligt i nærliggende Torino kan du gå på opdagelse blandt et væld af restauranter og spændende delikatesserforretninger, der sælger alt fra chokolade til regionens mange anerkendte vine.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Parella