Rejser til Saluzzo

Fortryllende middelalderby for foden af bjergene

Saluzzo ligger blot en times kørsel fra Torino for foden af de Piemontesiske Alper, der domineres af Monviso-bjergets tinder, hvorfra Po-floden udspringer.

Det smukke landskab og den flot velbevarede, gamle by fra det 15. århundrede gør dette sted til en fantastisk oplevelse. På lang afstand kan man skimte byen med sine klokketårne og gamle spir. Saluzzo var oprindelig et uafhængigt rige, der blev hersket af adelen, hvis efterkommere stadig ejer det velbevarede palads i byen.

Kommer du her om sommeren, er der god chance for at opleve en udendørs koncert på en af byens charmerende pladser. I Saluzzo ligger Scuola di Alto Perfezionamento Musicale' - skolen for musikalsk perfektion, intet mindre.

Kort over Saluzzo

Klik kortet herunder, hvis du vil danne dig et overblik over byen og nærmområdet samt hvilke ferieboliger, vi kan tilbyde her i regionen Piemonte.

Udforsk byen til fods

Byen bør udforskes til fods i de smalle gader, der byder på nye oplevelser efter hvert gadehjørne. Hovedgaden er rig på skønne antikforretninger, hvor man sagtens kan få tiden til at gå. Her er smukke klokketårne og elegante gamle huse med store, originale trædøre. Glem ikke at slutte besøget af med en gastronomisk oplevelse på et af byens spisesteder. Prøv eksempelvis den typiske ret Bagna Cauda bestående af ansjoser og hvidløg eller ravioli med den skønne Castelmagno-ost. Nogle af de bedste oste i verden stammer fra dette område, og er man oste-tilhænger, må man heller ikke gå glip af den skønne osteforretning Casa del Parmigiano på Piazza XX settembre.Hotel eller ferielejlighed i Saluzzo

Blandt de hundredvis af ferieboliger i Italien, som du finder her hos Escapeaway Rejser, er en bred vifte håndplukkede hoteller, ferielejligheder og villaer i Piemonte. Brug søgemaskinen øverst her på siden til at få et komplet overblik over tilgængelig ferieboliger i og omkring Saluzzo i din ferie. Hvad enten du er på udkig efter et  hyggeligt og romantisk hotel til en parferie eller et familievenligt feriested med egen swimmingpool og restaurant, kan du finde det i denne frodige region.

Finder du ikke svar på alle dine spørgsmål i boligbeskrivelserne, er du naturligvis velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at svare på dine spørgsmål og hjælper dig gerne med at sammensætte den helt rigtige ferie.

Lufthavne og transportmuligheder

Vil du helst springe den lange køretur ned gennem Europa over, er der heldigvis gode muligheder for at flyve til denne del af Italien fra Danmark. Nærmest lufthavn når du skal på ferie i Saluzzo, er Torino Caselle Lufthavn, som er den vigtigste internationale indgangsport for flyrejsende til Piemonte. Flyselskaber som Alitalia, Ryanair, British Airways og Air France har ruter hertil, og der er som regel gode muligheder for at finde en passende forbindelse fra Danmark. 

Der er jernbane til Saluzzo, men denne har siden 2012 kun været benyttet til godstransport. Derfor er det kun muligt at komme til byen med bus, hvis da ikke du vælger at leje en bil i Torino Lufthavn. Det anbefaler vi som regel vores rejsende at gøre. Med en bil kommer du hurtigere fra lufthavnen frem til din feriebolig, og ikke mindst giver den dig flere muligheder for at udforske regionens mange seævrdigheder i løbet af ferien uden at skulle være afhængig af køreplaner.

Fly, feriebolig og billeje som en pakkerejse til Saluzzo i Piemonte

Hos Escapeaway Rejser kan du nu vælge at bestille din ferie i Italien som en samlet pakke med både flyrejse, feriebolig og eventuelt billeje. Det er nemmere end selv at skulle bestille hver ting for sig og ligeså biligt. Dertil kommer, at du får den ekstra tryghed, at din rejse vil være dækket af Rejsegarantifonden og pakkerejseloven. Kort sagt nemt og trygt. Start med at finde en passende flyrejse til din ferie ved at vælge 'Fly + ophold' i søgemaskinen øverst her på siden.

Mere information om rejser til Piemonte med fly 

Udflugter

Rejser du til Saluzzo med børn vil det sikkert vække glæde med en tur eller to til badelandet Cupolelido eller Parco Acquatico Atlantis, som begge ligger inden for relativ kort køreafstand. Her er adskillige vandforlystelser til både store og små vandhunde. Er det mere de kulturelle oplevelser, som trækker, er det oplagt at køre en tur til baraokbyen Bra, som summer af kultur med gamle bygning og hyggelige torve. Bra er desuden kendt som centrum for den internationale 'Slow Food' bevægelse og rig på muligheder for at dykke ned i den lokale gastronomi. Du har i det hele taget et godt udgangspunkt for at få en ferie med store kulinariske oplevelser, når du bor i Saluzzo. I det nærliggende Langhe vindistrikt venter således talrige gode vingårde og berømte vinbyer som for eksempel Barolo.

Lokale links

Byens officielle hjemmeside

Byens turisthjemmeside 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Saluzzo