Rejser til Roccaverano

Hyggelig stenlandsby i Piemonte

Roccaverano som ligger i det dybe Piemonte i et område med høj landskabsværdi, grænser op til det verdenskendte vindistrikt Langhe.

Der er måske nok ikke ret mange interessante seværdigheder i selve Roccaverano, men til gengæld har byen en god beliggenhed for dig, som ønsker et udgangspunkt for at udforske Piemonte-regionens mange maleriske middelalderbyer og smukke natur. Der er en lille times kørsel til vinbyerne Barolo og La Morra i den anden ende af distriktet. Den større by Acqui Terme ligger ca. 25 km væk, mens Middelhavet ved Savona i Ligurien ligger små 60 km borte. 

Kort over Roccaverano

Ved at klikke på kortet nedenfor kan du få et overblik over byen og de ferieboliger, vi i øjeblikket kan tilbyde her.

Roccaverano er en hyggelig lille stenlandsby på en bakke i det sydlige Piemonte omgivet af skov, gårde og græsgange. Det er det højeste punkt i denne del af regionen. Byen er kendt for at producere den bedste gedeost du finder i Piemonte under betegnelsen Robiola di Roccaverano doc. En mild og cremet gedeost, der smager fantastisk.

I byen finder man et lille hotel med tilhørende restaurant, en kaffebar, et posthus og en lille købmand. Dette lille bysamfund er, størrelsen og beliggenheden taget i betragtning, i forbløffende god stand, men er med sine ca. 500 indbyggere i sandheden ikke nogen metropol. Det kan anbefales at stikke forbi landsbyen Monastero Bormida, hvor man finder både apotek, bank, restaurant, kaffebarer og endelig en slagter, som mange efter sigende er villige til at køre langt efter.Ferieboliger i Roccaverano

Selvom udvalget af ferieboliger i Roccaverano begrænser sig til et enkelt hotel, er et ikke ensbetydende med, at du nødvendigvis skal bo her. I udvalget på hundredvis af ferieboliger i Piemonte, som du finder i søgemaskinen her hos Escapeaway Rejser, er således også mange håndplukkede villaer og agriturismo'er, som ligger uden for byen i endnu mere landlige omgivelser. 

En ferie på et agriturismo i Piemonte, kan være et interessant alternativ til en traditionel hotelferie for både familier og par. Her kan I typisk nyde en ferie i fredelige, rummelige omgivelser og samtidig få en unik chance for at opleve livet på for eksempel en vingård, hvor der stadig er en aktiv produktion efter gamle traditioner. Tilsvarende er en ferie i en villa en oplagt mulighed for at få en afslappende ferie, hvor man helt selv styre dagsrytmen og ikke skal dele have, pool osv. med andre gæster. Rejser du med en større gruppe, er dette udregnet per person oftest ikke en dyrere løsning end at bo på hotel.

Er du i tvivl om, hvilken type feriebolig der vil passe bedst til dine ønsker for ferien i Roccaverano, er du velkommen til at skrive eller ringe til os. Vi har mange års erfaring med rejser til Piemonte og hjælper dig gerne med at planlægge den perfekte ferie.

Lufthavne og lokale transportmuligheder

Roccaverano er inden for fornuftig rækkevidde af Danmark, hvis du vil på en kør-selv ferie i Piemonte. Der er dog også gode muligheder for at flyve til denne del af Italien, hvis du hellere vil springe turen ned gennem Europa over. Det mest oplagte er at flyve til Genova Lufthavn, som ligger nærmest byen, men inden for rækkevidde ligger også lufthavnene ved Torino og Milano. Der er derfor som regel ikke noget problem med at finde en passende flyforbindelse til ferien.

Du kan selv tjekke det aktuelle udvalg af flyruter til alle de italienske lufthavne fra Danmark i søgemaskinen her hos Escapeaway Rejser. Vær dog opmærksom på at du kun kan købe flybilletter gennem os, hvis du vælger at bestille en rejse til Piemonte med fly, ophold og eventuelt billeje.

Nærmeste togstation ligger i Mombaldone knap 10 km fra Roccaverano. Herfra er der forbindelse til blandt andet Alessandria, Genova og Savona. Det sidste stykke fra togstationen op til byen, må du med taxi. Den lidt afsides beliggenhed i forhold til offentlig transport, som er typisk for Italiens små landsbyer, betyder at vi normalt anbefaler vores gæster at leje en bil. Ikke blot for at komme nemmere fra lufthavnen til ferieboligen, men i ligeså høj grad for at have friheden til at tage på spontane udflugter og indkøbsture i løbet af ferien.

Du kan bestille billeje i Italien her 

Udflugter

Der er ingen mangel på spændende udflugtsmål, når du holder ferie i Roccaverano. Kør for eksempel en tur til den gamle kurby Acqui Terme, som udover sine flotte, gamle bygninger byder på utallige restauranter, caféer, gode vinbarer og i det hele taget alt hvad man kan ønske sig af et udflugtsmål som rigtig livsnyder. Middelalderstemning finder du også til overflod i Alba, som er kendt som lidt af et kulturelt centrum i vindistriktet Langhe kombineret med et ligeledes stort udvalg af  spisesteder og handelsmuligheder. 

Lokale links

Byens officielle hjemmeside

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Roccaverano