Rejser til Serralunga d'Alba

Serralunga d'Alba er en af de smukkeste og mest velbevarede middelalderlandsbyer i Langhe-vindistriktet, der er optaget på UNESCO's prestigefyldte verdensarvsliste. Det høje, slanke slot der ligger øverst i byen, er offentligt ejet og derfor et af de få i området, som er åbent for besøgende. Oppe fra slottets vinduer kan du på en klar dag derfor nyde en betagende udsigt over de bølgende landskab mod Alpernes snedækkede tinder.

Omgivet af vinmarker i alle retninger

Nedenfor slottet, som blev opført midt i 1300-tallet, breder den gamle bys smalle gader sig ned over bakken som et smukt spindelvæv. I Serralunga d'Alba befinder du dig midt i et område, Langhe, som enhver ægte vin-connaisseur straks vil nikke genkendende til. Omkring bakken med den lille by strækker en mosaik af vinmarker sig i alle retninger. Her dyrker man druerne til de ypperligste Barolo-vine.

Ikke så overraskende får den lille by, som kun har knap 600 faste indbyggere takket være sin uimodståelige charme en del besøgende i løbet af året. Alligevel har man formået at bevare meget af den oprindelige, autentiske landsbystemning her. Det er derfor en fornøjelse at vandre op gennem de smalle, snørklede gader mod slottet eller blot at slå sig ned på en af byens restauranter eller vinbarer for at stifte bekendtskab med det lokale køkken, som folk fra hele verden rejser til Piemonte for at opleve.

Som navnet antyder ligger Serralunga d'Alba under 15 kilometer fra Alba, områdets historiske og kulturelle centrum. Denne mellemstore by er berømt for sine hvide trøfler, der hvert år fejres på en stor festival. Her er dog meget andet at opleve og ikke mindst et rigt restaurant- og handelsliv, der inkluderer spændende delikasseforetninger og stemningsfulde markeder.

Fra Serralunga d'Alba er det desuden kun en kort køretur mod vest til en anden, mindre middelalderby, som enhver vinentusiast på en rejse til dette område ikke må gå glip af; Barolo. Du har i det hele taget et perfekt udgangspunkt for en ferie med daglige udflugter, hvor du ikke skal bevæge dig ret langt for at besøge mange andre maleriske middelalderbyer og prægtige slotte.  Kører du videre nordpå fra Alba er det for eksempel også værd at afsætte god tid til at besøge Asti. Den lægger navn til en mousserende spumante-vin, men også her er der udover de gastronomiske oplevelser meget andet at komme efter i form af historiske og kulturelle attraktioner.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Serralunga d'Alba