Rejser til Pettenasco

Ferie i Norditalien tæt ved idyllisk natur og historiske byer

Pettenasco ligger med sit velklingende navn på Ortasøens bred med godt udsyn til stort set hele den lille fortryllende sø.

Udsigten over søen her fra den østre breder er betagende, og man kan nemt se de enkelte huse i byen Pella på den vestre bred, da Ortasøen er smal og overskuelig i størrelse.

Pettenasco i sig selv er også ganske overskuelig og har under 1400 faste indbyggere. Der er dog ingen tegn på landsbydød her. Tværtimod finder du trods byens beskedne størrelse både butikker og restauranter samt forskellige indlogeringsmuligheder. Dette er ikke så overraskende, når man tager byens idylliske beliggenhed i betragtning helt ned til søen.

De omkringliggende, skovklædte bjerge indbyder til flotte vandreture og kører du over til Stresa ved Maggioresøen, kan du spille på to højtliggende golfbaner. For ægte livsnydere vil regionens mange vingårde naturligvis også have en stor tiltrækningskraft, ligesom der venter dig mange spændende kulinariske oplevelser på de mange gode restauranter og trattoriaer, du møder på dine ture i området.

Kort over Pettenasco

Klik på kortet herunder for at få et overblik over byen og områdets geografi, samt hvilke ferieboliger vi kan tilbyde her.

Gammel bydel

Pettenasco har en lille gammel bydel og en interessant gammel kirke S. Audenzio med et flot klokketårn. Fra Pettenasco er der blot små 3 km helt ind til Orta San Giulios middelalderbykerne. Får man lyst til at shoppe ligger der en outlet "Alessi" i Omegna (nord for byen). Desuden er der mulighed for at besøge den kendte grappa-producent "Francoli".Håndplukkede ferieboliger i Pettenasco

Escapeaway Rejser tilbyder e dig et udvalg på hundredvis af håndplukkede ferieboliger i Italien, hvilket også inkluderer godt beliggende hoteller og ferielejligheder omkring Ortasøen i Piemonte. 

Denne region byder på storbyer som Torino og Milano, men er ellers præget af landsbyer beliggende i frodige, grønne omgivelser. I de mindre byer som Pettenasco kan du udover hoteller og ferielejligheder ofte bo på små bed and breakfast eller i villaer. Lejer du en hel villa i Piemonte, har du og dit selskab det hele for jer selv og kan nyde en ferie med 100% privatliv.

Brug søgemaskinen ovenfor til at få et komplet overblik over tilgængelig ferieboliger i og omkring byen i din ferieperiode. Har du spørgsmål om de forskellige indlogeringsmuligheder, er du velkommen til at kontakte os på telefon, mail eller chat. Vores rejsekonsulenter sidder klar til at svare på dine spørgsmål og eventuelt hjælpe dig med at sammensætte den helt rigtige ferie i Italien.

Lufthavne og lokal transport

Den forholdvis korte afstand fra Danmark til Norditalien har gjort det populært at tage på kør-selv ferie i Piemonte. Vil du helst ikke bruge de første feriedage på turen ned gennem Europa, er der dog adskillige internationale lufthavne inden for rækkevidde af Pettenasco. Nærmeste er Milano Malpensa Lufthavn, som i skrivende stund blandt andet betjenes af Ryanair og Vueling. Du kan dog også vælge at flyve til for eksempel lufthavnen ved Bergamo eller Torino. 

Den nemmeste måde at finde den bedste flyforbindelse er at bruge søgemaskinen her hos Escapeaway Rejser. I den finder du hurtigt de bedste priser og flyruter til samtlige lufthavne i Italien.

Byens togstation ligger på Domodossola-Novara linjen. Med et skifte undervejs er der forbindelse til blandt andet Milano. Vil du gerne hurtigt frem til din feriebolig fra lufthavnen, er billeje i de fleste tilfælde det bedste valg. En bil giver desuden bedre muligheder for at tage på udflugter i løbet af ferien og ikke mindst mere frihed til at følge pludselige indskydelser uden at skulle undersøge køreplaner.

Restauranter og indkøb

Her i landsbyen kan man dog nemt få alle fornødenheder, som fx restaurant og pizzeria Il Vecchio Forno, benzintank, apotek, kiosk og ostehandler. 

Holder du ferie i Piemonte, befinder du dig i en af Italiens vinregioner, som også er berømt for sit gode køkken. Der er derfor oplagt at lade de gastronomiske oplevelser være en stor del af ferien. Piemonte er for eksempel berømt for sine trøfler og de kraftige Barolo- og Barbaresco-vine. Udover de mange gode restauranter vil du på dine udflugter rundt i regionen og have rig mulighed for at købe vine og delikatesser i de såkaldte ’luoghi del gusto’.

Udflugter

Omkring Ortasøen er den smukke middelalderby Orta San Giulio et af højdepunkterne, som du bør afsætte tid til at opleve. Om ikke andet så for at spadsere en tur rundt i den stemningsfulde gamle bykerne. Det kan også anbefales at sejle en tur herfra ud til den lille ø, Isola di San Giulio, hvorpå der blandt andet ligger et kloster. 

Vil du udforske seværdigheder lidt længere væk er Valsesia-dalen et godt sted at starte. Dette er et område bestående af flere dale, som rummer øde natur med brusende elve og floder samt historiske småbyer.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Pettenasco

Hvad siger gæsterne i Pettenasco?

8,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 12 anmeldelser