Rejser til Pollenzo

Pollenzo er en lille landsby nær Bra i det sydlige Piemonte. Påskesøndag i år 402 var byen scene for et blodigt slag, hvor romerne formåede at holde stand mod goternes første invasion af Italien. Nu til dags hersker der fred og ro i Pollenzo, som ikke længere har nogen militær betydning. Byen som tidligere hed Pollentia, er nu til dags i stedet især kendt for sit Universitet for gastronomisk videnskab, der siden 2004 har uddannet unge fra hele verden til gastronomer med inspiration og hjælp fra den internationale Slow Food-bevægelsen, som havde sit udgangpunkt netop her på egnen.

Langsom nydelse

Det anerkendte universitet holder til på et smukt restaureret gods, Agenzia, som i en af dets smukke bygninger også huser en vinbank, La Banca del Vino, som sikrer landets vinarv for eftertiden ved at opbevare mere end 100.000 flasker fra 300 forskellige italienske vingårde. Her tilbydes også forskellige vinkurser og prøvesmagninger. Rejser du til Pollenzo, vil du i det hele taget få rig mulighed for at fordybe dig i Piemonte-regionens berømte gastronomi.

Trods byens ret beskedne størrelse er der et par gode restauranter i Pollenzo. Men først og fremmest kan du med dit udgangpunkt her nemt besøge barokbyen Bra, hvor der er et væld af interessante spisesteder med alt fra gourmetrestauranter til mere simple trattoriaer. Den særlige fokus på kogekunst baseret på lokale råvarer af høj kvalitet kommer blandt andet til udtryk ved, at der ikke findes almindelige supermarkedskæder i den gamle midtby i Bra. I stedet kan du her udforske et spændende udvalg af mindre special- og delikatesseforretninger, der sælger alt fra økologiske kødpølser til håndlavede, fyldte chokolader. 

Bra er langt fra det eneste oplagte udflugtsmål fra Pollenzo. I modsat retning er der under 15 kilometer til Alba, der ligeledes er et mekka for madentusiaster. Især den årlige trøffelfestival i efteråret er et stort tilløbsstykke, men byen er værd at besøge hele året. Også her finder du et rigt restaurant- og butikliv, som du nemt kan bruge flere dage på at stifte nærmere bekendtskab med.

Perfekt til en rundrejse

En rejse til Pollenzo vil altså næsten helt uundgåeligt byde på nye, store smagsoplevelser, men der er dog også meget andet at opleve på en ferie i denne del af Italien. I Piemonte, Italiens næststørste region, kan du udover Langhe-vindistriktets bølgende landskaber af vinmarker og andre små, hyggelige middelalderlandsbyer som for eksempel Barolo også opleve pulerende storbyliv i Torino, en af landets mest elegante storbyer, og dramatisk, uberørt natur i Alperne.

Du har et godt udgangspunkt for dagsudflugter, når du bor i Pollenzo. Ønsker du at nå endnu længere omkring i denne spændende region i løbet af ferien, er det dog oplagt at tage på en rundrejse. Hos Escapeaway er vi specialister i at sammensætte rejser, hvor du kombinerer flere forskellige hoteller. Vi har selv stor erfaring med at rejse i Piemonte og udvælger kun hoteller med de bedste anmeldelser til din rejse, som naturligvis kan vare i nøjagtig det antal dage, du ønsker.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Pollenzo